H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Χρήστου.Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

χρηστουΑποφασισμένος και ικανός να φέρει τον Κορυδαλλό και πάλι ψηλά, εκεί που τον είχε οδηγήσει με την ανεπανάληπτη περίοδο των έργων και δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ως δήμαρχος της πόλης και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο Στέφανος Χρήστου, ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του, για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023.

Ανταποκρινόμενος και θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλής μιας ενωτικής και πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις ευρύτατης αυτοδιοικητικής – δημοκρατικής κίνησης, ο κ. Χρήστου, σηματοδοτεί από τώρα την επόμενη μέρα των Εκλογών .Και τροχιοδρομεί πάλι τον Κορυδαλλό, στις ”ράγες” των επιτυχημένων διεκδικήσεων, των σημαντικών και πολλών έργων καθώς και της κοινωνικής προσφοράς προς όλους.

Ανάπλαση Ταξιαρχών (από τις πρώτες πανελλαδικά και  η πρώτη σ’ όλη τη Β΄ Πειραιά – Δυτ. Αττική) -παρά τις εντονότατες τότε αντιδράσεις- μετεξέλιξη της σ’ ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα του Λεκανοπεδίου και ανάδειξη του Κορυδαλλού σε τόπο προορισμού για όλο τον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, κατεδάφιση και παραχώρηση πρώην Ασύλου, κατεδάφιση πρώην φυλακών Ανηλίκων, χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, σταδιακή απομάκρυνση τροφίμων γυναικείων φυλακών, κυβερνητική δέσμευση παραχώρησης 20 στρεμ από τις γυναικείες φυλακές, 16(!) νέα σχολικά κτίρια, παιδικοί σταθμοί-ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ για ΑΜΕΑ, εκτεταμένα προγράμματα κατά της φτώχειας, Δημοτικά Ιατρεία με πολλές ειδικότητες, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, αναπλάσεις πλατειών, είναι μερικά εκ των οποίων φέρουν την ανεξίτηλη “σφραγίδα” εκείνη της περιόδου των έργων και της δημιουργίας του Κορυδαλλού , με δήμαρχο Στέφανο Χρήστου.

Επίσης διαβλέποντας αρκετά χρόνια μπροστά, δεν δίστασε τότε να συγκρουσθεί επίσης με πάρα πολύ ισχυρά οικοδομικά και πελατειακά συμφέροντα, μειώνοντας σημαντικά το ύψος του συντελεστή δόμησης που τον παρέλαβε στα “ύψη”. Προχωρώντας παράλληλα σε δεσμεύσεις και απαλλοτριώσεις χώρων-οικοπέδων για ανεγέρσεις σχολείων κ.α. Αγνοώντας παντελώς το κακώς εννοούμενο πολιτικό κόστος, το οποίο πολλούς άλλους κρατά “ομήρους” και φοβικούς. Μάλιστα τότε , σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχαν γίνει πρωτοφανή βίαια επεισόδια με δράστες θιγόμενους. Χωρίς φυσικά να τον κάνουν να υπαναχωρήσει ή να πτοηθεί.

Άραγε φαντάζεται κανείς, αν δεν είχαν επιτευχθεί όλα αυτά επί Χρήστου, σήμερα πως θα ήταν ο Κορυδαλλός; Πολύ δε περισσότερο αν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει όλα αυτά που ξεκίνησε;

Η δυναμική διεκδίκηση, η πυγμή και αταλάντευτη πορεία που επέδειξε προασπιζόμενος το ίδιο το μέλλον του Κορυδαλλού ,το ήθος, η επάρκεια, η εμπειρία και αυτή η γνώση για κάθε ”μικρό” ή μεγάλο θέμα του Κορυδαλλού και συνολικότερα της Αυτοδιοίκησης, καθιστούν την υποψηφιότητα και τη νίκη του στις Δημοτικές Εκλογές, “θεμέλιο λίθο” για έναν ισχυρό, βιώσιμο και ανθρώπινο για όλους Κορυδαλλό όχι μόνο του “αύριο” αλλά και του σήμερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *