ΠΑΝΑΚΟΤΑ
Τι θα χρειαστείς:
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 250ml φρέσκο γάλα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 25γρ ζάχαρη
- Φύλλα δυόσμου
Για το Σιρόπι:
- 175γρ ζάχαρη
- 175γρ νερό
- 1 καπάκι λικέρ κεράσι
- 350γρ βατόμουρα ή όποιο άλλο φρούτο προτιμάτε
Πώς θα το φτιάξεις:
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε στην κρέμα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν τελείως τα φύλλα ζελατίνης.
- Αδειάζουμε το μίγμα στα ειδικά δοχεία για πανακότα ή σε απλά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο πάνω από μία ώρα, για να παγώσουν.
- Για την σως, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ κεράσι μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε τα μισά βατόμουρα. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.
- Περνάμε την σως από ένα σουρωτήρι και ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα.
- Μόλις παγώσει καλά η πανακότα, ξεφορμάρουμε σε ένα πιατάκι και γαρνίρουμε με την σως που έχουμε φτιάξει, φύλλα δυόσμου και κρυσταλλική ζάχαρη για μια πιο γκουρμέ εμφάνιση!