H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη..ΜΝΗΜΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ 19η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΙΕΡΗ

ΜΑΡΙΑ 1 Το Ελληνικό κράτος, αναγνώρισε επίσημα, την 19η Μαΐου εκάστου έτους, ως ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, ήτοι, της συστηματικής και με οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών Ελληνικής καταγωγής, των περιοχών του Ασιατικού Πόντου.

Η αναγνώριση αυτή έγινε μετά παρέλευση 70 και πλέον ετών, από την Ελληνική Βουλή, το 1994 και αφορούσε βίαιο εκτοπισμό, δολοφονίες, εν ψυχρώ εκτελέσεις, θανάτους από κακουχίες, έκθεση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πείνα, δίψα, υπερκόπωση, ασθένειες, των πληθυσμών του Πόντου. Επίσης βιασμοί και βασανιστήρια γυναικών και παιδιών. Το έγκλημα αυτό, κατά της ανθρωπότητας υπήρξε έμπνευση των κεμαλικών και κοντινός πρόγονος, των στρατοπέδων συγκεντρώσεως, που κάποιοι εμμένουν να αγνοούν προκλητικά, που αμαύρωσαν την εικόνα της Γερμανίας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το κίνημα των γερμανοτραφέντων νεότουρκων, που ανέτρεψαν τον σουλτάνο, κατά την περίομαρία 2δο 1914-1923, υπολογίζεται ότι αφάνισε πάνω από 300.000 ελληνικής καταγωγής χριστιανούς κατοίκους του Πόντου, που δεν δέχθηκαν να εξισλαμισθούν.

Προκειμένου να εξευμενίσουν την φίλη εκ συμφερόντων Τουρκία, πολλοί -εκ των υστέρων πάντα- μελετητές, προσπαθούν να εμφανίσουν ως υπερβολή τον αριθμό αυτόν, υπολογίζοντας τα θύματα, κατά το ήμισυ. Παραβλέποντας  έντεχνα ότι, όσο ένα γεγονός, απομακρύνεται σε βάθος χρόνου, οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν αποβιώσει και τα περισσότερα ντοκουμέντα έχουν εξαφανισθεί, από τη φθορά του χρόνου, τις περισσότερες φορές όμως, από κάποιο μαγικό χεράκι ιστορικών πορτοφολάδων, δεν κατορθώνει κανείς, παρά να πέσει θύμα, των αειθαλών αειφόρων και θαυματουργών πλαστογράφων της ιστορίας. Οι οποίοι στην εποχή μας ανθούν και βλαστάνουν απρόσκοπτα.

Είναι οι ίδιοι, που χαρακτήρισαν τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, de facto, ως ακραιφνείς ομοερωτικούς και δεν σταμάτησαν να βιάζουν ακόμα και τη μνήμη του Αλεξάνδρου, του μεγίστου των Ελλήνων, ασύδοτα, υπονοώντας τα όμοια για τη φιλία του με τον Ηφαιστίωνα. Ούτε οι αρχαίοι Σπαρτιάτες γλίτωσαν από τις μυθοπλασίες τους, ούτε οι άνδρες Αθηναίοι και άλλοι πολλοί, όταν, η επί του ασφαλούς «έρευνά τους», καταπιάστηκε με την ιδιωτική ζωή επιφανών ανδρών, που όμως δεν μπορούν να υπερασπισθούν τα των αρχών του βίου τους, διότι έχουν αποβιώσει προ χιλιάδων ετών. Ωραίες έρευνες! Ηθικές και προ πάντων, έγκυρες!

Είναι γεγονός δυστυχώς, ότι η πλαστογραφία, της ιστορίας, αλλά και κάθε άλλου είδους αρχείων, είναι η μητέρα της κλοπής, οικονομικών, ηθικών και βιολογικών αφανισμών.

Είναι η μάμμη, της οικονομικής καταστροφής και του σημερινού εξανδραποδισμού των Ελλήνων, που πλήρωσαν με δόσεις ΕΝΦΙΑ, ενοίκιο στο σπίτι τους, φόρους επί φόρων, εισφορές με ή χωρίς καπέλο, μερίδιο κλοπής στο ρεύμα, πανάκριβη τη βενζίνη και κρυώνουν στα σπίτια τους ανάβοντας μαγκάλια όντας ανασφάλιστοι, σε πολυκατοικίες, αλλά κατά τα άλλα, καμάρωσαν τον ευθυτενή Πρωθυπουργό  και τα άψογα αγγλικά του, δίπλα στον Τζο Μπάιντεν, που φορούσε γραβάτα με τη σημαία μας…

Έτσι είναι ο Έλληνας. Ονειροπόλος και θαλαμηπόλος των ισχυρών…

Το ίδιο συμβαίνει και με τις γενοκτονίες, όπου οι φονιάδες λαών, προσπαθούν μετέπειτα να διασώσουν το «καλό τους» όνομα, είτε ρίχνοντας βάρη στα θύματά τους, ή άλλοτε εξαφανίζοντας τα ίχνη τους. Βασίζονται πάντα, σε «ονειρώξεις και απώλεια μνήμης», που προκαλούνται από διάσπαση προσοχής λόγω καταιγισμού εντυπώσεων, μέσα από μερίδα (του λέοντος) των ΜΜΕ και (μερίδα) κατευθυνόμενου τύπου.

Πολλοί από εμάς, είμαστε απόγονοι προσφύγων διασωθέντων, από εκείνους τους ανηλεείς διωγμούς. Οι περισσότεροι. Αν δεν είχαμε μνήμες, από παππούδες και συγγενείς, πρόσφατες μνήμες, πικρές μνήμες, άσβεστες μνήμες, ακριβώς επειδή χρονολογικά, ευρισκόμεθα πλησίον αυτών των γεγονότων, ακόμα και εμείς, θα αμφιβάλλαμε.

Αυτό, μας καθιστά υπεύθυνους, να διατηρήσουμε άσβεστο το κανδήλι των θυμάτων, που με τον ένα η άλλο τρόπο, είναι η ρίζα μας, το δέντρο της ζωής, το αίμα, που κυλά στις φλέβες μας. Πολλοί θεωρούν, ότι η εθνική συνείδηση, διαμορφώνεται και ουδεμία σχέση έχει με το DNA, μας. Αλλά ο λαός, ο πάνσοφος υποστηρίζει ότι και «το αίμα τραβάει», έλκει προς τη ρίζα την κοινή και το φως, που την τρέφει…

Τα μέσα, που χρησιμοποιήθηκαν προς εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου, ήσαν όμοια με εκείνα, που αφάνισαν Αρμενίους, Ασσυρίους αλλά και Εβραϊκούς πληθυσμούς των περιοχών αυτών. Αρχικά υπέρογκη φορολογία, κάτι, που εφάρμοσαν οι Τούρκοι για τους μη μουσουλμάνους, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υποβάλλοντας τους πληθυσμούς αυτούς σε φόρο 50%, αλλά όσους δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσουν τα «χρέη τους», απέστελλαν σε τάγματα σκληρής κι απάνθρωπης εργασίας, στα οποία εύρισκαν μαρτυρικό θάνατο. Τα «τάγματα εργασίας», η αμελέ ταμπουρού όπως ονομάζονταν (amele tabourlari), έγιναν κόλαση επί της γης για χιλιάδες ψυχές. Ο Ηλίας Βενέζης ,που αιχμαλωτίσθηκε σε ηλικία 18 ετών και επέζησε αυτής της φρικαλεότητας, περιέγραψε τα μαρτύρια αυτά, που υπέστη επί 14 μήνες, στο αυτοβιογραφικό έργο του «Το Νούμερο 31328»…

Στις φωτογραφίες, που παρατίθενται τιμής ένεκεν προς τα άγια θύματα της γενοκτονίας, παρατίθεται, μια φωτογραφία μελών του αθλητικού συλλόγου ΠΟΝΤΟΣ, Μερζιφούντας, που απαγχονίστηκαν το 1921 στην Αμάσεια, τιμώντας την ελληνική καταγωγή και ιδεώδες του αθλητισμού. Επίσης, μπορείτε να δείτε, το πρώτο εξώφυλλο του βιβλίου του Ηλία Βενέζη, ώστε να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία και να αποτελέσει σημείο προβληματισμού. Και να αναλογισθεί κάθε αναγνώστης, αν υπάρχουν και σήμερα, κοινά σημεία, που ωθούν τον Έλληνα, στον τόπο των προγόνων του σε έμμεσο αφανισμό, με το πλέον πρόσφατο όλων, την νομιμοφανή κλοπή μέσω της δήθεν αναπροσαρμογής των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος,  ένα όνειδος, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα εφαρμόζει ανερυθρίαστα η Νέα Δημοκρατία εξοντώνοντας όπως πάντα, μικρομεσαίους και πένητες. (Πεινούν ηλικιωμένοι για να πληρώσουν, κ. Μητσοτάκη).

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Γενοκτονία των αδελφών Ποντίων, υπάρχουν στους κόλπους του κόμματος, κάποιοι, που έγραψαν δίχως να διστάσουν ότι οι Πόντιοι, είναι Λαζοί μουσουλμάνοι, που εκχριστιανίσθηκαν, αλλά αποπέμφθηκαν λόγω της Συνθήκης της Λωζάνης… και λοιπά. Για αυτά θα έπρεπε να πάρουν θέση, επίσημα από την ηγεσία του κόμματος, της «συμφωνίας» των Πρεσπών.

Όλοι οι Έλληνες, οφείλουμε σεβασμό και τιμή, στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας. Κυρίως όμως με επαγρύπνηση, να αποφύγουμε το δικό μας αφανισμό και εκείνο των παιδιών μας, που πλέον δεν έχουν  θέση στο γενέθλιο τόπο τους εξ αιτίας εναλλαγών κυβερνήσεων, που καταστρέφουν τη χώρα μέσα από μια αέναη σκυταλοδρομία, που οδηγεί στην ίδια άβυσσο, που καταπίνει τον ελληνισμό.

Τελικά, ο κ Σαμαράς, που αναρωτήθηκε, γιατί οι Ουκρανοί, λέγονται «πατριώτες» και οι Έλληνες, που αγαπούν την πατρίδα τους «εθνικιστές», σκέφτηκε ποτέ, πόσους «πατριώτες» απέκλεισε από τη Νέα Δημοκρατία, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, ήδη από την εποχή, που υπήρξε ο ίδιος αρχηγός του «αριστεροκεντροδεξιού» αυτού κόμματος, που αν είχε λαιμό, θα έπασχε από μόνιμη εξάρθρωση αυχένα, που γυρίζει προς όλες τις κατευθύνσεις όπως τα ζόμπι σε ταινίες φρίκης; Τουλάχιστον στο ΣΥΡΙΖΑ, πράττουν μεν σαν δεξιοί οι άνθρωποι, αλλά κρατούν και τα προσχήματα, ως προς την αριστερή καταγωγή τους, που θέλει την Ελλάδα μέχρι τη Λάρισα, τις Πρέσπες εθνικό σύμβολο και τους Πόντιους μουσουλμάνους…

Τελικά είναι η όχι, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος, με αντίβαρα ισορροπίας, διάφορα νεογνά – κομματίδια και κομματάκια, πότε αποσχιζόμενα και άλλοτε συντασσόμενα αλλά ουδέποτε ως προς το προσωπικό τους αφανιζόμενα;

Καλή αφύπνιση, αλλά όχι με τη βία, που αφύπνισε κάποτε τις περιοχές της Ιωνίας, του Ασιατικού Πόντου, της Θράκης και της Κύπρου το 1974, της μαρτυρικής Κύπρου, που ποτέ δεν της έδωσαν Βραβείο Γιουροβίζιον, ούτε όταν εξεδίωξαν το 1976, τη μεγάλη Μαρίζα Κωχ, που άξια τότε, ανέδειξε ένα δράμα δίχως όρια, σε ανάξια ώτα.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *