H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής.Θετικό βήμα η αύξηση των μισθών

κορκίδηςΣε μία ενδιαφέρουσα συγκυρία βρίσκεται η αγορά, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και της κρισιμότητας των οικονομικών συνθηκών. Οι επιχειρήσεις λιανικής, στις αγορές της Αττικής, προσδοκούν την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης, ελέω και της περιόδου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που ξεκίνησε σε συνδυασμό με την αύξηση των μισθών και την άρση των υγειονομικών μέτρων.

Η αναγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ μηνιαίως, η οποία συμπαρασύρει προς τα άνω μια σειρά επιδομάτων και προσαυξήσεων, μηδέ εξαιρουμένου και του επιδόματος ανεργίας, σε συνδυασμό με την επερχόμενη μείωση των εισφορών για εργοδότες και εργαζόμενους, αλλά και η αναμενόμενη επιστροφή των αυξήσεων στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια αποτελεί ένα ισχυρό τρίπτυχο οικονομικής παρέμβασης που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η πρόθεση να διευρυνθούν χρονικά τα επιδόματα στήριξης εκ νέου και το εύρος ελαστικότητας του δημοσιονομικού χώρου, με στόχο την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εκτιμάται ότι θα έχει θετικές συνέπειες στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, βελτιώνοντας τη σχετική αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων εισοδηματικών κλιμακίων.

Η αγορά, συναισθανόμενη την πίεση που υφίστανται οι προϋπολογισμοί του καταναλωτικού κοινού, έχει ήδη απορροφήσει στο μέγιστο δυνατό, και σε ρεαλιστικά επίπεδα, μεγάλο μέρος των αυξήσεων, που, υπό άλλες συνθήκες, θα είχαν μετακυλήσει στην τελική κατανάλωση και οι οποίες αποδίδονται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εφοδιαστική, αλλά και από το ενεργειακό που ταλανίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η μείωση των τιμών με τις προσφερόμενες εκπτώσεις, το ύψος των οποίων κυμαίνεται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, θα δώσει την ευκαιρία στα νοικοκυριά για «έξυπνες αγορές», δεδομένου ότι τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Αττικής αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία εποχικών προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:

«Οι φετινές εαρινές εκπτώσεις συνδυάζουν αύξηση μισθών, μείωση τιμών και άρση μέτρων, που ευελπιστούμε να λειτουργήσουν συνδυαστικά υπέρ της αγοράς. Παρά το γεγονός ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο της Αττικής, ούτε έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, εντούτοις, ίσως κατ´ εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, να παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές. Έτσι ξεκίνησε ένα 15νθήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων απέναντι στην ακρίβεια και υπέρ των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, που θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου και ενδείκνυται για έξυπνες αγορές. Τα εμπορικά καταστήματα και όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της Αττικής αναμένεται να προσφέρουν μεγάλη ποικιλία αγαθών σε χαμηλότερες τιμές και, όπως πάντα, με την καλύτερη εξυπηρέτηση και σεβασμό στον καταναλωτή!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *