H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Βαπτίσματα, αναγέννηση Ορθοδόξων και το Πανδαιμόνιο του Οικουμενισμού

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail:jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, για τη βάπτιση των δύο παιδιών των Ελλήνων ομογενών, σχεδιαστών. (ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 13 Ιουλίου 2022). «Διαστάσεις παίρνει το θέμα της βάπτισης δύο παιδιών ενός gay ζευγαριού Ελλήνων ομογενών σε Ναό της Γλυφάδας» (Pronews 13-7- 2022).Ως γνωστό τη βάπτιση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Ήρθε βάπτισε κι έφυγε, ή παρέμεινε να μας ταράξει ακόμη περισσότερο;

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, σύμφωνα με το Pronews, εγκαλεί με υπόμνημα  τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο για αντικανονικές ενέργειες στη Μητρόπολή του! Το υπόμνημα έστειλε στην Ιερά Σύνοδο και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

«Να ζητήσει συγνώμη καλεί δημοσίως τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με παρέμβασή του για τον σάλο που προκάλεσε η επίμαχη βάπτιση στη Βουλιαγμένη το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022…». (ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ). Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς αφού κηρύττει τα περί αγάπης και θεραπείας όλων των αμαρτημάτων μας, σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιό μας και τον ουρανοβάμονα Απόστολο Παύλο επισημαίνει και τα εξής: «…όλα τα ανωτέρω τα αναφέρομεν δια την απαράδεκτον, και ως προκύπτει εκ της εγγράφου και πεπαρρησιασμένης αναφοράς προς την Ιεράν Σύνοδον, του Σεβ. Μητροπολ. Γλυφάδος, κ. Αντωνίου, ενέργειαν του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, να τελέσει μετά πομπής και ιδιαιτάτης δημοσιότητος το μυστήριο της βαπτίσεως δύο παίδων, που έχουν «τεκνοθετηθεί» από ένα «ζεύγος» ομοφυλοφίλων…».

Συνεχίζοντας χαιρετίζει και ευλογεί τη βάπτιση δύο ανθρώπων και προσθέτει: «Η μετά πομπής, όμως, επιτέλεσις του μυστηρίου της βαπτίσεως δύο ατυχών παίδων που – ένεκεν της τραγικότητός της εποχής μας, η οποία έχει θεσμοθετήσει την ανατροπή της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας, ως δήθεν ανθρωπίνου δικαιώματος, την στιγμή κατά την οποίαν ουδεμία σχέση έχει με την ανθρώπινη φύση, αλλά αποτελεί μία ψυχοπαθολογική εκτροπή που ευτελίζει το ανθρώπινο πρόσωπο και χωματοποιεί την ψυχήν του και πραγματώνει τον ορισμό του μεγάλου Ιταλού Εγκληματολόγου Cesare Lombroso ότι «ο αρρενοθήλυς δεν έχει ουδεμίαν ηθικήν αναστολήν και ουδέν μεταφυσικόν ιδεώδες» – βρίσκονται με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας που «νομοθέτησε» σχετικώς, εις την δίνην των δύο ομοφυλοφίλων δήθεν γονέων, με αποτέλεσμα να στερηθούν το ζωοποιό χάδι της μητέρας και την στιβαρά προσωπικότητα του πατέρα, να στερηθούν δηλαδή τα πρότυπα της ζωής, γίνεται το εφαλτήριον δια την Εκκλησιαστικήν αμνήστευσιν του Εκκλησιαστικού κακουργήματος του σοδομισμού, που αποτελεί θάνασιμον αμάρτημα που αποστερεί της κοινωνίας με τον Ζώντα Θεόν και οδηγεί αναπόδραστα το ατυχές θύμα του εις την αιώνιαν απώλειαν…».

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς αναφέρεται στην παράβαση των Ιερών Κανόνων από τον Ιεράρχη και ζητά να παρέμβει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως (εις τον οποίον ανήκει ο Αμερικής) και να κριθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Ορθοδοξίας του Ζώντος Χριστού.

Με λύπη και θλίψη θα πω πως ο Πατριάρχης όχι μόνο δεν θα εγκαλέσει τον παραβάτη Αρχιερέα του ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, όπως οφείλει, αλλά αντίθετα θα τον επιβραβεύσει ίσως να τον ορίσει και διάδοχό του αν νομιμοποιείται. Επίσης οι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Σύρου θεωρούνται ιδιαίτερα αρεστοί του Οικουμ. Πατριάρχη, αλλά από πολλούς οι δύο Μητροπολίτες θεωρούνται αν μη τι άλλο ανεκτικοί στην Παναίρεση του Οικουμενισμού! Επίσης πολλοί εκτιμούν πως τους προετοιμάζουν για να διαδεχτεί ο ένα από τους δύο τον Μακαριότατο σημερινό Αρχιεπίσκοπο.

Μακάρι να μην αληθεύουν αυτά, αλλά οφείλουμε να βαδίσουμε με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ κλήρος και λαός, μακριά από τις θανάσιμες, τουλάχιστον, αμαρτίες και να είμαστε σε εγρήγορση να απομακρύνουμε τους προβατόσχημους λύκους από την Ποίμνη των Ορθοδόξων Χριστιανών. Τέλος οι Μητροπολίτες, οι Ιερείς οι Θεολόγοι μας και κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός να στρατευθεί στον καλλίνικο αγώνα της Πίστεως και να φράξει ο δρόμος των αντίχριστων που άρχισαν να κηρύττουν πως είναι, άκουσον – άκουσον, «αναγεννημένοι ορθόδοξοι χριστιανοί»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *