H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…ΧΑΙΡΕ ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

Email: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Χαῖρε, τὸ τῶν Ἀγγέλων πολυθρύλητον θαῦμα· χαῖρε, τὸ τῶν δαιμόνων πολυθρήνητον τραῦμα.

Χαῖρε, τὸ φῶς ἀρρήτως γεννήσασα· χαῖρε τὸ πῶς μηδένα διδάξασα.

Χαῖρε, σοφῶν ὑπερβαίνουσα γνῶσιν·χαῖρε, πιστῶν καταυγάζουσα φρένας.

Καὶ ἄς μᾶς ἐπιτραπεῖ:

Χαῖρε, Θεοτόκε Παντάνασσα·χαῖρε τὸ τῶν Ἑλλήνων Ἔθνος φυλάσσουσα.

Χαῖρε, Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Τις τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα σαν μανιτάρια ξεφύτρωναν οι αιρέσεις στη χώρα μας, χάρη της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Οι αιρετικοί δεν πιστεύουν ό,τι πιστεύει, φυλάσσει και διδάσκει επί είκοσι και πλέον αιώνες η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Έχουν εσφαλμένη πίστη ως προς το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και υποτιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο. Επίσης χλευάζουν τις Άγιες Εικόνες, περιγελούν τα Ιερά Λείψανα, γελοιοποιούν τα Ιερά Μυστήρια, περιφρονούν τους Κληρικούς μας και δεν σέβονται τα Άγια Προσκυνήματα και τους Ιερούς Τόπους της Λατρείας μας.

Προσποιούνται τους αθώους, ευγενικούς και ακίνδυνους. Ενώ στην πραγματικότητα είναι κακοί, σκληροί, διακατέχονται από εωσφορικό εγωισμό. Είναι δηλαδή άκρως επικίνδυνοι.

Κορυφώνονται οι κακοδοξίες των «Ευαγγελικών» με τα όσα φρονούν και διδάσκουν ως προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αποτελούν, θα λέγαμε, την αντίδραση προς τους Παπικούς οι οποίοι δίδασκαν και διδάσκουν υπερβολικές και εξωβιβλικές διδασκαλίες ως προς την Παναγία, φθάνοντας μάλιστα να την λατρεύουν ως θεά. Οι «Ευαγγελικοί» κατάργησαν εντελώς και απέρριψαν κάθε τιμή προς την Θεοτόκο. «Δεν την ονομάζουν Θεοτόκο, δεν ζητούν τις πρεσβείες της, την θεωρούν ως απλή γυναίκα, νομίζουν ότι απέκτησε κι’ άλλα παιδιά και αρνούνται την αειπαρθενία της.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει σχετικά η Αγία Γραφή και η αρχαία Παράδοση της Εκκλησίας μας για την Αγία Παρθένα Μαριάμ. Όταν έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ το μήνυμα του Θεού περί της Γεννήσεως εξ’ αυτής του Λυτρωτού, την ονόμασε ‘Κεχαριτωμένη’. ‘Χαίρε, Κεχαριτωμένη’, της είπε, ‘ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη συ εν γυναιξί’ (Λουκ. α΄28). Έλαβες δηλαδή πολλές και εξαιρετικές χάριτες από τον Θεό. Είναι μαζί σου ο Κύριος, ο Οποίος και σε χαρίτωσε. Έχεις ευλογηθεί όσο καμία άλλη από τις γυναίκες. Καμία πράγματι γυναίκα δεν ονομάστηκε ‘Κεχαριτωμένη’ και μάλιστα από αγγελικά χείλη. Πως λοιπόν τολμούν και θεωρούν ωσάν μία από όλες τις γυναίκες την Παναγία οι ‘Ευαγγελικοί’;

Όταν δε ο Μνήστωρ Ιωσήφ, ο προστάτης της Παναγίας είδε ότι η μνηστή του ήταν έγκυος, ενώ δεν είχε καμία σχέση μαζί της και εσκέπτετο να την χωρίσει, ο Άγγελος τον καθησύχασε και τον διαβεβαίωσε ότι ‘το εν αυτή γεννηθέν εκ Πνεύματος εστιν’ (Ματθ. α΄20). Δεν εκυοφόρησε δηλαδή όπως κυοφορούν οι γυναίκες ήταν κάτι το έκτακτο και υπερφυσικό, το οποίο μόνη αυτή αξιώθηκε να ζήσει. Δεν εγέννησε απλό άνθρωπο, αλλά Θεάνθρωπο, Θεό και Άνθρωπο. Μέσα στα άγια σπλάχνα της ενώθηκαν κατά τρόπο μυστικό και ανερμήνευτο, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεως, που συνέβη κατά την ώρα του Ευαγγελισμού, η θεία και η ανθρώπινη φύση στο ένα Πρόσωπο του Θεανθρώπου. Πως λοιπόν να μην την ονομάζουμε Θεοτόκο, εφ’ όσον γέννησε τον Θεάνθρωπο;…». (ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ ΜΑΣ-Αντιαιρετικός οδηγός- Γεωργίου Γ. Ψαλτακη. Εκδόσεις Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» 1997).

Ο Θεολόγος Γεώργιος Ψαλτάκης αναφέρεται και στον «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ» και τον αποκαλεί «Παναίρεση». Έχει απόλυτο δίκιο αφού ο «Οικουμενισμός», όλοι σήμερα γνωρίζουμε πως δημιουργεί την «Πανθρησκία» του Αντιχρίστου και την οποία δόλια κατεργάζεται η λεγόμενη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», χρησιμοποιώντας ισχυρές προσωπικότητες της Πολιτικής, των Θρησκειών, της Οικονομίας, της Τέχνης, της Επικοινωνίας, της Επιστήμης, του Αθλητισμού κ.λ.π. Δυστυχώς σε αυτά τα ολέθρια και σατανικά ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ, που απομακρύνουν τον άνθρωπο από τη σωτηρία του και βλασφημούν την Αγία Τριάδα, τον μοναδικό και αληθινό Θεό·την Υπερένδοξη Αειπάρθενο Θεοτόκο και κάθε Αγιότητα του Οίκου του Κυρίου μας βαδίζουν και ορισμένοι Αρχιερείς και Ιερείς της Ορθόδοξης Αγίας Εκκλησίας μας! Οφείλουμε Κλήρος και Λαός να είμαστε πάντα σε εγρήγορση, μακριά από τις αμαρτίες και τέλος να ζούμε μυστηριακά εντός της Εκκλησίας μας, διότι οι καιροί χαλεποί, αποκαλυπτικοί και ου μενετοί.

 

«Ἀλλ’ ἐάν μή μετανοήσετε, πᾶντες ὁμοίως ἀπολεῖσθε.» (Λουκ. ιγ΄5).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *