Έκθεση Γλυπτικής για τα 200 χρόνια από το 21.Υπέροχα έργα των Μιχάλη και Ηλία Κάσση
Μέχρι τις 10 Απριλίου 2022, στο Σαράφειο Κολυμβητήριο Αθήνας, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεών του, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, ο Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλη έκθεση γλυπτών για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Προσήλθαμε και μεις το Σάββατο 9 Απριλίου το πρωΐ, για να θαυμάσουμε την έκθεση, προσκεκλημένοι από δύο μεγάλους Πειραιώτες γλύπτες, ποιητές και φιλοσόφους, τους αδελφούς Μιχάλη και Ηλία Κάσση, δύο ατόμων που τιμούν τον Πειραιά και την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Μάνη.
Όλα τα έργα της έκθεσης ήταν ξεχωριστά, αλλά, κατά την γνώμη μας, τα έργα των Πειραιωτών αυτών Γλυπτών υπερείχαν κατά πολύ και στόλιζαν με την παρουσία τους την έκθεση.
Ξεναγός μας ο Μιχάλης Κάσσης, άνθρωπος που έχει αναλώσει την ζωή του στην γλυπτική και υπήρξε για πολλά χρόνια συντηρητής των έργων που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας, αλλά και κατασκευαστής αντιγράφων έργων του Μουσείου για πώληση.
Συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες, αλλά ιδιαίτερα στον Πρόεδρο των Γλυπτών κ. Ξενοφώντα Δεστέφανο, που είχε την ιδέα αλλά και την επιμέλεια της διοργάνωσης της έκθεσης.
Συγχαρητήρια και στους «δικούς» μας, τους εξαιρετικούς Πειραιώτες γλύπτες κ.κ. Μιχάλη και Ηλία Κάσση, που τιμούν την πόλη μας, όχι μόνο με τα έργα τους, αλλά και με το ήθος, και τον χαρακτήρα τους.