Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ίδρυμα Λασκαρίδη..«Έλληνες συγγραφείς από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα» Διαδικτυακή εκδήλωση

λασκαρίδηΤρίτη 5 Απριλίου 2022, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας), θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «The CENSUS of Modern Greek Literature: a bibliography for the English-speaking world».

Πρόκειται για ένα σημαντικό διεθνές έργο, το οποίο συμβάλλει στην καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση του αγγλόφωνου κοινού στην ελληνική γραμματεία, παρέχοντας αναφορές σε όλες τις αγγλόγλωσσες μεταφράσεις της νέας ελληνικής λογοτεχνίας και σε όλες τις αγγλόγλωσσες μελέτες για θέματα της νέας ελληνικής λογοτεχνίας, από τον 12ο αιώνα έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί το τμήμα του έργου που αφορά τους Έλληνες συγγραφείς από τον 19ο έως και τον 21ο αιώνα, καθώς θα είναι το πρώτο που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα και θα διατίθεται δωρεάν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η κ. Μαρία Μπολέτση, Καθηγήτρια της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη» στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ενώ το έργο θα παρουσιάσουν η κ. Ντία Φιλιππίδου, Καθηγήτρια του Boston College και ο κ. Ben Florin, Web Developer των Βιβλιοθηκών του Boston College.

Η διαδικτυακή πρόσβαση στην πλατφόρμα CENSUS θα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.

Πληροφορίες για το έργο CENSUS θα βρείτε στην ιστοσελίδα censusofmoderngreekliterature.org.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *