H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτή Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.Αγίου Κων/νου Πειραιά

IMG_5751Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαΐου 2022, εόρταζε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Κων/νου Πειραιά. Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα, τελέστηκε μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και ακολούθησε παράκληση και αγρυπνία. Σάββατο 21 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθησε περιφορά της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων.

ΠροσήIMG_5890λθαμε και τις δύο μέρες, παραμονή και ανήμερα, για να τιμήσουμε τους αγαπημένους αγίους, Κων/νο και Ελένη, ισαποστόλους και ακρογωνιαίους λίθους της εκκλησίας μας, που εδραίωσαν τον Χριστιανισμό και έσωσαν εκατομμύρια αγωνιστές της πίστης.

Στις ιερές ακολουθίες της παραμονής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της μητρόπολης. Ο κ. Σεραφείμ ιερούργησε ανήμερα της γιορτής στην θεία λειτουργία και τέθηκε επικεφαλής της ιεράς πομπής στην περιφορά των αγίων λειψάνων και της ιεράς εικόνας.

IMG_5900Άγημα του Λιμενικού Σώματος, Εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού και μέλη της Αδελφότητας Κρητών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», συνόδεψαν τιμητικά τα ιερά λείψανα και τις άγιες εικόνες.

Οι φιλαρμονικές, Δήμου Πειραιά, με τον μαέστρο Παναγιώτη Λυκούδη, και Λιμενικού Σώματος τέθηκαν επικεφαλής της ιεράς πομπής με θρησκευτική μουσική υπόκρουση και ανάκρουσαν τον Εθνικό Ύμνο.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον υπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο, τους κ.κ. Βουλευτές, Γιάννη Τραγάκη, Νίκο Μανωλάκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, την Αντιδήμαρχο κ. Κυριακή Μπουρδάκου, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, την Πολιτευτή και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, την Εικαστικό κ. Βίκυ Τατσοπούλου, τους κ.κ. Προέδρους: της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Χρήστο Μακρή, της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας Μιχάλη Τσιφάκη, του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου Άννα Δασκαλάκη, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Θοδωρή Τσόντο, τον Αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Αχριάνη, τον Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο Πρωτεσίλαο Κωστάζο, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΦΩΝΗΣ κ. Ελένη Κανατσέλη, την πρώην Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότηας κ. Λίνα Αθανασίου, τον Κοινοτικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Αγγελιδάκη, τον Σύμβουλο κ. Γιάννη Αλιφραγκή, τις κυρίες και τους κυρίους, Νίκο Πολίτη, Θανάση Γαλάτη, Παναγιώτη Πρεδάρη, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ευγενία Αχριάνη, Πέτρο Κυριακάκη, Ασημίνα και Βάσω Γανωτοπούλου, Κώστα Σταυρόπουλο, Γιάννη Ηλία, Ντίνα Τρουπιώτη, Γιάννη Λαμπρινάκο, Γιώργο Καλούμενο, Γιάννη Ανδρέογλου, Στέλλα Φωστέρη.

Συγχαρητήρια στον Προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού π. Ιωάννη Παναγιώτου, για την άριστη οργάνωση όλου του εορταστικού διαστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *