H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση Αποφοίτων της SAINT PAUL Βράβευση τάξεων 1982 και 2002

κάκιαςΤο απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου μια πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά SAINT PAUL. Τρία χρόνια μετά από την τελευταία φορά, η Ετήσια Συγκέντρωση Αποφοίτων έλαβε σάρκα και οστά, ξανά, με την παρουσία αρκετού κόσμου, αποφοίτων αλλά εκπαιδευτικών, τόσο στο Αμφιθέατρο όσο και στο προαύλιο της Σχολής.

Όπως συνηθβουτσίνοςίζει η Σχολή να πράττει, σε κάθε τέτοια συγκέντρωση τιμώνται δύο τάξεις. Φέτος ήταν η σειρά των τάξεων του 1982 και το 2002.

 

 

 

IMG_6168Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων “Saint-Paul Δελασάλ”, κ. Αντώνη Ρηγούτσο, ο οποίος μίλησε για «τη μόνη πατρίδα μας, τα παιδικά μας χρόνια» και την παιδεία και καλλιέργεια που έλαβαν οι απόφοιτοι της Σχολής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Ιωσηφίδης, συνόψισε το πολύπλευρο και εποικοδομητικό έργο του Συλλόγου μέσω της λειτουργίας του, ανάφερε τις μέχρι τώρα δράσεις του και τους σκοπούς – στόχους που έχουν τεθεί, για την παραπέρα πορεία του, στο μέλλον που προβλέπεται ευοίωνο με υγεία και χωρίς ξεχωριστούς περιορισμούς.

IMG_6200Όπως συνηθίζεται, δύο απόφοιτοι από κάθε τάξη, χαιρετίζουν την εκδήλωση από το βήμα, πριν προχωρήσουμε στις βραβεύσεις. Έτσι και τώρα οι Γιάννης Στεφάνου και Μιτάκης Εμμανουήλ από το 1982 καθώς και οι Γαρουφαλή Ελένη και Πόθου Ιωάννα από το 2002, απευθύνθηκαν στους συμμαθητές και τους παριστάμενους, με λόγους βιωματικούς και πλούσιους σε συναισθήματα, αναπολώντας θα αθώα και υπέροχα μαθητικά τους χρόνια, με μια γλυκιά νοσταλγία για το παρελθόν αλλά και μια υπόσχεση για το μέλλον, που τους φέρνει και πάλι κοντά για να μπορούν να ανταλλάσσουν ευχές, εμπειρίες, γνώσεις και να μένουν πάντα δεμένοι, στο άρμα της παλιάς θετικής φιλίας τους.

IMG_6244Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και δύο σημαντικοί άνθρωποι για την μεγάλη προσφορά τους στη Σχολή και την Κοινωνία: ο Σωτήρης Κάκιας και ο Νίκος Βουτσίνος, μέλη της διαχειριστικής Επιτροπής. Ο Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνης Ρηγούτσος, που απένειμε τις διακρίσεις, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο και την πολύτιμη παρουσία των βραβευμένων.

Κατά τη διάρκεια και μεταξύ των θεματικών της Εκδήλωσης, προβλήθηκαν βίντεο με «αρχειακό» υλικό για τις δύο τάξεις καθώς βίντεο – σύνοψη του έργου και των δραστηριοτήτων της Σχολής.

Η βραδιά έκλεισε με τον καθιερωμένο τρόπο, στην αυλή της Σχολής με τους συναπόφοιτους και τις συναπόφοιτες να σμίγουν στα τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί και βέβαια την «κλασσική» επίσκεψη στις τάξεις με τις καθιερωμένες φωτογραφίες.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: τον frère Μάριο Καπέλλα, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του “Saint-Paul” κ. Μ. Ρούσσο, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κ. Ξ. Πιταούλη, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Δημοτικού Δελασάλ κ. Α. Γρύλλη, την Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Δελασάλ κ. Α. Σαρικοπούλου, την πρώην Γενική Διευθύντρια του “Saint-Paul” κ. Κ. Παπαδοπούλου, την Διευθύντρια των εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική – Birds κ. Ε. Αθηναίου-Γκάτσου, τον πρώην Διευθυντή κ. Γιώργο Παππά, τον επίτιμο πρόεδρο των αποφοίτων κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, τον πρώην πρόεδρο των αποφοίτων κ. Βαγγέλη Κορκίδη, τους κ.κ. Γιάννη Παπαθεοχάρη, Γιώργο Βαγιάκη, Δημήτρη Καπράνο, Αντώνη Κομνηνό, Λευτέρη Καραμπότη.

Ευχόμαστε και μεις υγεία σε όλη αυτή την χαρούμενη παρέα των αποφοίτων και πάντα να συγκεντρώνονται χωρίς να υπάρχουν απουσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *