H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Άλλο μετριοπάθεια και άλλο νεκροπάθεια

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail:jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Μετριοπαθής λέγεται αυτός, που από χαρακτήρα συνήθως, δεν είναι υπερβολικός στις σκέψεις του, στο λόγο του και γενικά στις πράξεις του. Δηλαδή άγεται και φέρεται μετρημένα χωρίς εξάρσεις. Αυτό πολλοί το θεωρούν αρετήˑ ναι αλλά δεν είναι πάντα. Ορισμένες φορές είναι χείριστο ελάττωμα. Είναι δειλία! Και όπως λέγει ο Σύρος «Ο δειλός αποκαλεί τον εαυτό του προσεκτικό, όπως ο φιλάργυρος αυτοαποκαλείται οικονόμος». Αυτός που κατέχει την αρετή της μετριοπάθειας είναι ταπεινός και καθόλου δειλός. Είναι υπέρμαχος του δικαίου, τουλάχιστον σε ό,τι αυτός θεωρεί δίκαιο.

Αντίθετα ο δήθεν μετριοπαθής, δηλαδή ο νεκρωμένος από τη δειλία του είναι νεκροπαθής!

Σύμφωνα με το Λεξικό Δημ. Β. Δημητράκου μετριοπάθεια σημαίνει: «Συγκράτηση, περιορισμός πάθους, μετριοφροσύνη έλλειψη αδιαλλαξίας». Αντίθετα ο δειλός δεν συγκρατείται, απειλεί τους πάντες όταν δεν κινδυνεύει και λουφάζει όταν δει, έστω και υποθετικά, τον παραμικρό κίνδυνο. Τα πάθη του είναι αχαλιναγώγητα και η αδιαλλαξία με το θράσος του περισσεύουν. Αυτοί είναι πονηροί και όπως λέγει ο Πλάτωνας «τρέχουν ταχύτερα από το θάνατο»ˑ άρα λοιπόν έχουν πεθάνει ενώ ζουν. Έχουν πάθει νεκροπάθεια! Το κλαμπ της συμμορίας των «Μετριοπαθών»: Η αντίχριστη, απάνθρωπη, φασιστική και ανθελληνική Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων έχει ιδρύσει, για να χειραγωγήσει και να υποδουλώσει τους ανθρώπους, το κλαμπ των «Μετριοφρόνων». Δηλαδή, κάνει τους ανθρώπους δειλούς (άκου – βλέπε – σιώπα). Οι πολίτες να παρακολουθούν παθητικά, χωρίς καμία αντίδραση, ό,τι οι Νεοταξίτες και οι εντολοδόχοι τους κάνουν πολλά και τρισάθλια όπως: διάφορα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Στέρηση των δημοκρατικών ελευθεριών που ορίζονται από το Σύνταγμα. Διαστροφή και πλήρης ανηθικότητα στην πολιτική και κάθε κρατική εξουσία. Μειοδοσία σε μείζονος σημασίας εθνικών ζητημάτων. Φτώχεια, εξαθλίωση, εγκληματικότητα, βία, ανασφάλεια. Ξερίζωμα πίστης και πολιτισμικής κληρονομιάς και διαστρέβλωση της ιστορίας και πολλά άλλα. Όλα καλύπτονται από δήθεν μετριοπάθεια και φιλελευθερισμό… Οι υποτακτικοί, στελέχη του κλαμπ της «μετριοπάθειας», προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στους Παγκοσμιοποιητές και εισπράττουν τεράστια χρηματικά ποσά, ποικιλοτρόπως, ως αμοιβή. Πληρώνονται οι ανόητοι με χρήματα που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα, αφού το χρήμα είναι λογιστικό-πλαστικό, μιας και ο Πλανήτης οδηγήθηκε, επιτήδεια απ’ αυτούς, τους αντίχριστους, να είναι οικονομικά μείον με 18 περίπου ετήσιους προϋπολογισμούς του!

Μετριοφροσύνη, δηλαδή δειλία από τους πολίτες. Καμία αντίδραση για να γίνει η Μεγάλη Επανεκκίνηση, όπου θα καταργηθεί το μετρητό χρήμα, η ελεύθερη μετακίνηση από τόπο σε τόπο. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες τέλος. Όλοι με τρένα για μακριά και για βόλτα τα ποδήλατα. Τα αεροπλάνα για τους εκλεκτούς ημέτερους και τέτοιοι δεν είναι οι διάφοροι δειλοί. Δηλαδή, οι δήθεν μετριοπαθείς.

Τους ρωτάμε λοιπόν, τα αργύρια της εκούσιας, ή ακούσιας προδοσίας τους τι θα τα κάνουν; Δημιουργούν περιουσίες για τα παιδιά τους; Εδώ γελάμε και κλαίμε ταυτόχρονα. Τα ίδια ισχύουν και για τους δειλούς, δήθεν μετριοπαθείς που όλα τα ανέχονται, όλα τα καταπίνουν, ενώ όλα τα βλέπουν και τα κατανοούν. Βολεύονται όμως με τη γνωστή φράση: «Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;». Να κάνετε ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ και να αλλάξετε τακτικές αν βέβαια θέλετε εσείς και τα παιδιά σας να ζείτε ουσιαστικά και ελεύθεροι στον τόπο σας ή όπου αλλού επιθυμείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *