Η συνταγή της Φωνής,Μπουγάτσα Εύκολη & Πρωτότυπη
ΥΛΙΚΑ: 600 γρ. φύλλο κρούστας, 3 αυγά, 1 κούπα ζάχαρη, 2-3 βανίλιες, 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ, 1 ποτήρι νερό, 1 πακέτο μαργαρίνη των 250 γρ. Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Σε βαθύ μπολ, ανακατέψτε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Θα προκύψει μια αραιή κρέμα…
Βάλτε τη μαργαρίνη μέσα σε κατσαρολάκι και αφήστε την επάνω στο μάτι να λιώνει σιγά, σιγά. Πάρτε ένα – ένα τα φύλλα κρούστας και διπλώστε τα κάνοντας τα πιέτες μέσα στο ταψί. Περιχύστε καλά καλά, τα σουρωμένα φύλλα με το καυτό βούτυρο φροντίζοντας να πάει παντού…
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 20’ λεπτά περίπου ώσπου τα φύλλα να πάρουν ένα απαλό ροδοκόκκινο χρώμα… Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και έτσι όπως είναι καυτό το φύλλο περιχύστε το με την αραιή κρέμα. Κάντε το με προσοχή και επιμέλεια για να βραχεί το φύλλο σε όλη του την επιφάνεια. Ξαναβάλτε το στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά, να ψηθεί με την κρέμα του και να ροδοκοκκινίσει…
Αφού τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη για κανένα δεκάλεπτο να συνέλθει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη. Και χωρίς την άχνη είναι απίστευτα νόστιμη. Απολάυστε την ζεστή – ζεστή… Και κρύα όμως, (αν μείνει… που δεν θα μείνει) τρώγεται μια χαρά!