Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής…Τυροπιτάκια για το ταπεράκι του σχολείου

τυροπιτάκιαΥλικά: Μαργαρίνη 250 γραμμάρια soft, Γιαούρτι Στραγγιστό 200 γραμμάρια, Αυγα 1, Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι, Αλατι μια πρέζα, Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου.

Για την γέμιση: Φέτα 400 γραμμάρια, Ανθοτυρο 100 γραμμάρια, Αυγα 1.

Για το άλειμμα: 1 κρόκο αυγού.

Εκτέλεση για την γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα την οποία την έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας, το θρυμματισμένο ανθότυρο το οποίο το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας και το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί τελείως το αυγό.

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια: Σε ένα μπολ χτυπάμε το βιτάμ το οποίο το έχουμε λιώσει, το γιαούρτι, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με ένα σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ρίχνοντάς το σιγά σιγά και ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και αφού φουσκώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο, με το χέρι και βάζουμε μέσα από 1 κουταλιά της σούπας περίπου γέμιση.

Κλείνουμε το κάθε τυροπιτάκι πατώντας την άκρη με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.

Βγαίνουν περίπου 30 τυροπιτάκια ανάλογα και το μέγεθος. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στη κατάψυξη με δύο τρόπους. Είτε φτιάχνοντας τη ζύμη και να τα αποθηκεύσετε άψητα. Είτε θα τα ψήσετε, θα τα αφήσετε να κρυώσουν, και θα τα βάλετε κατάψυξη. Μετά θα τα βγάζετε από το βράδυ θα ξεπαγώνουν, και θα είναι σαν να τα φτιάξατε εκείνη τη στιγμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *