H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά…Γιορτή Λουλουδιών στο Πασαλιμάνι

IMG_1225Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 το πρωΐ, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Γιορτή Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

Η εντυπωσιακή αυτή γιορτή με την πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων και την μεγάλη ποικιλία φυτών και λουλουδιών ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 15 Μαΐου.

Η ξεχωριστή αυτή δράση αποτελεί θεσμό για την πόλη και διοργανώνεται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

IMG_5141«Εγκαινιάσαμε σήμερα τη Γιορτή των Λουλουδιών στην πλατεία Κανάρη, η οποία έχει δημιουργήσει μια πολύ όμορφη εικόνα στο Πασαλιμάνι δίπλα στη θάλασσα. Η Γιορτή των Λουλουδιών αποτελεί θεσμό και είναι μια καθιερωμένη δράση στην πόλη μας, την οποία «αγκαλιάζουν» κάθε χρόνο κάτοικοι και επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο. Θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να επισκεφθούν την Γιορτή Λουλουδιών και να επιλέξουν όμορφα λουλούδια και φυτά από τα 30 περίπτερα που βρίσκονται στην πλατεία Κανάρη».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη, στον χαιρετισμό της, σημείωσε:

IMG_5125«Είναι θεσμός πλέον για τον Πειραιά αυτή η γιορτή, με εξαίρεση βέβαια το 2020 που λόγω της πανδημίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.  Ένας θεσμός που αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αναφορικά με το πράσινο και την καταλυτική επίδρασή του τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κλιματική αλλαγή. Άλλωστε με εντολή του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη,  η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, που προΐσταμαι ως Αντιδήμαρχος, όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει,  συντηρεί και αναπλάθει  το πράσινο στον Πειραιά,  με γνώμονα πάντα την ποιότητα ζωής του δημότη».

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής κ. Αλέξανδρος Μεταξάς, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη που με τη στήριξή του εδώ και χρόνια πραγματοποιούμε τη Γιορτή Λουλουδιών. Να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο Πρασίνου κα Καρακατσάνη, η οποία ξεπέρασε τις δυσκολίες και τα εμπόδια».

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε με μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παναγιώτη Λυκούδη.

Ώρες λειτουργίας καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 22:00.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μελάς, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Κυριακή Μπουρδάκου, Δημήτρης Καρύδης, Δημήτρης Αράπης, Αλέξανδρος Αργουδέλης. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαραλαμπία Ζηλάκου, Χαρουτιούν Μαρκαριάν, Αντώνης Μοραντζής. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι κ.κ. Πρόεδροι: της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου, του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης – Νήσων Αιγαίου Άννα Δασκαλάκη, του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Αναστασία Πασακοπούλου, και η Γενική Γραμματέας κ. Φιλία Κωνσταντάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *