H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλιοκριτική.«Αλέξανδρος ο Μακεδόνας» Παιδικό βιβλίο της Νατάσσας Θάνου

θάνου 1 θάνου 2Πως να χωρέσει ένας Μέγας Αλέξανδρος σ’ ένα μικρό παραμύθι! Μα είναι ασύμφορο σαν να θέλουμε να κλείσουμε τον ουρανό σ’ ένα κουτί!

Βασικός σκοπός της συγγραφέα ήταν να εμφυσήσει στα Ελληνοπούλα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο μεγαλύτερος Στρατηλάτης Έλληνας και να καμαρώνουν γι’ αυτό! Τη σφραγίδα της καταγωγής βάζουν ο Ηρόδοτος, ο Αυτοκράτωρ Ιουλιανός κ.ά. Ο Μέγας Αλέξανδρος καμάρωνε για το λίκνο της καταγωγής του απ’ τη Δυναστεία των Αργεαδών, τον αρχαίο βασιλικό οίκο!

Στο παραμύθι, ο Φίλιππος ο πατέρας του, ξεκινά από το Άργος όπου φαίνεται η Αργεία καταγωγή του! Στόχος του να χτίσει ένα υπέρλαμπρο παλάτι! Πηγαίνει στην Πασιφάη την ηλιοφωτισμένη πυθία κόρη του Ήλιου και αυτή του λέει: «θα κτίσεις το παλάτι σου σε μια πλούσια γη!» Έτσι και έκανε, πήρε την οικογένειά του, με σκοπό την εύρεσή της. Σημάδι θα ήταν οι 100 κατσίκες στο σημείο της γης.

Ο Φίλιππος τις βρίσκει και εκεί χτίζει το παλάτι του… Εκεί στην Πέλλα, σταμάτησαν και καλώντας τους καλύτερους αρχιτέκτονες, έκτισαν το ανάκτορο των Αιγών, το Βασίλειο της Μακεδονίας… Και το στόλισαν με το ορυκτό: Τουρμαλίνη, την πέτρα της φιλίας και της αγάπης, προστατεύοντας το παλάτι από κάθε συμφορά…

Μέσα σ’ αυτό το παλάτι θα γεννηθεί ο μοναδικός: Μέγας Αλέξανδρος. Τα βήματά του παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, όπου τον ακολουθούν και μαθαίνουν από αυτόν, γεμίζοντας η ψυχή τους με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, με την ανδρεία και προπαντός την καλοσύνη του! Και το πιο όμορφο μήνυμα: δεν υπάρχει τίποτα αδύνατον γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει!

Το εν λόγω παραμύθι είναι βραβευμένο απ’ την Αμφικτυονία Ελληνισμού.

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας και ποιήτρια Νατάσσα Θάνου, γεννήθηκε στην Εύβοια, Τελειώνοντας το Λύκειο Λ. Αιδηψού Ευβοίας, μπαίνει στα ΙΕΚ, αποκτά το δίπλωμα: «Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης» Και η δίψα της γνώσης συνεχίζεται με το Καποδιστριακό για την προσχολική ηλικία και στην φιλοσοφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *