Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανήθικο σχεδίασμα πολιτείας

Κουτσαντώνης ΑνδρέαςΕνδεικτικά, απλό παράδειγμα, αφορμή για σκέψη, πρόσφατο, επίκαιρο αλλά μόνιμα σταθερά (ίδετε σχετική άποψη), καιρικό φαινόμενο προβλέψιμο, αντιμετωπίσιμο, ως κακό αναπόφευκτο εξελίχθηκε. Τυχερός σε όποιον δεν του τύχει. Κακή του τύχη σ’ αυτόν που του τύχει. Ο νους, που από γεννησιμιού του χαρίζεται στον άνθρωπο, έχει μολυνθεί στους διαχειριστές του τόπου, δεν παράγει τα αγαθά του. Η αρπαχτή τον υποδούλωσε. Εξαπατούν την κοινωνία παραμερίζοντας το νου και προβάλλοντας την τύχη. Για τους έλληνες (αρχαίοι) «ο νους πάντων κρατει». Και ο μεταγενέστερος Ευαγγελιστής το κηρύττει και «θεός ην ο λόγος».

Ο νους τους χάριζε ελευθερία και ορθό λόγο. Σοφία. Σ’ αυτό το τόπο, 200 χρόνια τώρα έγκλειστος γεννιέται, έγκλειστος πεθαίνει. Η απόδραση τον σώζει και η σύγχρονη και η μαζική διαφυγη εκατοντάδων χιλιάδων νέων το επιβεβαιώνει. Τρομάζω να επικαλεστώ την βίαιη μετάσταση χιλιάδων. Έλληνες (αρχαίοι) όμως επινόησαν το ηθικό σχεδίασμα πολιτείας, ως στέγη της κοινωνίας, που εξασφαλίζει ελευθερία, ισονομία, δικαιοσύνη, παράγει άνθρωπο πολίτη. Κήρυξαν ότι το ανήθικο σχεδίασμα πολιτείας παράγει ένα άλλο είδος άνευ κοινωνικής αξίας και όχι μόνο, όπως βλέπουμε, τον κομματάνθρωπο. Επιτρέπει σε παρέες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υποκειμενικής και αντικειμενικής υπόστασης συμμορίας, Να ιππεύουν στους θεσμούς, να αιχμαλωτίζουν κράτος και κοινωνία, με στήριξη σε εξωχώριες συμμαχίες, εκτελώντας πειθήνια της εξωχώριες εντολές τους, με αντάλλαγμα να λυμαίνονται την κοινωνία, με αρχηγό τους τον κόμματάνθρωπο να διορίζει πρόεδρο για σύμβολο «Δημοκρατίας», ηγεσίες δικαιοσύνης, ηγεσίες δυνάμεων, στρατηγους, ολοφάνερα να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτό του και της παρέας του να φτιάχνει νόμους και για τις δήθεν ανεξάρτητες αρχές π.χ. Ε.Σ.Ρ., ωστε να εξασφαλίζει την επιρροή και τον έλεγχο στους έγκλειστους αυτού του τόπου ως αναγκαίας προϋπόθεσης στήριξής του από τις εξωχώριες δύναμεις. Σαθρά δοκάρια» φαίνεται να αποκαλεί ο Άλεξ. Παπαχελάς σε σχόλιό του( καθημερινή 26 Ιανουαρίου 2022) και άκρη άκρη να μην τον καταλάβουν προσεγγίζει την αριστοτελική θεώρηση του εγχώριου Σχεδιάσματος πολιτείας για την ανάγκη αναδιάταξης σε συγκρότηση πολιτειακής στέγης (ηθικό Σύνταγμα) προστασίας αυτής της κοινωνίας. Αναδιάταξη μόνο με εξαναγκασμό διακηρύσσει διακεκριμένος πανεπιστημιακός, θα λάβει χώρα αφού οι λυμαιώνες μετά βεβαιότητος δεν παραμερίζουν, δεν παραχωρούν. Οι απερίσπαστές δυνάμεις του οικουμενικού ελληνισμού, όπως διδάσκει η ιστορία του έθνους, συγκροτημένες δύνανται να επιτύχουν. Ο 21ος αιώνας δεν πρέπει να φύγει με την εντροπή του. (Ιδέτε απόψεις «καμιά ελπίδα», «οικουμενικό συμβούλιο ελληνισμού»).

Για να μη ξεχνιόμαστε.

Ανδρέας Κουτσαντωνης

Επίτιμος Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *