Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

φωτορεπόρτερ

Πούτιν: «Εγώ κακά χερόβολα κι εσείς κακά δεμάτια»

Μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων δοκιμάζεται η Παγκόσμια Ειρήνη.
Μεταξύ των δύο Υπερδυνάμεων δοκιμάζεται η Παγκόσμια Ειρήνη.

Με άλλα λόγια ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν και στους ηγέτες της Δύσης: «Εγώ κακά χερόβολα κι εσείς κακά δεμάτια» για το Ουκρανικό ζήτημα. Δηλαδή η Ρωσία και οι σύμμαχοί της είναι πανέτοιμοι να κτυπηθούν με τη Δύση τόσο με συμβατικά, όσο και με πυρηνικά όπλα. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στη κόψη του ξυραφιού και είναι γνωστό σε όλους, όταν μαλώνουν τα βουβάλια τα ποντίκια ποδοπατιούνται. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί κρίσιμες καταστάσεις για Ελλάδα και Κύπρο εξ’αιτίας της μόνιμης Τουρκικής απειλής.

Αν και το παρόν γράφεται λίγες ημέρες πριν την έκδοσή του και κανείς δεν μπορεί να προϋπολογίσει με ασφάλεια το τι πρόκειται να συμβεί μέχρι την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022. Ακούμε πολλούς αναλυτές σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, ή διαβάζουμε στον έντυπο Τύπο, άλλοι να μας διαβεβαιώνουν πως η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία, άμεσα οπωσδήποτε, και άλλοι να το αποκλείουν παντελώς. Επίσης ακούγονται και ένα σωρό άλλες εκδοχές, οι οποίες στερούνται κάθε γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σοβαρότητας.

Αυτά που εμείς μπορούμε με ασφάλεια να πούμε στους αναγνώστες μας είναι τα εξής:

Πρώτο: Ο Πούτιν απέδειξε ότι έχει τη δύναμη και τη θέληση να σαρώσει την Ουκρανία χωρίς να υπολογίσει καθόλου ΗΠΑ και Δύση, εάν και εφ’ όσον το επιβάλλουν τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Δεύτερο: Επίσης αποδείχθηκε πως το Κίεβο είναι παντελώς στρατιωτικά ανίσχυρο. Δηλαδή η Ουκρανία (φιλοδυτική) στερείται συγχρόνων οπλικών συστημάτων και εκλιπαρεί ΗΠΑ, Δύση και ΝΑΤΟ να την εξοπλίσουν τάχιστα. Διερωτάται κανείς θα επιτρέψει ο Πούτιν αυτόν τον εξοπλισμό;

Τρίτο: Η προπαγάνδα ΗΠΑ και Δύσης, περί επιθέσεως της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεπέρασε κάθε λογικό όριο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χλευάσει ο Ρώσος Πρόεδρος τον Γερμανό Καγκελάριο λέγοντάς του πως εσείς ξέρετε πότε θα επιτεθώ στην Ουκρανία ενώ εγώ δεν το γνωρίζω. Βέβαια σε μία ρευστή κατάσταση όπως αυτή, η προπαγάνδα χρησιμοποιεί θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους και από τις δύο πλευρές.

Τέταρτο: Ο σούπερ στρατιωτικός αποκλεισμός της Ουκρανίας από ρωσικά και φιλορωσικά στρατεύματα, δημιούργησε στο Κίεβο μία σειρά πολύ μεγάλων προβλημάτων. Δηλαδή οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, διπλωματικά κ.λ.π. Ήδη πλέον η Ουκρανία απ’ εδώ και μπρος πρέπει να μετράει δέκα και να κόβει μία και ας μη της επιτεθεί ποτέ η Ρωσία.

Πέμπτο: Για μία φορά ακόμη στην Ιστορία καταγράφεται αυτό που εμείς οι Έλληνες το έχουμε πάθει πολλές φορές. Δηλαδή πολεμήστε, σκοτωθείτε, καταστραφείτε και θα έρθουμε κι εμείς να σας τα μοιράσουμε. Δικά μας, δικά τους και δικά σας. Αυτή η γνωστή μας συνταγή εξελίσσεται και στην Ουκρανία από τους Δυτικούς τις μέρες τούτες.

Έκτο: Δεν είναι δυνατόν σε μία παρόμοια κρίση, τουλάχιστον ιστορικά, να υπάρξουν τρεις νικητές. Δηλαδή η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Δύση και τέλος η φιλοδυτική Ουκρανία. Είναι μέγιστη ουτοπία να πιστέψει κανείς πως όλοι πέτυχαν αυτό που επιζητούσαν. Ήδη μέχρι σήμερα ο μεγάλος χαμένος είναι το φιλοδυτικό Κίεβο και αν ω μοι γένοιτο μιλήσουν τα όπλα η Ουκρανία θα ζήσει τον όλεθρο και μαζί της θα τον αισθανθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι τουλάχιστον η Γερμανία και ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης εξαρτάται άμεσα από τους αγωγούς ενέργειας της Ρωσίας.

Έβδομο: Αν και η Ελλάδα δεν έχει άμεση ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία βρίσκεται στο μάτι του κυλώνα εξ’ αιτίας του τουρκικού επεκτατισμού σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου. Οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ιστορικά πως εκμεταλλεύονται κάθε γεωπολιτική και γεωοικονομική κρίση των ΗΠΑ, Ευρώπης και ΝΑΤΟ προκειμένου να μας επιτεθούν διπλωματικά ή ακόμη και ένοπλα. Δυστυχώς τα «νανάκια» πολιτικοί μας δεν ασχολούνται πολύ σοβαρά με το θέμα, αλλά αντιθέτως κοκορομάχονται εντός του Κοινοβουλίου σαν γνήσιοι καρεκλοκένταυροι και εντολοδόχοι. Ποια μέριμνα έχουν λάβει για την επάρκεια τροφίμων και ενεργειακών πόρων; Και αν έχουν γιατί δεν μας το ανακοινώνουν; Πιστεύουμε, δυστυχώς, λόγω των υπερβολικών ανατιμήσεων σε τρόφιμα ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα πως δεν έχουν λάβει καμία μέριμνα. Μακάρι να κάνουμε λάθος.

Τέλος για το Ουκρανικό ζήτημα θα μπορούσαμε να γράψουμε (υποθετικά) πολλά σενάρια τα οποία να περιστρέφονται γύρω από την μυστική διπλωματία Ρωσίας και ΗΠΑ σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας. Αυτά όμως όλα θα ήταν άκρως υποθετικά, ίσως και αυθαίρετα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *