H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά…1ος Διαγωνισμός μαθητών ΕΠΑΛ σε καινοτομία «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ»

ΒΕΠ 3Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η εκδήλωση βράβευσης του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα, για τον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

βεπ 1Πέντε ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διαγωνίστηκαν και βραβεύτηκαν στον «1o Διαγωνισμό ΕΠΑΛ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ», για τις καινοτόμες ιδέες τους στην πράσινη καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

 

Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον

1ο βραβείο: 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)

2ο βραβείο: ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 

ΒΕΠ 2Θεματική ενότητα: Έξυπνη και Βιώσιμη Πόλη

1ο βραβείο: Στο 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ)

2ο βραβείο: 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

 

Θεματική ενότητα: Καινοτόμα προϊόντα και Προηγμένα Υλικά

1ο βραβείο: 1ο ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ

2ο βραβείο: ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Τα Βραβεία απένειμαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, από το Ίδρυμα Ευγενίδου ο κ. Ιωάννης Γκόλιας, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, οι Βουλευτές κ.κ. Τρύφων Αλεξιάδης, Χαρά Κεφαλίδου, η Εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δήμητρα Νάνου, ο Πρόεδρος της WIMA κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό, Επιμελητήριο, εκπροσώπησαν η κ. Κατερίνα Παναγιώτου, η κ. Μαριάννα Καφραμάνη και ο κ. Νικόλαος Κάκκωσης.

Επίσης παρευρέθηκε, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Νίκος Χρυσόγελος.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν και απένειμαν βραβεία, ο γιος του εκλιπόντος Προέδρου, κ. Ιωάννης Μιχάλαρος, τα μέλη του Δ.Σ. του ΒΕΠ, κ.κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος Α’ Αντιπρόεδρος, Δήμητρα Νάστου Β’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Παπαθανασίου Οικονομικός Επόπτης, Δημήτριος Φανουργάκης Υπεύθυνος ΓΕΜΗ, οι κ.κ. Γεώργιος Λυγερός, Δημήτριος Μουστάκας, Ελένη Μπρέγιαννη, Αντιγόνη Λιόση, Δημήτρης Σαμιωτακης.

Τον συντονισμό της διαγωνιστικής διαδικασίας και της εκδήλωσης είχαν ο Διευθυντής του ΒΕΠ, κ. Μιχάλης Γιάγκας και η Ειδική συνεργάτης του ΒΕΠ, κ. Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, απευθυνόμενος στους μαθητές είπε  ότι: «μεγαλύτερη σημασία από το βραβείο έχει η κοινή προσπάθεια, η δημιουργικότητα και η έμπνευση για ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες».

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, μνημόνευσε τα λόγια του αείμνηστου Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι: «η τεχνική εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης»

«Η τεχνική εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να γίνει το «κλειδί», για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας, με μεγάλα οφέλη για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις και την Ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *