H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Covit 19…


Μεγάλη Ιδέα!… Όραμα!… Προσφορά!… Ηρωισμός!

ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΑς αφήσουμε την πολύτιμη παρουσία μας να λάμψει. Είναι τόσο απλό να σώσουμε την ζωή μας που κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή, στην παρούσα περίσταση. Ο κίνδυνος αυτής της πανδημίας Covit 19 καραδοκεί κι επιτίθεται με διάφορους για τον άνθρωπο τρόπους.

Ας δώσουμε το παρών όλοι μας! Διαφορετικά, αυτή η όμορφη ζωή μας δεν θα αντέξει. Μπροστά σ’ αυτό τον εχθρό των πολύμορφων υποστάσεων , πρέπει να διώξουμε την αδιαφορία, την αμφιβολία, το φόβο, και τα έξω από τον χορό χοροστατούντα σχόλια.

Είναι εθνική ανάγκη να σώσουμε το θείο δώρο της ζωής μας, από αυτόν τον προκλητικό εχθρό. Διότι σώζοντας την ιερή ζωή μας, θα σωθεί και η ζωή όλου του κόσμου.

Ας λογαριάσουμε την αγάπη για ζωή, αλλά και το Λειτούργημα της Ανθρωπιάς που ο Πατέρας Παντοκράτορας, μας έχει χαρίσει.

Άλλωστε ο αγώνας για τη ζωή σε κάθε τομέα, ανεβάζει την ποιότητά της και την δικαίωση της ύπαρξής μας!… Άραγε υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από αυτή τη Δικαίωση;

Είναι κρίμα να αμφισβητούμε τις μάχες της επιστήμης για την κοινή ευημερία. Αυτή η πολύπλευρη αμφισβήτηση είναι μια δυνατή λύπη που δοκιμάζει και θα δοκιμάζει την κάθε χώρα , με τον ένα η τον άλλο τρόπο…

Γι’ αυτό ας ανταποδώσουμε αυτόν τον αγώνα, με την πολύτιμη αποδοχή μας.

Διότι έτσι θα δώσουμε ζωή στην ύπαρξη μας. Αφού η ζωή των συνανθρώπων μας εξαρτάται από εμάς, όπως και εμείς εξαρτώμεθα από την υγιή ύπαρξη και την ζωή των άλλων. Ας γίνει αυτός ο εμβολιασμός Μεγάλη μας ιδέα! Όραμα μας!

Σ’ αυτόν τον πόλεμο, ας γίνουμε ιδιόμορφοι Ήρωες και Ηρωίδες αφού μάλιστα ο κίνδυνος δε μας απειλεί, η τουλάχιστον αφού, αυτό είναι το καλύτερο δυνατόν.

Εδώ στην πύλη του Ναού της ζωής, το πυροφάνι της ψυχής ανάβει, με τη φλόγα του ήθους της Δικαιοσύνης για να φωτίσει την πολεμική ορμή μας και να διώξει κάθε δισταγμό, μέσα από τη δύναμη της ΣΥΝΕΣΗΣ. ‘Oπου θα μας ανεβάσει στο ανώτατο σκαλοπάτι του αληθινού νοήματος της Ζωής.

Η αντικειμενική Ανθρώπινη νόηση δέχεται μόνο μια θετική και δει πραγματική πλευρά αυτού του θέματος της πανδημίας “Covit 19”.

Το εμβόλιο είναι στενά συνδεδεμένο με την Ανθρώπινη ζωή. Είναι δοξασία όπου έχτισε Ιερό Ναό ηθικής αντίληψης για ορθή γνώση.

Αν σαρκάζουμε το Δίκαιο της Ζωής και «τα του Θεού νόμιμα, είναι τρομερά αυθαίρετη εισβολή στο χώρο του υπερβατικού!…¨

Αυτό το συναίσθημα της προσφοράς του αγώνα της επιστήμης είναι σωσμός!… Είναι Δέος! Είναι θρησκευτικός μυστικισμός! Για την Ανθρωπότητα.

Ας αφήσουμε το μαγεμένο ρίγος της ψυχής να μας κατακτήσει. Ας αγαπήσουμε αληθινά τη ζωή μας!…

Αν όμως παρ’ ελπίδα κλείσουμε την πόρτα αυτού του παραδείσου, μπορούμε άνετα να πεθάνουμε. Και ούτε ο φόβος δεν θα μας προλάβει!…

Νίκη Μιχαήλ Κατσικάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *