H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ…Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατρο

BEAKEIO1 Θεατρικά δρώμενα, χορό και τραγούδι από τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών του Δήμου Πειραιά, από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες, στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ, στο Βεάκειο θέατρο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών «Ημέρες Θάλασσας 2022».

 

Το Φεστιβάλ με τον τίτλο: «Έχω τη Δύναμη» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση ΕκπαίδευσΒΕΑΚΕΙΟ2ης και δια Βίου Μάθησης του Δήμου, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

 

Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν ν’ αναδειχθούν οι κλίσεις, τα ταλέντα και οι δεξιότητες των παιδιών, που καλλιεργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

 

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά και μετάλλια από τον Ολυμπιακό στα παιδιά που διακρίθηκαν στο αθλητικό τουρνουά που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον, απονεμήθηκαν πλακέτες στον Ολυμπιακό από το «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και στους τρεις πολιτιστικούς συλλόγους : Πειραϊκός Σύνδεσμος, Φιλολογική Στέγη Πειραιά και Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, καθώς μέλη τους συναποτέλεσαν τις κριτικές επιτροπές στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου.

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη διάβασε τα ποιήματα που διακρίθηκαν και προλόγισε τα θεατρικά δρώμενα των μαθητών.

 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Λιάρος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι Ημέρες Θάλασσας, είναι μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη, την οποία ξεκινήσαμε το 2015 με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Εφέτος είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί είναι η καλύτερη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκπαιδευτικές, για το επιχειρείν, για τη ναυτιλία, για τη βιώσιμη κινητικότητα. Η σημερινή εκδήλωση είναι εξαιρετική και η παρουσία όλων σας είναι πολύ σημαντική για εμάς και μάς δίνει ικανοποίηση.

Όσον αφορά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι μια ιδέα που υλοποιούμε μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Αλιγιζάκη και την Πρόεδρο του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Γρηγοριάδου.

Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κ.Δ.Α.Π. για παιδιά με ιδιαιτερότητες, κάτι το οποίο σχεδιάζουμε και την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε αυτά τα Κέντρα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε περισσότερους δημότες και περισσότερες οικογένειες. Να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο κα Αλιγιζάκη, τη Διεύθυνση Παιδείας και τη Διευθύντρια κα Σωτηρίου, τους Προϊσταμένους, τους συνεργάτες, την κα Γρηγοριάδου  και όλους τους γονείς που εμπιστεύονται τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Πειραιά».

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Βρισκόμαστε στο μαγευτικό Βεάκειο και θα παρακολουθήσουμε πολυποίκιλες καλλιτεχνικές δράσεις από τα παιδιά του Πειραιά, τους μικρούς μαθητές σχολείων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας και από πολιτιστικούς συλλόγους. Τα παιδιά θα χορέψουν μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν, θα παίξουν σε θεατρικά δρώμενα. Ήδη στην είσοδο έχουμε δει τα εκατοντάδες υπέροχα έργα ζωγραφικής των παιδιών, τα οποία έχουν γράψει και δημιουργικά κείμενα που θα διαβάσει  η πολύ αγαπητή  Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ευχόμαστε αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και πλέον του χρόνου πιο απελευθερωμένοι από την πανδημία να χειροκροτήσουμε ξανά τα παιδιά του Πειραιά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *