H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοπή Πίτας και Βράβευση Συναποφοίτων της Χρονιάς στην Ιωνίδειο Σχολή

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ2Παρουσία πλήθους αποφοίτων, παλαιών καθηγητών, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων αλλά και φίλων του Σωματείου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε τη φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Ταυτόχρονα με την κοπή της πίτας, πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις διακεκριμένων αποφοίτων και παλαιών καθηγητών, θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Ευσταθόπουλος ανοίγοντας την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τους συναπόφοιτους και φίλους του Συνδέσμου για την δυναμική παρουσία και στήριξη τους, τόνισε ότι κάθε χρόνο βραβεύουμε αυτούς που τολμούν, αυτούς που διακρίνονται, που προσφέρουν είτε διακρινόμενοι σε μία θέση, είτε με την προσφορά τους στην παιδεία, στην οικονομία, στην κοινωνία.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία των βραβεύσεων, οι οποίες ήταν οι εξής:

 

  1. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στο χώρο της πολιτικής και σε θέσεις ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν:

O Γεώργιος Γεραπετρίτης Υπουργός Επικρατείας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Ε.Κ.Π.Α.

O Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

O Γεώργιος Κατρούγκαλος πρώην Υπουργός. Συνταγματολόγος, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου.

Ο Αθανάσιος Παφίλης Βουλευτής τέως Ευρωβουλευτής, Απόφοιτος Νομικής Α.Π.Θ,

 

  1. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην Παιδεία και σε θέσεις Ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν:

O Παναγιώτης Καλδής Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μάρκετινγκ.

O Σπύρος Γεωργάτος Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής.

O Κωνσταντίνος Σπύρου Καθηγητής Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.

 

Γ. Για την ιδιαίτερη προσφορά του στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας Ηθοποιός, Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η).

 

Δ. Περαιτέρω, βραβεύθηκε η μαθήτρια της Σχολής μας Φραγκίσκα Κιμίνου (Αποφ. 2021), φοιτήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών Ε.Μ.Π ως η μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2021 ανάμεσα στους μαθητές της Σχολής μας. Την βράβευση πραγματοποίησε η Γιώτα Μπουρλετίδου, Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου μας (αποφ. 88).

 

Ε. Για την ιδιαίτερη προσφορά τους στον Σύνδεσμο και την Ιωνίδειο Σχολή τιμήθηκαν:

O Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης τ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και Γραμματέας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Κωνσταντίνος Βουτσινάς τ. Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και στέλεχος Τραπέζης της Ελλάδος.

 

ΣΤ. Για την προσφορά τους στην Σχολή και σε γενιές μαθητών και αποφοίτων τιμήθηκαν με βραβείο:

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ιωνίδειο τ. Διευθυντής Προτύπου Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής της ΣχολήςΓεώργιος Μαυράκης

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ των άλλων με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές: Νικος Μανωλάκος, Γιάννης Μελάς, Νόνη Δούνια. Ιωάννης Τραγάκης, Βασίλης Σπανάκης, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Δημήτρης Καρύδης Αντιδήμαρχος Πειραιά, τ. Βουλευτής, η Κυριακή Μπουρδάκου Αντιδήμαρχος Πειραιά, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γιώργος Βίτσας, Αντώνης Μοραντζής, οι Κοινοτικοί Συμβουλοι: Ρωξάνη Μπουρδάκου, Ευάγγελος Γεωργούλης, ο Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, ο Νίκος Ιωσήφ Επιχειρηματίας και μέλος της Κ.Ε του Κινήματος Αλλαγής, ο Πρόεδρο Ηλίας Κλάππας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, οι κυρίες και οι κύριοι: Πολυχρόνης Περιβολάρης, Γιάννης Βούτας, Μιχάλης Ψαρούδης, Βασίλης Κατσαφάδος, Γιώργος Σταματογιάννης, Παναγιώτης Πετρόπουλος, Γιώτα Μπουρλετίδου, Γιώργος Καρατζάς, Αργύρης Οικονόμου, Νίκος Λιαπάκης, Παναγιώτης Δέγλερης, Πέτρος Ιωσηφίδης, Σταύρος, Κορύνα Μαντάγαρη, Σόνια Μπολάτογλου, Γρηγόρης Τζιβελέκας, Λευτέρης Μαργαρίτης, Μαρία Καλογεράκου, Δημήτρης Ίσαρης, Σωτήρης Δρίκος Μενέλαος Πεφάνης, Ολίνα Μαρουλάκη, Ασημίνα Γανωτοπούλου, Στέλιος Τούντας, Δημήτρης Μπαρδάκος, Χρυσόστομος Ψαρουδάκης, Δημήτρης Καπράνος, Ειρήνη Κάτρη – Μεϊντάση, Γιάννης Κυρτάτος, Πέτρος Μιχαλακάκος.

Θερμές ευχαριστίες στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο της Δέσποινα Αρβανίτου και στην Αντιδήμαρχο Παιδείας Πειραιά Σίσσυ Αλιγιζάκη για την ευγενική παραχώρηση της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *