Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Συγκέντρωση σχολικών ειδών σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

Δήμος ΠειραιάΓια 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκεντρώνουν σχολικά είδη για μαθητές που έχουν ανάγκη, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη πλέον κοινωνική δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

 

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν, θα προσφερθούν στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Διδακτική Αλληλεγγύη», καθώς και σε παιδιά κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων οικογενειών, ωφελούμενους των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

 

Ενδεικτικά, η συλλογή σχολικών ειδών αφορά σε: Στυλό μαύρα / μπλε , Τετράδια μπλε 50φ. Σπιράλ θεμάτων, Ντοσιέ με κουμπί, Φακέλους με διαφάνειες, Διαφάνειες, Γεωμετρικά είδη (τρίγωνα, χάρακες, διαβήτη, μοιρογνωμόνια), -Υπογραμμιστές, Σχολικές τσάντες, Κασετίνες.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου, πλατεία Κοραή 1).

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ανταποκρίνεται σε αυτές τις επιστημονικές απαιτήσεις και απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους που επιθυμούν να αποκτήσουν την αναγκαία εξειδίκευση για να αναδειχθούν και διακριθούν ως ανώτερα και ανώτατα στελέχη Διεθνών Οργανισμών, της Διπλωματικής Υπηρεσίας, δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, ινστιτούτων ανάλυσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, σύμβουλοι διεθνών υποθέσεων σε Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο, σε οικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, καθώς και σε κάθε σχετικό φορέα ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, με στόχο τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική, οικονομική και επιστημονική ζωή.

Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το έτος 2022-23 μέχρι 21/9/2022.Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Κατσιγιάννη, επιστημονική συνεργάτιδα του μεταπτυχιακού προγράμματος,  katsigianni_maria@yahoo.gr, 6936649588

Πληροφορίες για το ΜΠ  https://www.des.unipi.gr/el/msc/ma-ies

To έντυπο για την υποβολή των αιτήσεων παρέχεται στην ιστοσελίδα: https://www.des.unipi.gr/files/ma-ies/prokirixi/aitisi.pdf

 

Οɩ αɩτήσεɩς θα πρέπεɩ να σταλούν ηλεκτρονɩκά, des-secr@unipi.gr

καɩ ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Τμήμα ∆ΕΣ

Μ.Π.Σ. ∆ΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ

Καραολή καɩ ∆ημητρίου 80, Τ.Κ. 185 34, Πεɩραɩάς

(Γραφείο 109, 1ος Όροφος) Υπόψη κας Kων. Μανɩάτη

 

 

ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022

Διαδικτυακή ημερίδα

«Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας

για τον Δυτικό Κόσμο»

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, 10.00 – 13.15

Link:

«Η Τριήρης Ολυμπιάς Στην Αίγινα»

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη και της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής «Σαλαμίνια 2022» αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά της Αίγινας στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2022», η Τριήρης θα φτάσει στην Αίγινα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00πμ. Το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ  θα αποπλεύσει για την Σαλαμίνα στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας.

Την Τριήρη Ολυμπιάδα θα υποδεχθούν στο λιμάνι– Παλαιά Προβλήτα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς μαζί με τις δημοτικές και Λιμενικές αρχές της Αίγινας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός και ο Δρ, Αντώνιος Πολυδώρου μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής – Σαλαμίνια 2022.

 

Σχετικά επισυνάπτονται το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Σαλαμίνια 2022» που διοργανώνει ο Δήμος Σαλαμίνας με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και το πρόγραμμα και το link της διαδικτυακής ημερίδας που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «Η σημασία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας για τον Δυτικό Κόσμο».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

10.00         Έναρξη εργασιών ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Αττικής Δρ. Γ. Πατούλη

10:10         Χαιρετισμοί:

 • Βασιλική Μπόγρη Θεοδωρακοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων
 • Γιώργος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας
 • Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας

10:30         Στέφανος Γερουλάνος, Καθηγητής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, π. Καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, π. Πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος

Ο Τάφος του Θεμιστοκλή. Ένα ξεχασμένο μνημείο

10:45         Ελευθέριος Σκιαδάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος Συλλόγου των Αθηναίων, Ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ιστορικών του Ολυμπισμού

Ο ρόλος της Πόλης των Αθηνών στην νίκη κατά των Περσών στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

11:00         Εύη Μικρομάστορα, Αρχαιολόγος, Ειδική Αγωγός (Μ.Α.), Υποψήφια Διδάκτωρ Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων –Δήμος Σαλαμίνας

Η διαχρονία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον τόπο, την τέχνη και την πολιτική. Η αποτίμηση της νίκης. Ένα μουσείο ανοιχτό

11:15         Διονύσης Χ. Καλαμάκης, Καθηγητής- Διευθυντής του τομέα Βυζαντινής φιλολογίας και λαογραφίας τμήματος φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ -Δήμος Αίγινας

Η Αίγινα στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας –  Πρόταση για τους τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων

11:30         Σοφία Σκάζα, Καθηγήτρια φιλόλογος, 2ο Λύκειο Κορίνθου – Δήμος Κορινθίας

Η συμβολή των Κορινθίων στην ιστορική νίκη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας 

11:45         Κωνσταντίνος Σπίνος Αξιωματικός Ε.Α – Δήμος Μεγάρων

Η συμβολή των Μεγάρων στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

12:00         Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης

Η συμβολή της Σπάρτης στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

12:15         Αλεξάνδρα Σ. Σφυρόερα, Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας, Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ – Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Οι Νάξιοι υπό τον τριήραρχο Δημόκριτο στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

12:30         Λάζαρος Γούτος, Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας

Η συμβολή της Ερμιόνης στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

12:45         Θεοδώρα Λυμπέρη, Φιλόλογος – Δήμος Ερέτριας

Οι αειναύτες Ερετριείς στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

13:00         Μίμης Σοφοκλέους, Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Αρχείου, Κέντρου Μελετών – Λεμεσός, Κύπρος

Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η συμβολή των 23 πόλεων – κρατών στην νίκη εναντίων των Περσών το 480 π.Χ.

13:15         Λήξη διαδικτυακής ημερίδας

Συντονισμός:      Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου, μέλος Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής «Σαλαμίνια 2022»

Link:

https://us06web.zoom.us/j/85879716288?pwd=NTB2QmZic2JGL0RleTM3Z1BTZXNCUT09

 

Εναλλακτικά οι κωδικοί σύνδεσης:

Meeting ID: 858 7971 6288

Passcode: 958720

 

 

ΙEΡOΣ ΝΑΟΣ 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έκκληση για τρόφιμα

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πειραιώς (στο κέντρο της πόλεως) καταβάλλεται με-γάλη προσπάθεια να συνεχιστεί η λειτουργία του καθημερινού συσσιτίου των απόρων αδελφών μας.

Η περίοδος που ξεκινάει προβλέπεται να έχει πάλι μεγάλες δυσκολίες.

Κάνουμε έκκληση, όσοι μπορούν να συνεισφέρουν.

Κύρια ανάγκη είναι η συγκέντρωση τροφίμων.

Περισσότεροι από 120 άποροι αδελφοί μας εξυπηρετούνται καθημερινά, χάρη στις δωρεές και την εθελοντική εργασία συνεργατών μας.

Προσπάθεια όλων μας να μην σβήσει το φως στην σκοτεινή εποχή που ζούμε.

Τρόποι δωρεάς:

-Μπορείτε να αναλάβετε ένα γεύμα «υπέρ υγείας ή υπέρ α-ναπαύσεως» προσφιλών σας προσώπων, φέρνοντας τα υλικά που χρειάζονται για το συσσίτιο μιας μέρας.

-Μπορείτε να προσφέρετε τα χρήματα που κοστίζει ένα γεύ-μα, παίρνοντας απόδειξη και εμείς θα αναλάβουμε να αγοράσουμε από αποθήκες τροφίμων ό,τι χρειάζεται για το γεύμα.

-Στο Πνευματικό μας Κέντρο, καθημερινά 8.30 π.μ. – 15.00 μ.μ.

-Στο κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.

-Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα:

ΙΒΑΝ: GR 5901101900000019029607611

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

 

Δραστηριότητες

 

Κάθε ∆ευτέρα 6.00 – 9.00 µ.µ. ∆ηµιουργικό Εργαστήριο Εικαστικού Κοσμήματος µε Πολυµερή Πηλό Στον φιλόξενο χώρο του Ενοριακού Κέντρου του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, θα ξανασυναντηθούµε και φέτος στο Εργαστήριο Πολυµερούς Πηλού. Θα δηµιουργήσουµε µε αυτό το πολυµορφικό υλικό µια ποικιλία από: • κοσµήµατα (κυρίως) • διακοσµητικά αντικείµενα • µινιατούρες • αξεσουάρ. Θα µάθουµε διάφορες τεχνικές, και θα υλοποιήσουµε µοναδικά χειροτεχνήµατα (µε µικρή χρέωση για τα υλικά).

Στο τέλος κάθε συνάντησης παίρνουµε µια ολοκληρωµένη δηµιουργία µας! Οι ώρες περνούν πολύ ευχάριστα, µια πιο πολύ γρήγορα η δηµιουργικότητα µετατρέπει την οµάδα σε µια χαρούµενη παρέα. Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Αθηνά Τοκατλίδου.

 

Πέµπτη (Ανά 15νθήµερο) 5.00 – 7.00 µ.µ. «∆ώρο αντί… ∆ώρου»: Παρασκευάζω το πρόσφορό µου Μαθαίνοντας την παρασκευή, τη σηµασία και τους συµβολισµούς του «ουράνιου άρτου», ζυµώνοντας ο καθένας το δικό του πρόσφορο. Περιορισµένος αριθµός συµµετεχόντων ανά συνάντηση. Πληροφορίες – ∆ηλώσεις συµµετοχής στη Γραµµατεία (Τηλ.: 210 4125619).

 

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή 5.00 – 8.00 µ.µ. ∆ηµιουργικό Εργαστήριο Ντεκουπάζ και Μακραµέ Αν θες να εκφραστείς, να αφήσεις ελεύθερη την φαντασία σου και να δηµιουργήσεις, τότε οι χειροτεχνίες είναι µία λύση. Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Ματίνα Στούµπου. Οι συµµετέχοντες συµβάλουν οικονοµικά στα έξοδα των υλικών. Πληροφορίες – ∆ηλώσεις συµµετοχής στη Γραµµατεία (Τηλ.: 210 4125619)

 

11η «Ενορία Εν Δράσει»

Πρόγραμμα

 

Κάθε Κυριακή 2 Θείες Λειτουργίες 7.00 – 10.00 & 10.30 – 11.30 π.µ.

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 9.30 µ.µ. – 0.30 π.µ. Ιερά Αγρυπνία (Θεία Μετάληψη, Όρθρος και Θεία Λειτουργία). Θα κηρύξει ο π. Αθανά-σιος Παπασταύρου,

 

Κυριακή 25 Σεπτεµβρίου 2022 7.30 µ.µ. Επίσηµη έναρξη του Προγράµµατος «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ∆ΡΑΣΕΙ…». Αγιασµός υπό του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείµ.

 

Κυριακή 25 Σεπτεµβρίου 2022 7.45 µ.µ. «1922-2022: 100 χρόνια µνήµης Μικρασίας». Σε συνεργασία µε τον Σύνδεσµο Επιστηµόνων Πειραιώς. Ομιλητής: Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας, Καθηγητής ∆ιεθνούς ∆ικαίου Θέµα: «100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Τι πρέπει να µας µείνει;». Συντονίζει: ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος,

 

∆ευτέρα 26 Σεπτεµβρίου 2022 7.30 µ.µ. «Ενοριακό Αρχονταρίκι». Ο Ηλίας Λιαµής, θα συζητήσει µε τον π. Χριστόδουλο Μπίθα, Συγγραφέα.

 

Τρίτη 27 Σεπτεµβρίου 2022 7.30 µ.µ. Προβολή της ταινίας «Hoovey» (διάρκεια .1.33’). Χωρίς την παρουσία κοινού

Τετάρτη 28 Σεπτεµβρίου 2022 7.00 µ.µ. Παράκληση προς τιµήν της Παναγίας Βηµατάρισσας. Οµιλία µε θέµα «Συγκαταβάσεις στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών». Οµιλητής ο π. Σπυρίδων Σκουτής,

 

Πέµπτη 29 Σεπτεµβρίου 2022 7.30 µ.µ. Θεατρική βραδιά. Αναφορά από την οµάδα ΘΥΡΣΟΣ στο µονόπρακτο του Τενεσί Ουίλιαµς «Μην κλαις µωρό του Ρούνι». Σκηνοθεσία – ∆ιδασκαλία: ∆ηµήτρης Κοντο-δήµος.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Δημόσιο Σχολείο  2ης ευκαιρίας Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Είσαι πάνω από 18 ετών και δεν έχεις τελειώσει το γυμνάσιο;

Έλα τώρα στο Δημόσιο

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πειραιά

Οι απόφοιτοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαι-ρίας αποκτούν

Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνα-σίου.

Διδάσκονται τα μαθήματα: Ελληνική Γλώσ-σα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Νέες τεχνολογίες, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αισθητική Αγωγή.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων προσαρμόζεται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Διάρκεια φοίτησης: Δυο εννεάμηνα για ό-λους τους εκπαιδευόμενους, ανεξάρτητα εάν έχουν φοιτήσει σε κάποιες τάξεις του Γυμνασίου.

Ωράριο λειτουργίας: Τα απογεύματα, 5.00-9.00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ταχ. Δ/νση: Π. Μαυρομιχάλη 26 & Λακω-νίας 18543 – Πειραιάς. Τηλέφωνο: 210 4935-600. Fαχ: 210 4929933. E-mail: mail@sde-peiraia.att.sch.gr

 

 

Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Εγγραφές για σχολικό έτος 2022-2023

Ξεκίνησαν οι εγγραφές του Κοινωνικού Φρο-ντιστηρίου της ΚΟ.-Δ.Ε.Π. «Διδακτική Αλληλεγ-γύη», για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Το Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π  απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Πειραιά, προσφέροντας τους, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, με την ευκαιρία της επανέναρξης μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «Διδακτική Αλληλεγγύη», ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά όσους συνδράμουν αφιλοκερδώς στη λειτουργία του, εκπαιδευτικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, γραμματεία, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις οικογένειες του Πειραιά που δε δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην κάλυψη των εξόδων για φροντιστηριακά μαθήματα των παιδιών τους.

Πληροφορίες – Επικοινωνία: Γραφείο Ε-θελοντισμού Πλ. Κοραή 1(ισόγειο). Τηλέφω-νο: 21320226 60. Email: ethelontismos@piraeus.gov.gr

 

Εγγραφές στα δημοτικά γυμναστήρια

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα δημοτικά γυμναστήρια του Δήμου Πειραιά, στα οποία μπορούν οι δημότες κάθε ηλικίας να αθλούνται, επιλέγοντας μια σειρά από δημοφιλή προγράμματα, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούνται προγράμματα aerobic, τένις και παραδοσιακοί χοροί για ενήλικες καθώς και προγράμματα μουσικοκινητική – τένις – latin – ρυθμική – ενόργανη – μπαλέτο – μοντ. χορός για παιδιά.

Τα δημοτικά γυμναστήρια είναι εξής:

1) Κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας» (Ακτή Ξαβερίου)

2)Γυμναστήριο (Φραγκιαδών 109- Καλλίπολη)

3) Γυμναστήριο στο Νέο Φάληρο (Αερογέφυρα)

4) Γυμναστήριο Αχαΐα Κλάους (Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια)

5) Γυμναστήριο (Καλλέργη 142, Αγία Σοφία)

6) Γυμναστήριο στο Θεμιστόκλειο στάδιο

Εγγραφή εφάπαξ για όλα τα προγράμματα: 5,00€

Πληροφορίες: 210-4100631.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Τα δημοτικά μας γυμναστήρια είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους Πειραιώτες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να αθληθούν και να περάσουν δημιουργικές στιγμές. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τον αθλητισμό και θα ήθελα να καλέσω τους Πειραιώτες να εγγραφούν στα δημοτικά γυμναστήρια του Δήμου Πειραιά και να απολαύσουν τα οφέλη της άθλησης».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Για άλλη μια χρονιά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους δημότες μας στα δημοτικά μας γυμναστήρια. Και εφέτος θα πραγματοποιηθούν προγράμματα για όλες τις ηλικίες (τμήματα παιδικά και ενηλίκων) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων. Στα δημοτικά μας γυμναστήρια έχουν γίνει απαραίτητες παρεμβάσεις έτσι ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό αλλά και τις εγκαταστάσεις».

 

Εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσι-κό Κέντρο Πειραιά, τον σύγχρονο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης που φέτος, για δεύτερη χρο-νιά, θα λειτουργεί στα εξής δύο σημεία της πόλης:

 • Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία
 • Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος

Παράλληλα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι, παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν.  επί της Αλκιβιάδου.

Κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.

Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. και το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.

Για τα τμήματα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και για περισσότερες πληροφορίες στον εξής σύνδεσμο:

Πρότυπο Mουσικό Kέντρο Πειραιά

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά 10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή Tηλ.: 210 4205 663

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς 17:00-20:00 Δευτέρα με Παρασκευή Τηλ.: 210 4111 297

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΝΗΜΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ

Ο ΠΕΙΡΑΙAΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

16, 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2022_Μνήμες Μικρασίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 16, 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε 8 επιλεγμένα σύγχρονα και ιστορικά τοπόσημα του Πειραιά. Περιλαμ-βάνει μια μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Ντα-λάρα στο Μικρολίμανο, αλλά και ένα σύνολο δράσεων με τη συμμετοχή 80 καλλιτεχνών και δημιουργών που εμπνέονται από τη χρόνια και ευεργετική ενσωμάτωση των Μικρασιατών προσφύγων στον Πειραιά.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00, στο Μικρολίμανο, ο Γιώργος Νταλάρας με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου και την Ασπασία Στρατηγού θα μας μεταφέρουν μνήμες, εικόνες και εξαίσιες μουσικές από την σμυρναίικη παράδοση αλλά και τραγούδια αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Κατασ-τροφής, των αλησμόνητων πατρίδων και της προσφυγιάς.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

 

 1. Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά

Παρασκευή 16.09. – 17:30, 19:00  &  Κυρια-κή 18.09. – 17:30, 19:00. Μικρασία: τόπος λογοτεχνικός «Οι νεκροί περιμένουν» Ι open air performance. Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πειραιά – Σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός

 

 1. Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά Φίλωνος 29, Παρασκευή 16.09. -21:00 & Κυριακή 18.09. – 21:00, «πρόσφυγες εις Πειραιά», «Στο μεγάλο λιμάνι, τη νύχτα» | μουσικό θέατρο

George Kontrafouris Trio – Μενέλαος Κυ-παρίσσης, Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή. Δρα-ματουργία / Σκηνοθεσία: Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή

 

 1. Δημοτική αγορά

Περιπατητική performance στις οδούς Σωτήρος Διός – Υψηλάντου

Παρασκευή16.09. -20:30 Μικρασία: τόπος λογοτεχνικός «Αν ήταν το παιδί σου» | open air performance Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Πειραιά- Σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός

 

 1. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ιστορική Βιβλιοθήκη. 2ας Μεραρχίας & ακτή Μουτσο-πούλου. Παρασκευή 16.09. – 19:30, 21:15 &  Κυριακή 18.09. – 20:00 πριν από τη στάχτη, στην Ιωνία…

Περί του σεβντά: παλίμψηστα και μουσικά» | performance lecture, Μαριλένα Λιακοπούλου, Γεράσιμος Παπικινός, Trio Παλίμψηστο. Δρα μα-τουργία: Αγγελική Πούλου, Δημήτρης Μπαμπίλης. Σκηνοθεσία: Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή

 

 1. Ιστορική Λέσχη Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Μα-ρίνα Ζέας, Παρασκευή 16.09. -19:30, 20:30 & Κυριακή 18.09. -21:00, του λιμανιού τα νέα αθλήματα= «Κοκκαλοθραύστες» | σκηνικό ποίημα. Χρήστος Παπαδό-πουλος, Παναγιώ-της Τόλιας, Ακαδημία Πυγμαχίας Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Δραματουργία: Αγγελική Πούλου, Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος. Σκηνοθεσία: Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή

 

 1. Μικρολίμανο (Μικρασιάτικη συνοικία) Παρασκευή 16.09. – 19:30, 21:30 & Κυριακή 18.09. – 20:00, 21:30. μαρτυρίες προσφύγων – «Κοινός Λόγος» | μουσική, performance

 

 1. Μικρολίμανο (προβλήτα) Σάββατο17.09. – 21:00 Σμύρνη Αιώνια – συναυλία. Γιώργος Νταλάρας, Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, Ασπασία Στρατηγού, Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης

 

Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης» Κολυμπάμε για τη ζωή – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος»

Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά σκυταλοδρομία κολύμβησης με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Η εφετινή διοργάνωση αποτελεί ορόσημο, καθώς από εφέτος θα φέρει το όνομα του ανθρώπου που την οραματίστηκε και την έκανε πράξη, του Βασίλη Τοκάκη, συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.

Η σκυταλοδρομία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στα Βοτσαλάκια από τις 10:00 και η  συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του Ο.Π.Α.Ν. www.opanpireas.gr, στον εξής σύνδεσμο: 

 

 

«Βεάκειο 2022»

 

Πε 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ» του Jordi Galceran σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου με τους: Λεωνίδα Κακούρη, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρη Γρηγορόπουλο, Θανάση Πατριαρχέα.

 

Πα 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «MaGiC CirCus ShoW» σε σκηνοθεσία Αντώνη Πασβάντη με την Ομάδα Devaperforming για μια παράσταση τσίρκο. ΠΑΙΔΙΚΟ

 

Κυ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» της Γκαμπριέλ-Σουζάν Μπαρμπό ντε Βιλενέβ σε σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή Κέλλυς Σταμουλάκη ΠΑΙΔΙΚΟ

 

Πε 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ σε χρόνο ενεστώτα» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ σε διασκευή Δημήτρη Γρίντζου και Μαγδαληνής Πάντα και σκηνοθεσία Χρήστου Μουστάκα. ΠΑΙΔΙΚΟ

 

Πα 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ». Ο Πολιτιστικός Όμιλος «ΔΩΔΩΝΗ» θα παρουσιάσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορευτικών, χορωδιακών και θεατρικών σχημάτων, σε ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Υπεύθυνος εκδήλωσης, ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Σα 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ»ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT ΙΙ – 09.09 – 02.10.22

Κεντρική Σκηνή – Σκηνή Ωμέγα – Φουαγιέ

Πέτρινη Αποθήκη – Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θέατρο / Performance

18, 21 & 25.09.22 |19:00. Μελίσσα Κωτσάκη. «Ηχοτοπίο Άσκοπης Μετακίνησης». Περιπατητική performance. Σημείο Εκκίνησης: Προαύλιος χώρος ΔΘΠ. Η καλύτερη αφορμή για να περπατήσουμεκαι να δούμε την πόλη με άλλα μάτια. Δήλωση συμμετοχής, με σειρά προτεραιότητας, στο email: info@dithepi.gr ή στο τηλ.: 2104143300

 

16 & 17.09.22 |22:00 «Electric Νights» Συναυλία. Σε συνεργασία με την καλλιτεχνική κολεκτίβα MedeaElectronique

Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ. Είσοδος ελεύθερη

 

18.09.22 | 22:30 «DJ party». Προαύλιος Χώρος ΔΘΠ. Αγαπημένοι Djs, αγαπημένες μουσικές, σε ένα μοναδικό πάρτι στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, την καρδιά της πόλης του Πειραιά. Είσοδος ελεύθερη

 

24.09.22 | 21:30 «The Page of Cups». Συναυλία. Φουαγιέ ΔΘΠ. Το νεοσύστατο πενταμελές indierock συγκρότημα, The Page of Cups, παρουσιάζει μια εκρηκτική συναυλιακή εμπειρία. Τιμή εισιτηρίου: 8€

 

30.09 & 01.10.22 | 19:30 Λευτέρης Βενιάδης «Αλληλεγγύη: αποδόμηση, και ανά/επανα-σύνθεση». Συναυλία. Φουαγιέ ΔΘΠ. Με αφορμή το μανιφέστο του Μάνου Χατζιδάκι, θα παρουσιαστεί ένας μουσικός διάλογος ρεμπέτικου και σύγχρονης μουσικής. Τιμήεισιτηρίου: 8€

Χορός «#danceartport»

 

29.09 – 02.10.22 «Arc for dance festival 15» Κεντρική Σκηνή. Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «ARC FOR DANCE FESTIVAL» κατεβαίνει στο λιμάνι του Πειραιά για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Φέτος, θα παρουσιάσει μέσα σε τέσσερις ημέρες, επτά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας. Email: info@dithepi.grήarcfordancefestival.gr

 

Εικαστικά «#visualartport»

09.09 – 02.10.22 | 13:00 – 20:00. «Arthur Jafa Love is the Message». Εικαστική Έκθεση. Σε συνεργασία με την OUT OF THE BOX. Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ. Ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης, κινηματογραφιστής και θεωρητικός Αφροαμερικανός Arthur Jafa στο έργο του εξετάζει την ιστορία και τις εμπειρίες των Αφροαμερικανών. Εγκαίνια έκθεσης: 09/09/22 στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη

09.09 – 02.10.22 «Έν δὲ λιμὴν εὔορμος». Υπαίθρια εικαστική έκθεση. Σε συνεργασία με τρία εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Εγκαίνια έκθεσης: 09/09 στις 19:00. Περιμετρική περίφραξη ΟΛΠ

27.09 – 01.10.22 | 11:00 – 20:00. Barbara Ehnes. «Αλληλεγγύη – Αρχείο μηνυμάτων». Εικαστική,  πολυμεσική εγκατάσταση

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ruhrtreinnale 2019. Φουαγιέ ΔΘΠ. Είσοδος ελεύθερη.

Κινηματογράφος «cineport»

19.09 – 21.09.22 | 20:00. Ηλέκτρα, Τρωάδες,  Ιφιγένεια. Υπαίθριες προβολές. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Προαύλιος χώρος Πέτρινης Αποθήκης ΟΛΠ. Ημέρες προβολής: 19.09: Ηλέκτρα | 20.09: Τρωάδες | 21.09: Ιφιγένεια. Είσοδος ελεύθερη,  με σειρά προτεραιότητας

Δράσεις «actport»

 

16 & 17.09.22 | 19:00. Συμπόσιο «ACT ΙΙ» Πέτρινη αποθήκη ΟΛΠ. Σε συνεργασία με την Electropera.tors. Είσοδος ελεύθερη

 

17.09.22 | 11:00 – 13:00 Ίρις Σαμαρτζή «Out of the box!». Εργαστήριο εικονογράφησης για παιδιά. Σε συνεργασία με το illustradays 2022. Φουαγιέ ΔΘΠ. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών. Συμμετοχή δωρεάν. Απαιτείται προκράτηση θέσης στο illustradays.gr

 

30.09.22 |18:00 Λίτσα Μπαφούνη «Περιπατητική ξενάγηση».

Η ιστορία των κοιμητηρίων αποτυπώνει τις ιστορίες των ανθρώπων, των δραστηριοτήτων τους αλλά και την ιστορία των ίδιων των πόλεων. Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Νεκροταφείου της Ανάστασης. Συμμετοχή δωρεάν.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Ημέρες Μουσικής»

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Όλες οι μουσικές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00μμ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής και στο σύνδεσμο https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/ .

 

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία -Αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Θεοδωράκης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Γιάννη Βαρδή, το Γιώργο Λιανό και τη Μαρία Καρλάκη.

 

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Άκη Δείξιμο και τον Κώστα Δόξα.

 

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Όταν ο Μίμης μαγεύει …». Ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο Μίμη Πλέσσα.

 

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια.

 

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τον Παν-τελή Θαλασσινό, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Βιολέτα Ίκαρη, την Ιουλία Καραπατάκη κ.α..

 

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Τα-ξίδι στο Χρόνο», μια αναδρομή από τον ελληνικό κινηματογράφο και το ρεμπέτικο μέσα σε αυτόν. Ερμηνεύουν η Μα-ριαλένα Ροζάκη και ο Άρης Πλασκοβίτης.

 

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Με πινέλα και Χρώματα μόνο», με τη σοπράνο Τζίνα Φωτει-νοπούλου και τον ηθοποιό – ερμηνευτή Παναγιώτη Πετράκη. Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωκάς Ευαγγελινός.

 

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την Αρτέμιδα Ματαφιά.

 

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα Andronikos and the Band και στη συνέχεια με τους Peppers Beatles Tribute Band. Μία βραδιά γεμάτη rock αναμνήσεις αλλά και έντεχνο τραγούδι.

 

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου: Μουσική συναυλία με το Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη.

 

Σάββατο, 1η Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Αγάπης Λόγια», με τη σολίστ υψίφωνο Μάρα Θρασυβουλίδου και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Νιάρχου. Ένα μελωδικό ταξίδι με υπέροχα ακούσματα από την ελληνική οπερέτα και αγαπημένα τραγούδια των Αττίκ, Μιχάλη Σουγιούλ και Κώστα Γιαννίδη. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

 

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου: Μουσική συναυλία με τίτλο «Folkie – Rockie. Από τη rock στην παράδοση», με το συγκρότημα Karmica και το Γιώργο Παντερή. Guest ο Γιάννης Ζουγανέλης.

 

 

ΔΗΜΟΣ KΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δημοτικό Γυμναστήριο

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, το Δημοτικό Γυμναστή-ριο, (εντός του Κλειστού Γηπέδου «Αρ. Παπαμιχαήλ», Ρήγα Φεραίου & Κουντουριώτου, Δραπετσώνα) θα λειτουργεί:

Δευτέρα & Τετάρτη: 13:00 – 21:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασ-κευή: 8:00 – 16:00

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στον χώρο του γυμναστηρίου. Μηνιαίο κόστος: 5 ευρώ. Πληροφορίες: Τμήμα Αθλητισμού 213-2074-676, 677, 678.

 

Συλλογή Σχολικών ειδών

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας θα προβεί στη συλλογή σχολικών ειδών για την ενίσχυση των μαθητών/τριών, των ωφελούμενων οικογενειών, των κοινωνικών Δομών.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται οι συμπολίτες να ενισχύσουν το έργο των Δομών και να δείξουν  την αλληλεγγύη και την στήριξή τους στα παιδιά των οικογενειών που έχουν ανάγκη και επιβαρύνονται από την οικονομική κρίση.

Η συλλογή των σχολικών ειδών, θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στο πλαίσιο του  «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» καθ’ όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τα προσφερόμενα σχολικά είδη, συλλέγονται σε ειδικά κουτιά, που βρίσκονται σε εμφανή σημεία στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων.

 

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού

 

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε) συνεχίζει το Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ή και οικονομικών προβλημάτων,  αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρόσκληση και χορηγία του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας & της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο.

Στo πλαίσιο αυτού του προγράμματος η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται: 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δήμο  Κερατσινίου – Δραπετσώνας. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ  – Ελ. Βενιζέλου 200  (έναντι Δημαρχείου)

Προϋποθέσεις για το Μαστογραφικό έλεγχο: •Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών. •Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες. •Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό. •Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Τηλέφωνα για ραντεβού: 210/46.15.337 (9.00 – 14.00)

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

 Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας

«1922. Η Ελλάδα υποδέχεται τους Αρμένιους πρόσφυγες»

Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με τίτλο «1922. Η Ελλάδα υποδέχεται τους Αρμένιους πρόσφυγες» για την αρμενική προσφυγική εγκατάσταση στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» (Ραιδεστού 32) από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη και το περιοδικό «Αρμενικά». Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το κοινό και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες με είσοδο ελεύθερη.

Η έκθεση περιλαμβάνει 130 φωτογραφίες που καλύπτουν κυρίως την περίοδο 1922-1940, καθώς επίσης εκδόσεις και εφημερίδες των αρχών του 20ού αιώνα. Με αφετηρία την ευημερούσα αρμενική κοινότητα της Σμύρνης και την προ του 1922 ελληνοαρμενική παροικία, καταγράφεται η άφιξη των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα και οι δραματικές συνθήκες της πρώτης εγκατάστασης.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή 10:00-14:00 Πέμπτη 17:00-20:00. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου η έκθεση θα παραμείνει κλειστή.

Προσυνεννόηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικών ομάδων: στο 210 4913588, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 09.00-13.00

E-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com

https://pinakothiki-nikaiarentis.gr/

https://www.facebook.com/dimotikipinakothikinikaiasrenti/

 

Όλοι μαζί μπορούμε

Συγκέντρωση σχολικών ειδών

Ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη συμμετέχει στη δράση του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και συγκεντρώνει σχολικά είδη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 10 π.μ.- 6 μ.μ. στα Δημαρχεία Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) και Ρέντη (Μπιχάκη 8). Με γενικό σύνθημα «Μαζεύουμε σχολικά γιατί…το Παιδί πάνω από όλους» όσοι επιθυμούν  μπορούν να ενισχύσουν τη δράση με τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Τα σχολικά θα τα παραλάβει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να διανεμηθούν σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

«Εποχική και Ιογενή Γρίπη»

στο Α’ΚΑΠΗ Ρέντη

νημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εποχική και Ιογενής Γρίπη» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ ΚΑΠΗ Ρέντη (Μπαλτατζή 32). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νοσηλεύτριες θα αναφερθούν στις διαφορές γρίπης και κρυολογήματος, στον εμβολιασμό καθώς και στα μέτρα πρόληψης έναντι της γρίπης. Είσοδος ελεύθερη

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ -«Βάλε στα όργανα φωτιά»

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής διοργανώνουν μια μουσική παράσταση με τον μεγάλο μας δημιουργό Διονύση Σαββόπουλο την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό στο Ανοιχτό Θέατρο Ρέντη «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη). Στην παράσταση ακούγονται και σπάνιες ιστορικές ηχογραφήσεις. Συμμετέχει η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη.

 

Εκδηλώσεις Δημοτικού Κηποθέατρου

 

ΠΕΜΠΤΗ 15/09/2022 “Η πόρνη από πάνω” με την Κατερίνα Διδασκάλου – παράσταση ενηλίκων. Ώρα έναρξης: 21:15. Εισιτήρια: 12€

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/09/2022 – 5η Μικρασιατική Βεγγέρα – Συμμετέχουν οι χορωδίες Εφέσου Μελίσματα – Μουσικός Όμιλος Νίκαιας και η μικτή 4φωνη χορωδία  του Δήμου Κορυδαλλού. Ώρα έναρξης: 20:30.Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/09/2022 – Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων – “Τραγουδώ και θυμάμαι, χορεύω και ονειρεύομαι” – Χορευτική παράσταση. Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος ελεύθερη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/09/2022 – Μουσική παράσταση από τους “Παίδες εν Εφέσω”- “Μουσικό σεργιάνι σε Ανατολή και Δύση”.Ώρα έναρξης: 20:30 Είσοδος ελεύθερη.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/09/2022 – Μουσικοθεατρική παράσταση “Σμύρνης Ενθύμιον” (στα πλαίσια του αφιερώματος μνήμη για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή). Υπό την αιγίδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας και του Δήμου Νίκαιας –Ρέντη. Ώρα έναρξης: 19:30. Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΕΜΠΤΗ 22/09/2022 – “Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ” Μια ανατρεπτική  κωμωδία του Jordi Galceran. Πρωταγωνιστούν:Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρ-χέας, Κατερίνα Νικολοπούλου. Ώρα έναρξης: 21:15. Εισιτή-ρια: 15€.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/09/2022 – ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Ώρα έναρξης: 20:00. Είσοδος ελεύθερη

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/10/2022 – Σύλλογος Αγ. Τριάδας – Μουσικοχορευτική εκδήλωση. Ώρα έναρξης: 19:30 – 22:30. Είσοδος ελεύθερη.

 

Συναυλίες – Θεατρικές παραστάσεις

στο Κατράκειο θέατρο

 

16/9 «Προμηθέας Δεσμώτης» Αισχύλου

 

17/9 Άννα Βίσση  19/9 Αλκίνοος Ιωαννίδης

 

21/9 «Αίαντας» Σοφοκλή  — 22/9 Νοσταλγοί του Rock and roll

 

23/9 Joker/Two-Face live   (Hip Hop)

 

25/9 ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ το Μιούζικαλ — 26/9 Γιώργος Σαμπάνης

 

27/9 Μπάμπης Τσέρτος – Στέλιος Διονυσίου, Μαριώ, κ.ά.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Δωρεάν rapid test COVID-19

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει προγραμματίσει και θα διενεργήσει δωρεάν rapid test COVID-19, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) & την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (επί της οδού Ηχούς 26).

Οι πολίτες που θα προσέλθουν, θα πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν μαζί τους, την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ για την έκδοση του πιστοποιητικού αποτελέσματος, οι δημότες που θα εξετασθούν, θα μπορούν να το εκδώσουν  από το Gov.gr.

Η πρόσβαση στον χώρο και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Τηλ. επικ.: 2132020394 & 2132020395

 

 

ΔΙΕΚ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Μαθήματα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Οι ειδικότητες Α’ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας θα είναι:

 1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
 2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
 3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
 4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΚΟΜΜΩΣΕΩΝ
 5. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Αιτήσεις επιλογής καταρτιζομένων για ειδικότητες Α΄ Εξαμήνου.

Πέμπτη 1/9/2022 ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφίων καταρτιζομένων μόνο για τμήματα Α’  εξαμήνου στη γνωστή ιστοσελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr/ Στη σελίδα αυτή στο μενού Χρήσιμα υπάρχουν οι Οδηγίες Χρήσης και οι  απαντήσεις στις Συχνές Ερωτήσεις.

Όταν κλείσουν οι αιτήσεις, θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής καταρτιζομένων που προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας. Οι ειδικότητες Α’ εξαμήνου που θα προσφερθούν στα ΔΙΕΚ κατά την πε-ρίοδο 2022Β θα λάβουν οριστική έγκριση λειτουργίας εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών (θα καταγραφούν στο παρόν ΠΣ).

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Ξεκίνησαν τα τμήματα της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας – Πειραιά. Χορευτικά, ενηλίκων, Παιδικό παραδοσιακών χορών, ΜΠΡΙΤΖ: Αγγλικά αρχαρίων και προχωρημένων, Γυμναστικής γυναικών: Κέντημα αρχαρίων. Πληροφορίες: 6937104071, 6945903-902, 6983448337.

 

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:00

στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

 

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 6 μ.μ.

στον Πειραιά, επί της Πλατείας Δημοτικού Θεάτρου, με στόχο τη διάδοση των αρχών της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού, τα οποία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία μας. Ο Σύλλογος Εκτελωνιστών – Τελωνειακών Αντιπροσώπων Πειραιώς – Αθηνών (ΣΥ.Ε.Τ.Α.Π.Α.), οι Εργαζόμενοι στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και τα Παιδιά της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, συμμετέχουν στην 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και στις σχετικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α., υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

 

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 7 μ.μ.

στην Εταιρεία των Φίλων του Λαού, Ευριπίδου 12, Αίθουσα Ευεργετών, 1ος όροφος, στο πλαίσιο των διαλέξεων της Δρος Πoτίτσας Γρηγοράκου: «Οι πόλεις του Μ. Αλεξάνδρου και ο Ελληνιστικός πολιτισμός της Ανατολής», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ η ελληνική παρουσία στην θρυλική πόλη του Ουζμπεκιστάν, στην Κ. Ασία, πολιτισμικές μνήμες Μ. Αλεξάνδρου και του ελληνικού πολιτισμού, που φωτίζουν σήμερα οι αρχαιολόγοι». Συντονισμός-Μετάφραση: Ποτίτσα Γρηγοράκου, παρουσίαση από τον Γάλλο Αρχαιολόγο Καθηγητή Frantz Grenet, τ. Διευθυντής Γαλλικών ανασκαφών στην Σαμαρκάνδη – Αφρασιάμπ. Ομιλία στα Γαλλικά με εικόνες και παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά. Πληροφορίες 21088-47387. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00

στο μέγαρο της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας Πειραιά, 28ης Οκτωβρίου και Θεσσαλίας Νίκαια, θα πραγματοποιηθεί ομιλία, με ομιλητή τον συγγραφέα κ Ελευθέριο Διαμαντάρα, με θέμα: «Ίωνες Φιλόσοφοι». Θα ακολουθήσει προβολή video με θέμα: «Ξεφυλλίζοντας την Ιστορία». Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 20:30

στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία και την Παρασκευή (16/09) στις 18:00 θα ψαλεί ο Εσπερινός και στην συνέχεια το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς στην Παναγία Γλυκοφιλούσα.

 

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 9μμ,

στο Θέατρο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ στον Κορυδαλλό, θα παρουσιαστεί η η γλυκόπικρη κωμωδία: «ΕΡΩΤΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ», με σκηνοθέτη – κειμενογράφο τον Μάνο Χατζηγεωργίου και συμμετοχή του θεατρικού εργαστηρίου του Ωδείου Τερψιθεας. Παίζουν: Γιάννης Κεχαγιαδακης, Κατερίνα Παπουτσακη, Γιάννης Μόνος, Φανή Λαμπέτη, Ανθή Γαβριλη και 10 ακόμη ηθοποιοί. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

εορτάζει πανηγυρικά ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας Μανιάτικων – Ταμπουρίων Πειραιά. Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

επί τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο των Αγίων που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας.  Παρασκευή (16/09), παραμονή της γιορτής, στις 18:30 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός και το Σάββατο (17/09), ανήμερα της γιορτής, το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 18:30 θα τελεσθούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση των Αγίων.

 

 

Κυριακή (18/09) στις 18:00

στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Θεραπευούσης. Θα ακολουθήσει η τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού.

 

 

Πέμπτη (22/09) ώρα 20:00

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία κατά το Μοναστηριακό τυπικό επί τη εορτή του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από τον Ραδιοφωνικό της Πειραϊκής Εκκλησίας, θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου.

 

 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2021

στην πλατεία της Οσίας Ξένης της Νίκαιας, θα τιμηθεί η επέτειος του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

 

 

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

εορτάζει ο ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Νέου Φαλήρου – Καστέλλας Πειραιά. Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, περιφορά και ιερά παράκληση. Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 6:30 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΡΟΜΗ    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στην Αίγινα το πανέμορφο νησί του Σαρωνικού

Η  Εφημερίδα Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική, χαλαρωτική εκδρομή στην Αίγινα, για προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, μπάνιο, ξεκούραση, καφέ και φαγητό.

Αναχώρηση ώρα 8:00 πρωΐ από το Λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την Περιφέρεια Πειραιά, Μεταξύ Πλατείας Καραϊσκάκη και Άγιο Σπυρίδωνα, με το πλοίο ΣΥΜΗ.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη άφιξή σας

στο καράβι, το πολύ 7:45 πμ, για να επιβιβαστούμε άνετα.

Αναχώρηση από Αίγινα για επιστροφή στον Πειραιά στις 6μμ.

Με την αποβίβασή μας στην Αίγινα θα υπάρχει λεωφορείο για Άγιο Νεκτάριο που θα μας περιμένει για να μας ξανακατεβάσει στο λιμάνι.

Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, μπάνιο, καφέ και ξεκούραση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Η εκδρομή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την Παρα-σκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωΐ, για να βγάλουμε εισιτήρια.

Τιμή 20 ευρώ όσοι θα μπούνε στο λεωφορείο για τον Άγιο Νεκτάριο και 15 ευρώ όσοι παραμείνουν στην Αίγινα.

ΜΟΝΟ 20 ΕΥΡΩ

(15 ευρώ για όσους πάνε Αίγινα χωρίς Άγιο)

 

 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 1930

στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιά, Βούλγαρη 50, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνάντηση του 11ου Προγράμματος «Ενορία Εν Δράσει» με την τέλεση αγιασμού από τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει εσπερίδα με θέμα τα 100 από την Μικρασιατική καταστροφή, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιά. Ομιλητής ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος. Συντονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παναγιώτης Χαρατζόπουλος

 

 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20:00

στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς, με αφορμή τη συμ-πλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά θα αφιερώσει την κατ’ έτος μεγάλη Φιλανθρωπική της Συναυλία, η αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική μας Εκκλησία, στα τραγικά γεγονότα του 1922 και στον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες. Θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι γνωστοί καλλιτέχνες Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Κοντογιάννης και άλλοι. Να υπενθυμίσουμε ότι η Μητρόπολη Πειραιά καθημερινά ανταποκρίνεται στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας οι οποίοι προσπαθούν με αξιοπρέπεια να επιβιώσουν. Διάθεση προσκλήσεων στους Ιερούς Ναούς και στο Βιβλιοπωλείο της Αγίας Τριάδας Πειραιά. πληροφορίες: 2104118646.

 

 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 έως Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

θα πραγματοποιηθεί 4ήμερη αεροπορική προσκυνηματική εκδρομή στην ιστορική και μυροβόλο Χίο που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία». Πληροφορίες: 2104118640.

 

 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8.30 μ.μ.

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

στο Μοναδικό  Μεζεδοπωλείο – Ταβέρνα  «ΨΑΡΑΚΙ ΜΕΖΕ»,

 

Η Εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών» διοργανώνει συνεστίαση  στο Μοναδικό Μεζεδοπωλείο – Ταβέρνα «ΨΑΡΑΚΙ ΜΕΖΕ», στην ανακαινισμένη Πλατεία Καμινίων Πειραιά, πάροδος Χίου 9-11.

Να συμμετέχουμε όλοι, τώρα που έχουμε ακόμα καλοκαιράκι και να απολαύσουμε τη ζωή μας όπως πάντα, με νόστιμα εδέσματα, καλό κρασάκι και εξαιρετική παρεΐτσα.

Το μενού είναι καθαρά για άρχοντες και περιλαμβάνει: Ντοματοσαλάτα, Φάβα, Πατάτες τηγανητές, Γαύρο τηγανητό, Γαριδάκι τύπου Συμιακό, Τυροκαυτερή, Γαριδομακαρονάδα, Χαλβαδάκι, Κρασί απεριόριστο.

Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο μαγειρείο της Ταβέρνας με υλικά πρώτης ποιότητος.

Μια μοναδική, Φθινοπωρινή προσφορά λίγο πριν ξεκινήσουν οι δροσούλες και κλειστούμε στο σπίτι.

Μπύρες – Αναψυκτικά, Ούζο, Τσίπουρο ή άλλα ποτά χρεώνονται με ειδικά χαμηλές τιμές για μας.

Άνετοι χώροι για πάρκινγκ. Όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο θα μετακινηθούν με το τρόλεϋ 16, από τη στάση Γούναρη και Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά.

Συμμετοχές: Τηλ 2104223551, 6976228521 Γιάννη Κανατσέλη.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΜΟΝΟ 12 ΕΥΡΏ

 

 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022, ώρα 8μμ

στο δημοτικό κηποθέατρο Νίκαιας, ο πολιτιστικός, εξωραϊστικός σύλλογος Αγίας Τριάδας Νίκαιας, διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο: «Μνήμες» για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΑΤΣΕΛΗ

Η εφημερίδα «Φωνή των Πειραιωτών» διοργανώνει,  στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, Καραΐσκου 104, πλατεία Κοραή Πειραιά, την παρουσίαση του Βιβλίου, εκδόσεων ΦΩΝΗΣ:

«Πλεύση στον Χρόνο»

Του Αρχισυντάκτη της «Φωνής των Πειραιωτών» Γιάννη Κανατσέλη.

Ομιλητές:

– π. Δανιήλ Ψωΐνος: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Προϊστάμενος Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά.

– Δρ. Ιωάννης Καταφυγιώτης: Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρός Ουρολόγος.

– Μαρία Μπουκουβάλα, Ιατρός, Πολιτευτής, πρώην Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Στην παρουσίαση και την απαγγελία ποιημάτων θα συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα ΘΥΡΣΟΣ με τους ηθοποιούς: Λεβαδίτη Πάτροκλο, Θεοδώση Σάκη, Φρυσίρα Βιργινία, Ρομποτή Στέλλα, Προσίλη Ελένη σε Οργάνωση και Σκηνοθεσία Δημήτρη Κοντοδήμου. Στο πιάνο η Σκελενάκη Σταματίνα.

Μετά την παρουσίαση θα διανεμηθεί δωρεάν η ποιητική συλλογή «Πλεύση στον χρόνο».

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», σε συνεργασία με την υποψήφια για Νόμπελ Ελληνική Διασωστική Ομάδα, διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Φίλωνος 29 και Καραολή Δημητρίου, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 7:30 μμ, με θέμα:

ΑΠΟΤΡΟΠΗ χάους και αφανιστικού παγκόσμιου μπλακάουτ!

Μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης

Ομιλητές:

Δρ. Μ. Λευτάκη, τ. καθηγήτρια Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών, Ν. Γουλόπουλος, εκπαιδευτικός – φυσιοδίφης.

Θα αναλυθεί το μεγάλο αυτό σύγχρονο θέμα της παγκόσμιας απειλής και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους προσελθόντες και λύση τυχών αποριών.

Είσοδος Ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *