Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σαλαμίνας.Αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΣΑΛΑΜΙΝΑ1 Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας “Παναγία Σουμελά» πραγματοποίησαν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του Ποντιακού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σαλαμίνας. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια έγιναν από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας τα αποκαλυπτήρια του εμβληματικού μνημείου των μαρμάρινων τμημάτων με απεικονίσεις μαχών και στιγμών από την ιστορίας των Ποντίων.

Σε κλίμα συγκίνησης, έγινε η τήρηση ενός λεπτού σιγής η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και κατόπιν χορεύτριες και χορευτές του Ποντίων Σαλαμίνας “Παναγία Σουμελά» χόρεψανΣΑΛΑΜΙΝΑ2 παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Σεβασμιότατου, του Δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου, του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη και του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Σαλαμίνας “Παναγία η Σουμελά” κ. Παναγιώτη Λιαδάκη.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Για να αναπαυθούν οι ψυχές των αδικοχαμένων Ποντίων, είμαστε εδώ! Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε το παρελθόν. Είμαστε δίπλα στους αδελφούς Ποντίους στον αγώνα τους για αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για να δικαιωθούν τα θύματα αυτής αλλά και οι θύτες να αντιληφθούν την ευθύνη τους και να μην ξαναδιαπράξουν ποτέ κάτι ανάλογο”.

Το παρών έδωσαν: η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Σαλαμίνας Αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Βασιλογιαννακόπουλος, η πρώην Βουλευτής κ. Καρακώστα, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής, ο Πρόεδρος του Κόμματος ‘Ελληνική Ανατροπή’ κ. Πάρης Κουρτζίδης.

Επίσης σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, Σ. Γαλέο, και οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι, Ν. Κόγιας, Α. Βακάλης, Λ. Καπαραλιώτης, Κ. Λένης, Π. Διολέτης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΑΚΟΙΠΟΠ Θ. Αλαϊσκας, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Καρνέση Λαλούση, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αμπελακίων Σ. Μαγιάτη, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Αιαντείου Χ. Γαβριήλ.

Επίσης, μας τίμησαν ιδιαιτέρως ο Πρόεδρος Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος Όμηρος Παπασάββας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Η Μεγαλόνησος» κ. Κ. Τσουβαλάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Σαλαμίνας κ. Γιούλη Καλιότσου, ο κ. Ιάκωβος Παλαμάρης, εκπρόσωπος του Α.Σ.Σ Αίας, ο εκπρόσωπος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σ. Μαρτίνος, η γραμματέας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Β. Καπαραλιώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *