H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δόνα Λαμπηδόνα» Εξαιρετικό, παιδικό βιβλίο της Νατάσσας Θάνου

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7μμ, θάνουστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Πειραιώτισσας ποιήτριας και Συγγραφέα, Νατάσσας Θάνου, με τον τίτλο: «ΔΟΝΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ».

Εξαιρετική η παρουσίαση, ενός βιβλίου που πραγματικά αξίζει να διαβάσουμε, γιατί είναι ένα διαχρονικό παραμύθι όλων των ηλικιών, ένα βιβλίο που απλώνεται απαλά, χαρούμενα και με φως, πάνω σε όλους μας.

Εξαιρετική παρουσίαση. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την αγάπη της συγγραφέα Νατάσσα Θάνου στο παιδί και την προσπάθειά της κάθε στιγμή να του δώσει φως, να του δείξει την αγάπIMG_0343η της.

Εκτός από τις ομιλίες για το βιβλίο και την συγγραφέα, ακούσαμε και είδαμε, καλή μουσική και μια ωραία χορογραφία που απέδωσαν έξοχα μικρά παιδιά με τις κορδελίτσες τους, που χόρεψαν για όλους εμάς.

Η ίδια η συγγραφέας, Νατάσσα Θάνου, στο τέλος της εκδήλωσης, φανερά συγκινημένη, μας είπε:IMG_0366

«Μια παρουσίαση τελείωσε κλείνοντας η αυλαία της! Τα φώτα του Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έκλεισαν…

Έμεινε στην ψυχή μου βαθιά η λάμψη …

Η παλιά λάμψη της μεγαλοπρέπειας του θεάτρου η νέα λάμψη του!

Θερμές ευχαριστίες για την παραχώρηση του χώρου: Στον Δήμο Πειραιά, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βλαχάκο. Ευχές για επιτυχίες συμπαντικές.

Θερμές ευχαριστίες για όλους που απλόχερα δείχνουν την αγάπη τους, για την Δόνα Λαμπηδόνα. Ευχές για φωτεινές στιγμές χαράς και επιτυχίας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλοι και αναγνώστες, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα.

Θερμές ευχαριστίες στους ομιλητές μου: Πλούταρχος Πάστρας, την κ. Σοφία Σκλείδα την κ. Νίκη Σκουτέρη τον κ. Βαλέριο Νάτς, την υπεύθυνη των εκδόσεων κ. Λιάνα Μιχελάκη, τις Εκδόσεις Κέφαλος – Λογοτεχνικό Περιοδικό Κέφαλος .

Τον μουσικό μας Οδυσσέα Λιστ, που στόλισε με νότες τον χώρο, κάνοντας τα παιδιά να χορεύουν με το Αορόρα Μπορεάλις.

Άπειρα ευχαριστώ την Ελισάβετ Αγγελάκη, που με την ευαισθησία ψυχής απήγγειλε και τραγούδησε!

Την Όλγα Αχειμάστου που ξεπέρασε τα  ψυχρά  κύματα και ήρθε και έδωσε και την δική της ανάσα στο παραμύθι μου.

Τους γονείς και κηδεμόνες που έφεραν τα παιδιά. Τα παιδιά είναι η ψυχή του παραμυθιού!

Έμειναν οι φωτεινές ψυχές σας που σαν φωτεινές ηλιαχτίδες φώτισαν την ψυχή μου.

Ένα αέναο ταξίδι με συνταξιδιώτες εσάς φίλους γνωστούς αλλά και αγνώστους τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών ασημένια φεγγάρια, λαμπύριζαν και στριφογύριζαν με την λάμψη του Σέλας…

Όμως υπήρχαν και οι ρήξεις καρδιάς και του νου… Σκίασαν την ψυχή μου…

Εύχομαι σε  όλους εσάς η ζωή σας να χορεύει με τις μπαλαρίνες του Σέλας.

Σας ευχαριστώ».

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε και δύο πολυβραβευμένες ποιητικές προσωπικότητες του Πειραιά, τους Ποιητές κ. Σοφία Μαρκοζάνη, κ. Αντώνη Μικέλη, όπως επίσης και τον αξιόλογο λογοτέχνη κ. Λάμπρο Γιούρντα της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.

Ευχόμαστε καλοτάξιδο το παραμύθι «Δόνα Λαμπηδόνα» της Νατάσσας Θάνου. Είναι και αυτό πολύ ευαίσθητο, όπως και η καρδιά της Δημιουργού του Νατάσσα Θάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *