H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά…Μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό «Piraeus Blue hackathon day» στις «Ημέρες Θάλασσας 2022»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ1Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Piraeus Blue hackathon day», πού στηρίζεται στον ετήσιο θεσμό «Blue Growth». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας και των ενεργειών συμμετοχικότητας του ευρωπαϊκού έργου “BluAct” του προγράμματος URBACT, με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Πειραιά.

Ο εφετιΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ2νός διαγωνισμός περιλάμβανε διαβουλεύσεις των ομάδων, συζήτηση, βοήθεια από τους μέντορες για την τελική διατύπωση των προτάσεων και των ιδεών. Συνολικά συμμετείχαν 24 ομάδες εκ των οποίων 14 ομάδες μαθητών και φοιτητών και 10 ομάδες εκπροσώπων start ups, οι οποίες είτε λειτουργούν ήδη είτε ξεκινούν τώρα τη δραστηριότητά τους. Η θεματολογία στην οποία στηρίχτηκαν οι ομάδες ήταν: βιώσιμη ναυτιλία, πόλη – λιμάνι μεταφορές- βιώσιμη κινητικότητα, βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, βιώσιμη αλιεία και θαλάσσια βιοτεχνολογία, κλιματική αλλαγή και εξοικονόμηση ενέργειας και ψηφιακός μετασχηματισμός της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.

Στη δημιουργική αυτή διαδικασία παραγωγής ιδεών συμμετείχαν φοιτητές και καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και  εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η πρωτοβουλία να θεσπιστεί ο ετήσιος διαγωνισμός Blue Growth βοήθησε νέους ανθρώπους να μετουσιώσουν τις ιδέες τους σε πράξη. Επεσήμανε ότι το μέλλον του Πειραιά είναι συνυφασμένο με τη θάλασσα και τις δραστηριότητες που συνδέονται με αυτήν.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γρηγόρης Χονδροκούκης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο του μεγάλου λιμανιού  στηρίζει όλες τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα τόνισε ότι στηρίζει τους νέους ανθρώπους, την επιχειρηματικότητα, τη γαλάζια οικονομία με τα δέκα Τμήματά του. Ο κ. Χονδροκούκης εξέφρασε τη χαρά του που το Πανεπιστήμιο  Πειραιά υποδέχεται, στους χώρους του, τον διαγωνισμό που κάνει ο Δήμος Πειραιά τον οποίο υποστηρίζει – όπως είπε με κόσμο, με συμμετοχή καθηγητών, μελών Δ.Ε.Π.  και φοιτητών για το καλύτερο ποθητό αποτέλεσμα.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή  του γιατί «οι Ημέρες Θάλασσας» μετά από 8 χρόνια αποτελούν ένα θεσμό για την πόλη. Επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι γίνονται αντικείμενο συζήτησης θέματα όπως είναι η Γαλάζια ανάπτυξη, οικονομία και καινοτομία.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι δεν θα μπορούσε να λείψει από την πανδαισία εκδηλώσεων  των Ημερών Θάλασσας και η επιχειρηματικότητα και κυρίως το επιχειρείν στους νέους. Επεσήμανε ότι ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της πόλης και το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους, ομάδες μαθητών και φοιτητών να μπουν στις νεοφυείς επιχειρήσεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Παπαγεωργίου, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης στηρίζουν έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για τη γαλάζια ανάπτυξη.

Στον διαγωνισμό παρευρέθηκαν: οι κ.κ. Βουλευτές: Νόνη Δούνια, Νίκος Μανωλάκος, Τρύφων Αλεξιάδης, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, οι κ.κ. Πρόεδροι: του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Παπαμανώλης -Ντόζας, της Ένωσης Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας κ. Βασίλης Κανακάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ηλίας Σαλπέας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *