Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής.Σαλάτα με γλυκοπατάτες λευκά τυριά και καρύδια

σαλάταΥλικά: 1 κιλό γλυκοπατάτες, 100γρ πικάντικη φέτα, 60γρ ξινομυζήθρα, 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, Ξύσμα από μισό πορτοκάλι, 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι, 3 κ.σ. άρτυμα βαλσαμικό ξίδι με μέλι, 2 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, Ελαιόλαδο, Αλάτι & πιπέρι, λίγο δενδρολίβανο, 10 καρύδια, 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο.

Εκτέλεση: Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά σχετικά κομμάτια και τις ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Τις αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο και σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, για περίπου μισή ώρα.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.

Σε βάζο βάζουμε το άρτυμα βαλσαμικό ξίδι με μέλι, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, αλάτι και πιπέρι.

Σε πιατέλα βάζουμε τις γλυκοπατάτες, τις περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Τοποθετούμε τα κομμάτια τυριών επάνω στις γλυκοπατάτες και προσθέτουμε τα καρύδια και τον κολοκυθόσπορο. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *