H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοπή Πιτών Σωματείων Μάνης.Π.Ε.Γ.Μ. – ΠΑ.Σ.ΜΑ.ΦΙ.Μ. – Π.Α.ΣΥ.Γ.Μ.

IMG_1758Την κοπή της Πίτας τους για το νέο έτος 2022, μαζί με τις Γενικές τους Συνελεύσεις πραγματοποίησαν την Κυριακή 13 Μαρτίου το απόγευμα στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του DiVele Piraeus, Αγίου Διονυσίου 5 ιραιά τα αδελφά Σωματεία Π.Ε.Γ.Μ, ΠΑ.Σ.ΜΑ.ΦΙ.Μ, ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ.

Παράλληλα με τις Γεν. Συνελεύσεις, με την ευκαιρία  της συνάντησης των μελών τους, μετά από δυο χρόνια σιγής, έκαναν το κάθε ένα, από ένα αφιέρωμα στην Ημέρα της Γυναίκας, την Επέτειο της κήρυξης της Επανάστασης την 17η Μαρτίου 1821 στην Μάνη και ένα αφιέρωμα στην Μικρασιάτισα Γυναίκα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων αλλά και να τονιστεί ότι οι πατρίδες που χάθηκαν θα μείνουν αλησμόνητες.

IMG_1773Η Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ (Π.Ε.Γ.Μ.) κυρία Γιώτα Ρίτσου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην μακρόχρονη ιστορία της Π.Ε.Γ.Μ. που τώρα με νέο Συμβούλιο μετά τα εμπόδια και της Πανδημίας επαναδραστηριοποιείται δυναμικά.

Στην συνέχεια παρουσίασε το Δ.Σ. και αναφέρθηκε στην 17 η Μαρτίου και στην 8η Μαρτίου Ημέρα της Γυναίκας που εορτάζεται όπως ανέφερε η αγωνίστρια γυναίκα, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Αναφέρθηκε επίσης και σε σπουδαίες Γυναίκες της Μάνης που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και στην επανάσταση του 21. Μια σπουδαία γυναίκα με Μανιάτικη καταγωγή, η οποία υπήρξε ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Κυρ. Μαυρομιχάλη, πολεμώντας στο πλάι του ισότιμα και ισάξια για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας, τη ΣΤΑΥΡΙΑΝΝΑ ΣΑΒΒΑΙΝΑ!

IMG_1689Η Πρόεδρος της Π.Ε.Γ.Μ. ευχαρίστησε επίσης τον Δήμαρχο Πειραιά και όλους τους συντελεστές, για το γραφείο που παραχώρησαν στην Ένωση στον Πειραιά, στην οδό Ευαγγελιστρίας 19.

Επίσης χαιρετισμό αναφερόμενη στην εορτή της γυναίκας έκανε η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νένα Πετροπουλάκου, και η Λογοτέχνης κ. Νίκη Κατσικάδη , μέλος του Δ. ΔΣ.

Το νέο Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΝΗΣ Π.Ε.Γ.Μ. είναι: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιώτα Ρίτσου. Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ. Σούλα Λεωτσάκου. Β΄  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Νένα Πετροπουλάκου. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Νένα Μαυρεα. ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ρουμπίνη Ζευγολατάκου.  ΤΑΜΙΑΣ. Βασιλική Πέστρη. ΕΦΟΡΟΣ. Ουρανία Περιμενη.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ. Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Στενού Ντέπη, Μαυρομιχάλη Σταυρούλα, Μελά Κούλα. ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Γιαννακάκου Λίτσα, Έλενα Βουγιουκλάκη. Λυμπεροπούλου Παναγιωτα. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Βουτυράκου Σταυρούλα, Κούβαρη Ελένη, Σαλπά Σταυρούλα. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Νίκη Κατσικάδη, Ματζάκου Ειρήνη, Γιούλη Κατσικάδη

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μανιατών και Φίλων Μάνης (ΠΑ.Σ.ΜΑ.ΦΙ.Μ), Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος του Δ. Σ. Ηλίας Χονδροκούκης ο οποίος ευχήθηκε μια καλή Χρονιά  δημιουργική και προπάντων με υγεία και Ειρήνη ενώ αναφέρθηκε κυρίως στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση ευελπιστώντας σε μια νέα περίοδο, με νέο αίμα στο Δ.Σ. και χωρίς τις δυσκολίες των προηγουμένων χρόνων λόγω της Πανδημίας που κράτησε πίσω πολλές από τις δραστηρίοτητες του Συλλόγου.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης (ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ.) το λόγο έλαβε η Πρόεδρος Ντέπη Στενού, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχήθηκε ότι καλύτερο για την νέα Χρονιά. Ευχήθηκε στο μέλλον να καταφέρουν όλα τα σωματεία να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους και να επιστρέψει η κανονικότητα στις ζωές μας που διαταράσσεται διαρκώς και από νέα τραγικά γεγονότα.

Στην συνέχεια με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή, έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στην Μικρασιάτισα Γυναίκα.

Πολλά τα παραδείγματα που μπορούν να αναφερθούν.  Κορυφαίο όμως είναι αυτό της Μικρασιάτισσας Μάνας η οποία μέσα στην Καταστροφή διέσωσε τα παιδιά της και όταν εγκαταστάθηκε στη μητροπολιτική Ελλάδα εργάστηκε με υπομονή και αξιοπρέπεια εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία με τις αξίες και τον μοναδικό πολιτισμό του οποίου ήταν φορέας.

Στην συνέχεια έγινε η κοπή των πιτών και των τριών Συλλόγων και χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους Βουλευτές και εκπρόσωπους φορέων.

Επίσης απηύθυναν χαιρετισμό τα Μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΜΑ.ΦΙ.Μ οι κ.κ. ο Στρατηγός Ιωάννης Δεβούρος, ο Οδοντίατρος Πέτρος Χονδροκουκης και η πολιτευτής και λογοτέχνης  κ. Μίνα Σαμαρά.

Την επιμέλεια της όμορφης  εκδήλωσης είχε η Δημ. Σύμβουλος Πειραιά, Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Γ.Μ. και Υπεύθυνη του Παραρτήματος του ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ. στον Πειραιά, κ. Σούλα Λεωτσάκου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους, οι Βουλευτές Ιωάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, πρώην Βουλευτής Δημ. Καρύδης, ο Ναύαρχος Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Πολιτευτής Κυριάκος Μαντούβαλος, τα Δ.Σ και τα Διευρυμένα συμβούλια των Δ. Σ. η υπεύθυνη Ισότητας του ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ. και ιδιοκτήτρια του DiVele Piraeus κ. Έθελ Κοντού, τα Επίτιμα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Γ.Μ. κ. Σιμόνη Σκυλακάκη, εκπρόσωποι γυναικείων φόρουμ, προσκεκλημένοι από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών και πολλοί εκλεκτοί φίλοι και φίλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *