Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Γιατί, πιθανώς, ένα «θερμό επεισόδιο» να εξυπηρετεί ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ;

Το ερώτημα στην εικόνα είναι για την ιστορία. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας θα είναι ομόφωνη: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
Το ερώτημα στην εικόνα είναι για την ιστορία. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως η απάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μας θα είναι ομόφωνη: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Μια γενική πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα ήταν σήμερα καταστροφή, όχι μόνο για τις δύο χώρες αλλά και για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. «Αντίθετα ένα θερμό επεισόδιο» θα έσερνε υποχρεωτικά τις δύο χώρες σε ντε φάκτο λύσεις. Λύσεις που θα εξασφάλιζαν την αναγκαία γεωπολιτική ηρεμία, σε Αιγαίο και Ν.Α. Μεσόγειο, αλλά και Βαλκάνια.

Επίσης οι μεγάλοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, γιατί όχι και η Ιταλία) θα εξασφάλιζαν από τη «μοιρασιά» ικανοποιητικές μερίδες από τους υδρογονάνθρακες της περιοχής Αιγαίου και Ν.Α. Μεσογείου. Όλα αυτά βέβαια υπό την τελική έγκριση των ΗΠΑ, η οποία επιθυμεί όσο ποτέ άλλοτε να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της Ευρασίας.

Μία γενικευμένη πολεμική σύρραξη Ελλάδος – Τουρκίας θα δημιουργούσε τρομερά προβλήματα στη Δύση όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Εκ πρώτης θα ενεργοποιούσε ανεπιθύμητες καταστάσεις για τις ΗΠΑ και κατ’ επέκταση ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δηλαδή θα γινόταν ακόμη πιο ρευστή η κατάσταση σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Η Σερβία, σήμερα, μια εξαιρετικά σημαντική στρατιωτική δύναμη της περιοχής, αφού η Ρωσία πολλά χρόνια τώρα την υπερεξοπλίζει συνεχώς, έχει εκδηλωμένες βλέψεις να κατέβει Νότια (Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία). Και ας μην ξεχνάμε όταν οι Τούρκοι δημιουργούν τα χίλια μύρια προβλήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, η Σερβία αργά αλλά σταθερά, με τη βοήθεια της Ρωσίας, εξελίσσεται σε Περιφερειακή Δύναμη των Βαλκανίων. Ίσως για το λόγο αυτό, οι Βρετανοί ακόμη από την εποχή της Γερμανικής Κατοχής, φανερά ή μυστικά, βρισκόντουσαν πάντα πίσω από κρίσιμες βαλκανικές υποθέσεις. Σήμερα έχουν έντονη παρουσία στα Τίρανα και τα Σκόπια.

Επίσης πολλά θα ανατρεπόντουσαν στη Μέση Ανατολή, όπως για παράδειγμα η μεγαλύτερη διείσδυση του Ιράν στην περιοχή. Η ίδρυση δύο Κουρδικών κρατών, ενός φιλοδυτικού και ενός φιλορωσικού. Όλα αυτά δεν τα επιθυμούν οι προαναφερόμενοι Δυτικοί και πολύ περισσότερο το Ισραήλ.

Η Ρωσία γνωρίζοντας όλους αυτούς τους πονοκεφάλους των Δυτικών, που επί Τραμπ βρέθηκαν σε ύφεση, ενώ επί Μπάϊντεν επιδεινώθηκαν, ξεκαθάρισε, με επιτυχία γι’ αυτή, το υπογάστριό της στην Ουκρανία, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε εδραιώσει την παρουσία της στη Μαύρη Θάλασσα (Κριμαία) και στη Ν.Α. Μεσόγειο (Συρία). Παράλληλα έκανε και σοβαρές προσπάθειες να καθιερωθεί και στη Λιβύη. Αυτό που δεν βλέπουν με καλό μάτι οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία είναι οι πολλών αιώνων στενές σχέσεις της Γερμανίας με την Τουρκία. Ο στρατοχωροφύλακας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, η πυρηνική Δύναμη Γαλλία από τη Συμφωνία των Αντιτορπιλικών-Destroyers (1 Σεπτεμβρίου 1940, ΗΠΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ). Σε καμία περίπτωση αυτοί δεν επιθυμούν τη Γερμανία αυτόνομη και αυτάρκη ενεργειακών πόρων. Αυτό ήταν και το όνειρο του Χίτλερ. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει κοινή γραμμή ΗΠΑ-Ρωσίας και το ίδιο ισχύει για Κίνα και Ιαπωνία.

Για κοινούς, αλλά και διαφορετικούς λόγους με τη Γαλλία συντάσσονται ΗΠΑ και Βρετανία. Επομένως σε έναν γενικευμένο Ελληνοτουρκικό πόλεμο που αν τελείωνε με νίκη της Τουρκίας θα έχανε η Ελλάδα από τα εθνικά γεωγραφικά της όρια και θα τα αποκτούσε η Τουρκία. Αυτά που θα κέρδιζε όμως η Τουρκία θα την έκαναν να έχει τον πρώτο λόγο για τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο. Τότε η Τουρκία θα ήταν ο πιο χρήσιμος αδελφός και φίλος της Γερμανίας… Δηλαδή της Φατρίας των Αψβούργων, που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Φατρίας των Ιλλουμινάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *