H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Το Κορίτσι και ο Μονόκερος» Παραμύθι της Ελένης Βασιλείου – Αστερόσκονης

Παυλάκου 2Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το μέλος της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη, σκόρπισε απλόχερα την αγάπη της για τα παιδιά με καρκίνο μέσα από το πολύ προσεγμένο, εικονογραφημένο από την ίδια, σκληρόδετο παραμύθι της με τίτλο «Το Κορίτσι και ο Μονόκερος». Ένα «παραμύθι» που δεν είναι παραμύθι, είναι μια σκοτεινή αλήθεια στολισμένη με τα όμορφα χρώματα της Ελπίδας, της χαράς και της προσμονής για την Νίκη πάνω στο κακό της ασθένειας.

Η Ελένη μας, έδειξε πως το Κορίτσι, η Λευκή, και ο Μονόκερος ταξιδεύουν μαζί στο όνειρο της Νίκης πάνω στο κακό, που στο τέλος το νικούν.

Μία Νίκη παυλάκου 1δύσκολη, που για να έρθει χρειάζεται και την δύναμη αυτών που συμπαραστέκονται στα Δυνατά Παιδιά, κι αυτά που το έχουν τόσο ανάγκη, βγάζουν την δική τους δύναμη κι ελπίδα για Ζωή και την χαρίζουν σε αυτούς που έχουν γύρω τους.

Η κυρία Φαίη Μαυρομάτη, ψυχολόγος του ογκολογικού κέντρου παιδιών και εφήβων του παίδων Μητέρα, στην παρουσίαση του βιβλίου μας μίλησε για την δύναμη που έχουν τα παιδιά, στο να αντιμετωπίσουν την ασθένεια και δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα παιδιά της ηλικίας τους. Με το παιχνίδι και το γέλιο τους μετατρέπουν τον χώρο του νοσοκομείου σε «σχολικό προαύλιο». Μία σταγόνα ελπίδας και χαράς μετατρέπονται σε ωκεανό στα ματάκια και τις ψυχούλες τους.

Το ταξίδι όμως στην παρουσίαση είχε και κάποια άλλα χρώματα, ήταν η μουσική του υπέροχου πιανίστα, μέλους της εταιρίας, κ. Δημήτρη Λαουτάρη, που με τα «παιδικά» του Χατζηδάκη και άλλα μουσικά κομμάτια, συμπλήρωσε αυτό που χρειαζόταν η εκδήλωση για να είναι ολοκληρωμένη με αποκορύφωμα το μουσικό κομμάτι που αφιέρωσε στην Ηρωίδα που «έφυγε» τον Δεκέμβριο…

Στην εκδήλωση, σημαντική ήταν η παρουσία του Be my Hero που κάλεσε τους παριστάμενους ηλικίας έως 40 ετών να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών. Άλλη μια υπέροχη κίνηση αγάπης προς αυτούς που μας χρειάζονται.

Επίσης, παρόντες ήταν τα μέλη: η Πρόεδρος του «Συνδέσμου των εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων» και Γ, Γραμματέας μας Νινέττα Θεοχάρη – Παπαοικονόμου, ο Σταύρος Παπουτσής, ο Θανάσης Κοπάδης.

Η Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη, με το έργο της στηρίζει Συλλόγους Γονέων και φίλων Παιδιών με Νεοπλασία στην Ελλάδα, ενώ έχει επισκεφτεί Παιδοογκολογικές Κλινικές, για να γνωριστούν η κουκλίτσα ηρωίδα της Λευκή και η μαριονέτα Μονόκερος, που έχει δημιουργήσει, με τα Δυνατά Παιδιά που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυτοσχεδιάζοντας μαζί την ιστορία τους.

Το βιβλίο της μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω διαδικτύου ή από την ίδια Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη. Επίσης μπορείτε να μπείτε στην ομάδα καλοσύνης αποκτώντας μια μπλούζα με το όνομά σας. Κάθε μπλούζα αντιπροσωπεύει και ένα δώρο προς ένα παιδάκι που αγωνίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *