Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ

Τι θα χρειαστείς:

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 250ml φρέσκο γάλα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 25γρ ζάχαρη
  • Φύλλα δυόσμου

 

Για το Σιρόπι:

  • 175γρ ζάχαρη
  • 175γρ νερό
  • 1 καπάκι λικέρ κεράσι
  • 350γρ βατόμουρα ή όποιο άλλο φρούτο προτιμάτε

 

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε να πάρουν μια βράση.
  3. Προσθέτουμε στην κρέμα τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσουν τελείως τα φύλλα ζελατίνης.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στα ειδικά δοχεία για πανακότα ή σε απλά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο πάνω από μία ώρα, για να παγώσουν.
  6. Για την σως, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το νερό και το λικέρ κεράσι μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε τα μισά βατόμουρα. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.
  8. Περνάμε την σως από ένα σουρωτήρι και ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα.
  9. Μόλις παγώσει καλά η πανακότα, ξεφορμάρουμε σε ένα πιατάκι και γαρνίρουμε με την σως που έχουμε φτιάξει, φύλλα δυόσμου και κρυσταλλική ζάχαρη για μια πιο γκουρμέ εμφάνιση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *