H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ ο τίμιος συναγωνιστής του Κυριάκου Μιχαλολιάκου

Η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Κότρωνα και υποψήφιου για τη Δημαρχία της Αν. Μάνης, πριν λίγους μήνες, μας γέμισε θλίψη. Ως γνωστό ο Κυριάκος Μιχαλολιάκος, αδελφός του Βασίλη (Βουλευτής, ΥΦΕΘΑ, Δήμαρχος Πειραιά) κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος της ιδιαίτερης πατρίδας του, το διευρυμένο Δήμο Αν. Μάνης το 2019.

Επίσης υποψήφιος ως επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΊΝΗΣΗΣ ΜΑΝΗΣ ήταν και ο ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ. Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Καθηγητής Σχολών Αξιωματικών κ.λ.π. Ο κύριος πολιτικός αντίπαλος ήταν ο Δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, ο οποίος με ιδιαίτερη δυσκολία επανεκλέχθηκε για πολλοστή φορά με τη δεύτερη Κυριακή, χωρίς να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις επαναληπτικές εκλογές πέρασαν Ανδρεάκος – Μιχαλολιάκος. Ο ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ στάθηκε από την πρώτη Κυριακή στο πλευρό του αείμνηστου Κυριάκου Μιχαλολιάκου. Είχαν πολλά κοινά αγωνιστικά σημεία που εναντιωνόντουσαν σε πολιτικές επιλογές του Πέτρου Ανδρεάκου. Μία απ’ αυτές ήταν και η αντίθεσή τους να γεμίσουν τα βουνά της Μάνης, χαρακτηρισμένα NATURA, με τα καταστροφικά για την περιοχή ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ (Ανεμογεννήτριες). Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία αυτή τις ξεκίνησε, συνεχίζει αδιαμαρτύρητα να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη εγκατάστασή τους. Ενώ τα πρώτα σημάδια της ερήμωσης έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ακίνητα σε περιοχές που απέχουν μέχρι 2 χλμ. από τις Ανεμογεννήτριες έχει μειωθεί η αγοραστική τους ζήτηση, ή τουλάχιστον έχει δυσκολέψει η πώλησή τους με αποτέλεσμα να μειώνεται η αγοραστική τους αξία.

Τον Φιλιππάκο και τον αείμνηστο Μιχαλολιάκο τους ένωναν και πολλά άλλα, όπως η ουσιαστική Ανάπτυξη της Μάνης και όχι η βαυκαλιστική, καθώς επίσης και η επιστημονικά ουσιαστική προστασία της μοναδικής Πανίδας και Χλωρίδας, αλλά και ο καλά οργανωμένος και όχι άναρχος, ευκαιριακός Τουρισμός.

Η περιπέτεια της υγείας του αγαπητού μας Κυριάκου, έφερε όλο το βάρος της ουσιαστικής Αντιπολίτευσης στις πλάτες του ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ και ο οποίος, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε πολύ τακτική επαφή με τον αείμνηστο Κυριάκο για θέματα του Δήμου.

Ένα άλλο που τιμάει τον Φιλιππάκο και τον Μιχαλολιάκο είναι πως για πρώτη φορά είδαν οι Μανιάτες στο Δήμο τους να ασκείται ουσιαστική Αντιπολίτευση.

Οι Μανιάτες οφείλουν να συσπειρωθούν πλέον στον έμπειρο και άξιο, αποδεδειγμένα, για το αξίωμα του Δημάρχου ΤΖΑΝΕΤΟ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ και στην παράταξή του «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ», όπου με στελέχη και από τις δύο παρατάξεις που με επιτυχία συνεργάστηκαν τρία χρόνια να πάρουν το Δήμο Ανατ. Μάνης το 2023. Πιστεύουμε πως είναι μια μοναδική ευκαιρία η Μάνη να βρει το δόμο της Προόδου και της αληθινής Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από μια γέρικη, παρωχημένη κατεστημένη και στείρα κατάσταση. Ας το κατανοήσουν οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες γιατί πιστεύουμε πως άλλη ευκαιρία δεν θα δοθεί και αυτό θα είναι ολέθριο για τη Μάνη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *