H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη.ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΤΑΚΟΥΣΤΕΣ…ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ… ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ, 1700 ΧΡΟΝΙΑ!

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΕίναι γνωστή, η φαντασία των Βυζαντινών όσον αφορά τις τιμωρίες, που εφεύρισκαν, προκειμένου να επιβάλλουν νόμο και τάξη στην Αυτοκρατορία.

Τύφλωση, ρινοτμησία, ακρωτηριασμοί, υπήρξαν καθ’ ημέραν πράξεις σωφρονισμού στο Βυζάντιο. Ρινοτμησία, ήταν ποινή για μοιχούς και μοιχαλίδες, ενώ τους κτηνοβάτες, περιποιούνταν οι δήμιοι με αποκοπή του ανδρικού μορίου. Σε όσους διέπρατταν ψευδορκία, έκοβαν τη γλώσσα, τους εμπρηστές περίμενε θάνατος στην πυρά, τους δολοφόνους ο θάνατος με αποκεφαλισμό ή κρεμάλα, τους δε προδότες, η τύφλωση.

Τι συνέβαινε όμως με τους ωτακουστές;

Ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός, τόσο πολύ απεχθανόταν αυτήν την πράξη, που έθεσε θέμα στη Σύγκλητο, ώστε να τιμωρούνται οι ωτακουστές, με θάνατο δια σκληρών βασανιστηρίων.

Όταν έφθασε το θέμα στη Σύγκλητο (Η Βουλή της εποχής) θεώρησαν ότι η τιμωρία αυτή ήταν πολύ σκληρή για τη συγκεκριμένη πράξη. Όπως και σήμερα, οι ωτακουστές, ήταν πολύτιμοι για τις υπηρεσίες τους σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Έτσι η Σύγκλητος, αποφάσισε να τους ρίξει στα μαλακά και, όχι μόνο απέρριψε την αυστηρή ποινή, που πρότεινε ο Ιουλιανός, αλλά κατάργησε και την ήδη ισχύουσα, που ήταν η ρίψη καυτού ελαίου στα αυτιά των κατασκόπων, που προκαλούσε την δια βίου, κώφωση τους. Η ποινή, που επέβαλε η τότε Σύγκλητος, ήταν φαινομενικά απλή, στην πράξη όμως ήταν αποτρόπαια. Ο νέος Νόμος, που τηρήθηκε επί αιώνες, ήταν να ρίχνονται ψύλλοι στα αυτιά των ωτακουστών. Οι ψύλλοι φθάνοντας στο λαβύρινθο του αυτιού, εγκλωβισμένοι προσπαθώντας να διαφύγουν, προκαλούσαν αφόρητη ζάλη, ανισορροπία και τρόμο στους τιμωρημένους. Μέχρι να ψοφήσουν τα άτακτα έντομα.

Η κατασκοπεία λοιπόν, με τη βοήθεια ωτακουστών είναι πανάρχαια υπόθεση. Δεν ανακάλυψε την Αμερική, ο κ. Ανδρουλάκης.

Είναι γνωστό ότι, οτιδήποτε εκπέμπεται στον αέρα, ακούγεται, διότι η τεχνολογία είναι σαν τις σημερινές αρρώστιες και τα αντίδοτά τους. Πρώτα παρασκευάζεται το φάρμακο και μετά κυκλοφορεί η νόσος. Προφανώς οι ωτακουστές του Βυζαντίου, ήταν πολύ περισσότερο χρήσιμοι, αφού άκουγαν ζωντανά συνδιαλέξεις, σε αντίθεση με τους ωτακουστές του σήμερα, που εκτός από θέματα εθνικής ασφάλειας, ασχολούνται και με κοινούς θνητούς, να βγαίνει το μεροκάματο…

Όλοι γνωρίζουμε, ότι αυτό, που θέλουμε να αποκρύψουμε ΔΕΝ το λέμε από το τηλέφωνο, δεν το μεταδίδουμε μέσω mail, viber, telegram ή άλλο μέσο, διότι αυτά, είναι για τους αφελείς.

Χρησιμοποιούμε ταχυδρομικά περιστέρια. Είναι ασφαλέστερα, αλλά κι αυτά, δελεάζονται με ηλιόσπορους.

Η υπόθεση παρακολουθήσεων τηλεφώνων, που ξεκινά από την καταγγελία Ανδρουλάκη, δεν είναι τίποτα άλλο, από τον προάγγελο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Όλα τα άλλα, είναι προς τέρψιν και αναψυχήν των αφελών.

Ποσώς ενδιαφέρει τον Έλληνα, αν ακούει ο ένας τον άλλον, από εκείνους, που δεν ανακήρυξαν ΑΟΖ, ή την έφτιαξαν λειψή, δεν επεκτείνουν εθνική κυριαρχία στα 12 μίλια ΠΑΝΤΟΥ, αφόπλισαν νησιά για να εξοπλίσουν Ουκρανούς, ή ξανακτίζουν την Ουκρανία με χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων, όσο τα γεφύρια και τα υπόστεγα είναι γεμάτα Έλληνες άστεγους. Ο Έλληνας, πληρώνει ενοίκιο στην περιουσία του, κλαίει για το παιδί του, που παραμένει ανύπαντρο και άνεργο και γιατί τον βάζουν να ανάβει ξανά το μαγκάλι του προπροπάππου του, που πολέμησε στους βαλκανικούς πολέμους, όσο οι ίδιοι ζουν σα μαχαραγιάδες.

Τον Έλληνα ενδιαφέρει η πατρίδα του, που χάνεται από υπογεννητικότητα, παραγωγική στειρότητα και ανταλλαγή του αυτόχθονος πληθυσμού με αλλόθρησκους τριτοκοσμικούς Αφρικανούς και Ασιάτες.

Αντίθετα με όσους νομίζουν ότι ασχολείται με τις υποκλοπές, ο απλός λαός, ακούει τα υποτιθέμενα ρεζιλίκια και χαίρεται για τα χάλια τους, ενώ οι λιγότερο αφελείς, αναρωτιούνται, τι υποκρύπτεται πίσω από τη νέα αυτή, οπερέτα, που είναι κακόγουστο remake του παρελθόντος.

Όσο για το διεθνές ρεζιλίκι, που κάποιοι «άμεμπτοι» των ειδήσεων στις ΗΠΑ και αλλού περιγράφουν, ισχύει το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», για να είμαστε δίκαιοι…

ΥΓ: Οι ίδιοι σκιώδεις επιτήδειοι που δρουν μέσα στην νομιμοφανή παρανομία, όταν δεν κατορθώσουν να λασπώσουν το θύμα τους, μέσα από παρακολουθήσεις, παγιδεύσεις, τηλεφωνικές κλπ. συνδιαλέξεις, μπορεί να βάλουν κανένα ηλίθιο μακρυχέρη συγγενή ή παρατρεχάμενο με παρανοϊκούς συντελεστές ψυχοσύνθεσης, να καταφέρεται εναντίον. Και αυτό, μέσα στο σύστημα είναι.

Και να μην ξεχνάμε το δύσμοιρο παλληκάρι, στέλεχος εταιρείας τηλεφωνίας, που βρέθηκε «αυτοκτονημένο», στο διαμέρισμα του, επί εποχής σχεδίου Πυθία με στόχο τον Καραμανλή το νεότερο. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της αλητείας, που παραμένει ατιμώρητη…

 

Η ΣΑΝΑ ΜΑΡΙΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αντί να πιούν ξύδι, όσοι φρένιασαν με την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αποφάσισαν να προβούν σε δολοφονία προσωπικότητας, της νεαρής Πρωθυπουργού της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές χαλάρωσης και ευθυμίας της, προφανώς προσφέροντας άγνωστα ανταλλάγματα σε άσπονδους φίλους της, να την προδώσουν, παραχωρώντας επίμαχο υλικό. Ενοχλήθηκε το σύστημα των γραβατωμένων δεινόσαυρων, που πολιτεύονται τρώγοντας τα παιδιά τους και τα παιδιά των άλλων, από μια φυσιολογικότατη 36χρονη σύζυγο και μητέρα, που διασκέδαζε με συνομηλίκους της. Η Σάνα Μάριν, έπληξε το καθεστώς της σοβαροφάνειας και της υποκρισίας, των Ντόριαν Γκρέυ της πολιτικής… Βρε άντε στα τσακίδια ερπετά…

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο ελπιδοφόρο, από μια 36χρονη Πρωθυπουργό, που σπούδασε εργαζόμενη.

ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ, ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Οι αρχιτεμπέληδες της Νέας Τάξης, αγωνιούν για τη διατροφή σας! Μάλιστα! Και λέω αρχιτεμπελχανάδες, διότι κάθονται και εισπράττουν χρήμα, που γεννήθηκε μέσα από «επενδύσεις» σε βάρος μας. Αυτός λοιπόν ο ανώμαλος συρφετός, που αποφάσισε να μειώσει de facto, τον πληθυσμό της ανθρωπότητας, προφανώς προβληματίστηκε με το θέμα της «ανακύκλωσης» των θανόντων. Έβαλαν λοιπόν κάτι μοντέλες και σιλικονάτες κυρίες του star system να βγουν και να ξεστομίσουν αηδιαστικές εμετικές προτάσεις, προωθώντας τον ανθρώπινο κανιβαλισμό. Η 50χρονη μοντέλα Χάιντι Κλουμ, δήλωσε ότι για να παραμείνει νέα και όμορφη, δεν πηγαίνει κάθε εβδομάδα στον πλαστικό της για παραγεμίσματα και λοιπές διαδικασίες προσωπικού τρομπαρίσματος, εν είδει βουλκανιζατέρ παρειών, αλλά πίνει -ναι έτσι είπε, ότι πίνει- το αίμα του συζύγου της. Άλλη κυρία του star system των ΗΠΑ, η ωραία Jennifer Lawrence, φέρεται να φλερτάρει με εταιρεία, που φτιάχνει σαλάμια, από καλλιεργημένα ανθρώπινα κύτταρα, από ιστούς σταρ. Τρώτε σαλάμι από κρέας της Jennifer. Η ίδια εταιρεία, ισχυρίζεται ότι θα φτιάχνει με παρόμοιο τρόπο σαλάμια, από μίγμα χοιρινού, βόειου και ανθρώπινου καλλιεργημένου κρέατος. Βολιδοσκοπούν και ταυτόχρονα προσπαθούν να δελεάσουν το κοινό, ώστε στο μέλλον να καταναλώνει ανθρώπινο κρέας. Ώστε να κατορθώσουν να απαλλάσσονται από τα ίχνη των εγκλημάτων τους, ευκολότερα από τους προ παππούδες τους, άθλιους ΝΑΖΙ-δες των στρατοπέδων συγκεντρώσεως με τους επαίσχυντους φούρνους. Δε θα το επιτρέψουμε. Δε θα μας πάνε με το ζόρι, στη λίθινη εποχή για να μας πάρουν γη, χρυσό και τα παιδιά μας.

ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παραθρησκευτική Οργάνωση, τέλεσε εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Μόνο, που το μέτρο θα πρέπει να επεκταθεί και από την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε δημόσια κτίρια λήψης νευραλγικών αποφάσεων, όπου χορεύει το ταγκαλάκι καλαματιανό και εμείς καρσιλαμά, πάνω σε αναμμένα κάρβουνα, σαν αναστενάρηδες, δίχως όμως, την προστασία του Άη Γιώργη…

ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΓΑΤΑΚΙΑ…

Ακούσατε τη συμβουλή μου, για προστασία των ποδηλατιστών με σχετική νομοθεσία, για αριθμό κυκλοφορίας και υποχρεωτική ασφάλιση. Ως εδώ καλά.

Ελπίζω, να μην παραλείψετε να πράξετε αναλόγως και για τα ηλεκτρικά πατίνια, που εισέβαλαν στις οδικές αρτηρίες απρόσκοπτα και επικίνδυνα. Αλλιώς, πάλι θα τα ακούσετε. Και μπορεί να απαλλαχθήκατε από εμένα όσον αφορά την real time πολιτική σκηνή, αλλά βλέπω, ότι εξακολουθείτε να εμπνέεσθε από το ελεύθερο πνεύμα μου, που ούτως η άλλως, δεν θα σας ήταν χρήσιμο αλλού, εφόσον, δεν υπογράφει λευκές επιταγές γενικώς. Κάτι είναι κι αυτό, δεδομένου, ότι δεν είχατε ποτέ φαντασία, ώστε να μην πυροβολείτε στα πόδια σας, αλλά εκεί, που πρέπει: στις φουντωτές φαντασμένες ουρές σας.

Μαρία Μπουκουβάλα – ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *