H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής.Αρακάς λεμονάτος με αγκιάρες

ΑΡΑΚΑΣΥλικά για 5 – 6 άτομα: 8 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες σε νερό και λεμόνι, ή 300 γρ. κατεψυγμένες, 500 γρ. αρακά φρέσκο {ή κατεψυγμένο},3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι, 3 καρότα, άνηθο ψιλοκομμένο, 3 φλ. ζεστό νερό, χυμό λεμόνι, 1 φλ. Λάδι, αλάτι, πιπέρι, καρφάκια γαρύφαλλο, 1 κ.σ. κορν φλάουρ.

Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα να κάψει, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες και τα καρότα σε ροδέλες, ανακατεύοντας να μαραθούν να γυαλίσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τις αγκινάρες ,σοτάρουμε 5′ ρίχνουμε και τον αρακά ανακατεύοντας για 2 – 3 λεπτά, συμπληρώνουμε με το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε.

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε.

Διαλύουμε το κορν φλαουρ στον χυμό λεμόνι, προσθέτουμε κουταλιές από το ζουμί του φαγητού μας ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, αφήνουμε 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας το φαγητό μας με φέτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *