Τη δίνη των μεταλλάξεων, των εμβολιασμών και των περιορισμών της πανδημίας, μετά από δύο χρόνια υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.
Το πέρασμα από την ύφεση στην ανάπτυξη, με το άνοιγμα της οικονομίας το 2021, την άνοδο των επενδύσεων, την αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών.
Τον πληθωρισμό που παρουσιάστηκε ως μια σιωπηλή παγκόσμια απειλή και αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για μία πίεση διαρκείας στις τιμές ενέργειας.
Τις επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που διαμορφώνουν νέο παραγωγικό μοντέλο.
Το ακριβό αποτύπωμα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και την ευρωπαϊκή αδράνεια απόκτησης αποθεμάτων, που οδήγησε στα ύψη τις τιμές.
Την πληθωριστική έκρηξη που άνοιξε την «κερκόπορτα» των επιτοκιακών αυξήσεων, τόσο από την FED για το δολάριο, όσο και από την ΕΚΤ για το ευρώ.
Το μποτιλιάρισμα των containerships στα λιμάνια της Ασίας και Αμερικής καθυστερώντας και μπλοκάροντας όλη τη ροή του παγκόσμιου εμπορίου.
Τον αδύναμο κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας με έκρηξη ναύλων, δημιουργώντας πλήγμα στην αγορά από τις ελλείψεις πρώτων υλών και βιομηχανικών αγαθών.
Το μεγάλο «στοίχημα» του Παγκόσμιου Εταιρικού Φόρου που κερδήθηκε και φέρνει κέρδη στην ΕΕ, καθώς και οφέλη στην Ελλάδα.
Την προσπάθεια της Κίνας να τιθασεύσει με «game changer» τους μεγάλους ομίλους, παίρνοντας μέτρα και ασκώντας ασφυκτικούς ελέγχους στους τομείς της τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων.
Την περυσινή χρονιά θριάμβου, με αλλεπάλληλα ρεκόρ στα διεθνή Χρηματιστήρια και με ιστορικά υψηλά δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ και νέες ευκαιρίες στο ΧΑ.
Την ελκυστικότητα και τη δυναμική των ψηφιακών νομισμάτων που δημιούργησαν άλμα επενδύσεων στον κλάδο των «cryptos».
Τον «πόλεμο» για την κυριαρχία στην αγορά επεξεργαστών τεχνολογίας 5G με ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, και Κίνα να πλειοδοτούν με ιλιγγιώδη ποσά.
Το «ντόμινο των κρίσεων» από το ξεκίνημα της εφαρμογής του Brexit με δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και το εμπόριο.
Τις αλλαγές ηγεσίας με τις ΗΠΑ και το νέο καγκελάριο στη Γερμανία με ομοιότητες και διαφορές από τη προκάτοχο του.
Τον διμέτωπο αγώνα στη γεωπολιτική σκακιέρα με τις ΗΠΑ κατά Κίνας και κατά της Ρωσίας, αλλά και την αναθεώρηση στάσης της Ευρώπης με τη Κίνα.
Την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση πείνας σύμφωνα με τον ΟΗΕ μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Την οικονομική και νομισματική δοκιμασία της Τουρκίας με την υποτίμηση 44% της τουρκικής λίρας και τον πληθωρισμό στο 36%.
Την κλιματική κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη προκαλώντας σημαντικά εμπόδια και τεράστιο κόστος στην πορεία για την «πράσινη» μετάβαση.
Την οικολογική αποκατάσταση των 1,3 εκατ. στρεμμάτων που κατέκαψε ο πύρινος εφιάλτης σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο.
Τις συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ και Γαλλία για εξοπλισμούς, αμυντική βοήθεια και ενισχυμένη παρουσία που «θωράκισαν» τη στρατηγική θέση της χώρας στην ΝΑ Μεσόγειο.
Την κληρονομιά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος διάρκειας εικοσαετίας. Το ευρώ πρέπει, ως παγκόσμιο νόμισμα, να συμβάλει στην ευημερία των ευρωπαϊκών οικονομιών.