H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη..ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ Η ΕΝΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ;

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΕίναι απίστευτο, σε πόσα σχολεία του εξωτερικού, διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, ως υποχρεωτικό μάθημα.

Μόνο στην Ελλάδα, το μάθημα αυτό, θεωρήθηκε περιττό και η γλώσσα – κλειδί, για όλες τις επιστήμες, εφόσον με αυτήν τέθηκαν οι θεμέλιοι λίθοι, θεωρήθηκε «νεκρή» και η διδασκαλία της ουσιαστικά απαγορευμένη στους απογόνους του ενδοξότερου γένους.

Άλλη μια προδοσία…

Τα αρχαία κείμενα απρόσιτα κι εξαφανισμένα από τις σχολικές βιβλιοθήκες, προσιτά μονάχα μέσα από σχηματικές επιλογές και επιλεγμένες μεταφράσεις.

Η τεράστια αξία της αρχαίας γλώσσας μας, που στην πράξη δεν είναι καθόλου αρχαία, αλλά η ορθολογική γλώσσα, έγκειται στην ταχύτερη ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου, για το ίδιο ερέθισμα. Ακριβολογεί και «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από περιττά, όπως μια μηχανή, που προσφέρει ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα δομικά συστατικά.

Μελέτες σε δυσλεκτικά άτομα, που διδάχτηκαν αρχαία Ελληνικά, απέδειξαν, ότι τα παιδιά αυτά, παρουσίασαν σημαντικότατη βελτίωση, μετά από τη διδασκαλία της δικής μας αρχαίας «νεκρής» όπως την χαρακτηρίζουν οι αυτόκλητοι (αξιολύπητοι) φωστήρες, γλώσσας.

Για του λόγου το αληθές και μόνον, θα αναφέρω άρθρο της Kate Chanock,, που δημοσιεύτηκε το 2006, στο βρετανικό περιοδικό LITERACY, αλλά και την πρόσφατη (2021) μελέτη δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, των κ.κ. Charles Lumdsen και Derrik De Kerkhove. Όπως και παλαιότερα, ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Eric Havelock (1903-1989), βασισμένος στην επισταμένη μελέτη του Πλάτωνα, αναφέρουν ότι, η αρχαία ελληνική γλώσσα προκαλεί ανάδυση αφηρημένων εννοιών, «ενεργοποιώντας» σημαντικά σημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτές είναι δύο μόνο, από τις μελέτες, που αναφέρονται στο θέμα. Μόνο στην σημερινή Ελλάδα των αναξίων άνευ αξιών, η διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών, ΠΟΥ ΕΚΘΕΙΆΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ, κρίθηκε περιττή, στα σχολεία.

Αρχαία Ελληνική Ιστορία, διδάσκονται πλέον τα παιδιά μας, μέσα από καρικατούρες του Χόλυγουντ, όπου έντεχνα βέβαια και με πασιφανή ρυπαρότητα γραφής, πασχίζει το εκεί σύστημα, παρακλάδι της παγκόσμιας Νέας Τάξης, να μας πείσει κυρίως, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, είχε σεξουαλική σχέση με τον Ηφαιστίωνα και οι Αρχαίοι Έλληνες, ολημερίς εκτόνωναν τη σεξουαλικότητα τους όπου εύρισκαν διαθέσιμη οπή.

Αν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, λειτουργούσαν έτσι, το πιθανότερο είναι να μας είχαν κληροδοτήσει σπήλαια με ιχνογραφίες τεχνοτροπίας τρίτης δημοτικού, σαν τα αξιοθέατα άλλων χωρών, που παριστάνουν σήμερα τους ηγέτες με τα μενίρ τους. Ο πανσεξουαλισμός εν είδει καθημερινής εορταστικής πανηγύρεως κάθε προσκολλημένου στη γεννητική περιοχή του, που επικρατεί στην εποχή μας, απέχει τόσο, από τη νοοτροπία των προγόνων μας, όσο η μέρα από τη νύκτα.

Και όμως, για όλα, προσπαθούν να μας πείσουν!

Ότι το μοναδικό, που μας οφείλει η ανθρωπότητα, είναι τα Ελγίνεια! Όλα τα Μουσεία του κόσμου, είναι γεμάτα Έλληνες διαχρονικούς πρεσβευτές και τα υπόγεια των ΜΕΓΑΛΩΝ, αρχαίους παπύρους, που ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προσεγγίσουμε.

Αλλά εμείς, που δεν διδασκόμεθα πλέον την αρχαία γλώσσα την πολύτιμη και πολυσήμαντη, το μόνο, που απαιτούμε, είναι τα Ελγίνεια…

Τούτο όμως, είναι μεγάλη συζήτηση και η στήλη αυτή, φιλοδοξεί μονάχα να δώσει ένα ελάχιστο ερέθισμα, προς προβληματισμό…

Έγραφε λοιπόν ο Πλάτων, στον φιλοσοφικό διάλογό του, προς Τίμαιο… ( που και αυτό ως πλήρες κείμενον «χάθηκε»)…

Στο διάλογο αυτό, ο Κριτίας, ομιλεί για την προσπάθεια των Ατλάντων, λαού ενός ισχυρού βασιλείου, που ευρισκόταν πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, όπου υπήρχε μια μεγάλη νήσος, η Ατλαντίς, να κατακτήσουν Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ήδη εξουσίαζαν μέρος της Αφρικής, τη Λιβύη έως την Αίγυπτο και την Ευρώπη έως της χώρας των Τυρρηνών. Ο λαός της αρχαίας Αθήνας, ήταν εκείνος, που αντιστάθηκε, οργανώνοντας και τους υπόλοιπους Έλληνες και νίκησαν τους Άτλαντας. Την ιστορία αυτή, αφηγήθηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας της Ίσιδος, στον Σόλωνα τον Νομοθέτη της Αθήνας κατά την επίσκεψη του στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με την αφήγηση αυτή, που περιγράφεται στον «Τίμαιο», η αρχαία Ελλάδα, ήταν υπερδύναμη της εποχής, περί την δεκάτη χιλιετηρίδα προ Χριστού!

Μετά την περίφημη νίκη αυτή των Αθηναίων, κατά τη διάρκεια καταστροφών, σεισμών και κατακλυσμών, ολόκληρη η Ατλαντίδα καταβυθίστηκε και ο στρατός της Αθήνας, κατεβυθίσθη επίσης. Για τούτο, όπως ανέφερε ο γέρων ιερέας στο Σόλωνα, η θάλασσα μετά τις Ηράκλειες στήλες, δεν ήτο βατή, διότι έβριθε «πηλού», που δεν επέτρεπε στα πλοία να πλέουν με ευχέρεια…

Τα μέρη του διαλόγου αυτού, έρχονται σε αντίθεση με όσους θεωρούν ότι κατά την εποχή εκείνη, οι άνθρωποι κυνηγούσαν με πέτρες και κατοικούσαν σε σπήλαια.

Όπως επίσης, με όσους χτίζοντας τον σύγχρονο πύργο της Βαβέλ με τα στρεβλά πρότυπα, έθαψαν στην κυριολεξία το περιεχόμενο αρχαίων παπύρων και άλλων, όπως τα ευρήματα του μεγάλου Έλληνα, Άρη Πουλιανού, σχετικά με τον αρχάνθρωπο του σπηλαίου των Πετραλώνων, του αρχαιότερου Ευρωπαίου, του οποίου ευρέθηκαν λείψανα, ηλικίας περίπου 700.000 ετών!

Η αφήγηση αυτή, στον Τίμαιο, ουσιαστικά αναφέρεται σε πόλεμο με καταστροφικά υπερόπλα τεράστιας ισχύος, που είχαν στην διάθεση τους οι Αθηναίοι και οι Άτλαντες την προκατακλυσμιαία εποχή, περί το 10.000 π.Χ.!

Κάποιοι, θέλουν εμάς του Έλληνες, αμόρφωτους, κακομοίρηδες, επαίτες, καταδικασμένους, στείρους, ανήθικους, νεκρούς και εργάζονται πολύ εντατικά για τούτο…

Προ ετών, είχα γράψει για τη προδοσία, που κατέληξε στον αφανισμό του Ελληνικού στοιχείου της Ιωνίας, Ανατολικής Θράκης, Πόντου και τέλος της μαρτυρικής Κύπρου. Έγραφα, ότι ο στρατός μας, που όπως αναφέρεται και από την εποχή, που γράφτηκε ο Τίμαιος, υπήρξε ανέκαθεν αήττητος. Είχα παρουσιάσει ως ντοκουμέντο, την ανταπόκριση από την Ανατολική Θράκη, του τότε δημοσιογράφου της εφημερίδας Toronto Star, μεγάλου νομπελίστα συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ… Ηλικίας 20 ετών μόλις, ο Χέμινγουεϊ, έγραφε το 1922, αυτό, που πίστευα κι εγώ: Έγραφε καθαρά για προδοσία, εξυμνώντας με όλη του τη δύναμη τον στρατό μας, που τότε μετά τα Μουδανιά, διατάχθηκε να υποχωρήσει, δίχως να ρίξει τουφεκιά!

Έγραφε ότι αυτός ο στρατός, θα είχε φθάσει ως την Άγκυρα! Έγραφε, ότι ο στρατός του Κεμάλ, αλλά και των Αγγλογάλλων, των «φίλων μας», υστερούσε έναντι του Ελληνικού στρατού!

Έγραφε… Έγραφε… τον ύμνο της Ελλάδας, που τότε συρρικνώθηκε και προδόθηκε άνανδρα.

Την επομένη, μετά τη δική μου ανάρτηση, βγήκαν από «πατριωτική» ιστοσελίδα, που συγχέει τον πατριωτισμό με τη λασποθύελλα και έγραψαν ένα παραπλανητικό κείμενο με χυδαίο τίτλο, όλο ρύπους εναντίον του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Από εκεί κατάλαβα, ότι όλο το παιχνίδι, είναι στημένο. Και της προδοσίας και της αντίστασης σε αυτήν.

Ο μοναδικός τρόπος να διασωθούμε, είναι η μελέτη των αρχαίων κειμένων και η επίδρασή τους στον ψυχισμό, την σωματική και ηθική ρώμη μας.

Το κείμενο αυτό, αφιερώνεται στη μνήμη των εκατομμυρίων Ελλήνων, στρατιωτικών και πολιτών, που χάθηκαν στις προδοσίες, του 20ου αιώνα με την ευχή, να μην επαναληφθούν οι νύχτες εκείνες και την παραίνεση να σωπάσουν δια παντός, όσοι παρείσακτοι στην περιοχή μιλούν για «γαλάζια πατρίδα», που δεν τους ανήκε ποτέ…

Αφιερωμένο επίσης στη μνήμη των προγόνων μου Ελένης Χρυσοβέργη και Ιωάννου Σπανόπουλου, που καταστράφηκαν κατά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *