H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά.. 34ος ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

δρομείς υγείας 2Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά διοργάνωσε την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 τον 34οΒαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου 13.500 μ. και 2.000 μ. για παιδιά και μαθητές μέχρι 18 ετών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά.

Πάνω από 1.000 δρομείς και στους δύο αγώνες, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρδρομείς υγείας 1α, πλημμύρισαν τους δρόμους στο κέντρο του Πειραιά, την Πειραϊκή και την Μαρίνα Ζέας και κάτω από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου δημιούργησαν μία ευχάριστη νότα στις γειτονιές της πόλης.

Ο αγώνας φέτος επέστρεψε στο κέντρο του Πειραιά, με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο, αναβιώνοντας παράλληλα και τον ιστορικό για την πόλη μας και για τον Δήμο «Γύρο του Πειραιά», δείχνοντας για άλλη μία φορά, ότι όταν οι φορείς της πόλης ενώνονται δημιουργείται ένα άκρως πετυχημένο και μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας που φέρει το όνομα του μεγάλου Πρωταθλητή Ελλάδος και Βαλκανιονίκη Χρήστου Βαρτζάκη ήταν φέτος αφιερωμένος στο ιδρυτικό μέλος και πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά Νίκο Ζοβόλια και τον πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού Νίκο Σακκά, στη μνήμη των οποίων οι οικογένειές τους παρέλαβαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αναμνηστικές πλακέτες για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Για το λόγο αυτό με το τιμητικό νούμερο 1 στον αγώνα των 2.000 μ. έτρεξαν οι συναθλητές και φίλοι τους Κώστας Τσαγκαράκης και Σταύρος Ζήσης και στον αγώνα των 13.500 μ. ο Αλέξανδρος Ζοβόλιας γιος του Νίκου Ζοβόλια.

Όπως κάθε χρόνο ο αγώνας ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες, προσφέροντας σε αυτούς αναψυκτικά, νερά, μπανάνες, χυμούς και t-shirt, με μόνη επιβάρυνση την καταβολή από αυτούς του ποσού των 2 €, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά για τις λειτουργικές του ανάγκες, δείχνοντας παράλληλα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του αγώνα.

Νικητές του αγώνα των 13.500 μ. ήταν:

στους άντρες: 1. Σπύρος Κατσούλης, με χρόνο 48.03, 2. Παναγιώτης Παπανδρεόπουλος, με χρόνο 48.46, 3. Γιώργος Δαφνής, με χρόνο 49.29

στις γυναίκες:

  1. Ελισάβετ Δήμου, με χρόνο 1.00.38, 2. Έλενα Κόκορη, με χρόνο 1.02.25, 3. Αντιγόνη Γεωργιάδη, με χρόνο 1.03.51.

Στον αγώνα των 2.000 μ.

στα αγόρια:

  1. Πέτρος Κοντός, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 2. Σταύρος Δάσκος, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. Γιώργος Καρούτης- Φαλάινας, από το σχολείο SAINT PAUL

στα κορίτσια:

  1. Κούρτη Μαρία, Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, 2. Αμαλία Κουτσομήτρου, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 3. Ειρήνη Γιαννουράκη, ΒΕΛΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ.

Παρόντες στο Δημοτικό Θέατρο εκ μέρους των συνδιοργανωτών ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης.

Παραβρέθηκαν επίσης στο χώρο του τερματισμού η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πειραιά, Μιχάλης Αγρανιώτης, που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Τάσος Μαρκαριάν, Γιώργος Βίτσας, Καρδιολόγος, Γιατρός και φέτος του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα και το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ. Πειραιά ευχαριστεί επίσης:

Τους μεγάλους πρωταγωνιστές δρομείς, που συμμετείχαν στον αγώνα, στήριξαν την προσπάθειά μας και παράλληλα ενίσχυσαν οικονομικά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, συγκεντρώνοντας ένα ποσό της τάξης περίπου των 1.700 €, δείχνοντας την ευαισθησία των δρομέων στην κοινωνική προσφορά.

Τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μας, που με την υπερπολύτιμη βοήθεια και τη διάθεσή τους για προσφορά αποτελούν το στυλοβάτη κάθε δράσης μας,

Την Διεύθυνση Τροχαίας Πειραιά, που με τις κυκλοφοριακές τους παρεμβάσεις διευκόλυναν τη διέλευση των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής,

Την Κοινωνική Υπηρεσία Ε.Ε.Σ. Πειραιά με τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τον γιατρό του αγώνα κύριο Γιώργο Βίτσα και το Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονταν σε επιφυλακή για τυχόν έκτακτο περιστατικό,

Τους Χορηγούς του αγώνα.

Δίνουμε ραντεβού στον επόμενο τον 35οΒαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *