H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ…«Κολυμπάμε για τη ζωή» – Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης»

ΚΟΛΥΜΠΙ3Με επιτυχία και μεγάλη  συμμετοχή αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε, για 3η συνεχή χρονιά, η σκυταλοδρομία αγάπης «Κολυμπάμε για τη Ζωή», στο πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, με σκοπό  την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

 

ΚΟΛΥΜΠΙ2Από εφέτος η διοργάνωση φέρει το όνομα του ανθρώπου που την οραματίστηκε και την έκανε πράξη, του Βασίλη Τοκάκη, συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

 

ΚΟΛΥΜΠΙ1Στη σκυταλοδρομία αγάπης συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον γιο του Πέτρο, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς – Πόλη Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γέμελος, οι πρεσβευτές του αγώνα Γιάννης Φουντούλης, ασημένιος Ολυμπιονίκης και αθλητής πόλο του Ολυμπιακού, και Τάσος Βαλλιανάτος, παίκτης πόλο του Εθνικού Πειραιά. Σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του Ολυμπιονίκη πόλο Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη, της γυναικείας ομάδα πόλο της Α.Ε.Κ. κ.ά.

Συνολικά οι επίσημες συμμετοχές ξεπερνούν τις 300.

Στη σκυταλοδρομία κολύμβησης παρευρέθηκαν ο πατέρας του Βασίλη Τοκάκη, κ. Γιάννης Τοκάκης και ο αδερφός του κ. Θάνος Τοκάκης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να  συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούσαν, στο έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η σκυταλοδρομία αγάπης ήταν μια ιδέα του Βασίλη Τοκάκη η οποία και έγινε πράξη, προκειμένου να βοηθήσουμε τον Όμιλο «Αγκαλιάζω», έναν πειραιώτικο, δραστήριο σύλλογο ο οποίος στηρίζει τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τις οικογένειές τους. Ο Βασίλης έφυγε πρόωρα, μόλις στα 44 του χρόνια και αποφασίσαμε να μετονομάσουμε τη σκυταλοδρομία, η οποία πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά, σε «Βασίλης Τοκάκης». Χαίρομαι για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την αθλητική δράση που έχει κοινωνικό σκοπό. Θέλω να πω, πως κάθε άνθρωπος αφήνει μια παρακαταθήκη πίσω του και ο Βασίλης άφησε μια εξαιρετική οικογένεια. Επιδίωξή μας είναι κάθε χρόνο η σκυταλοδρομία αγάπης να γίνεται όλο και μεγαλύτερη, να πολλαπλασιάζουμε τις συμμετοχές, ώστε να βοηθάμε τον Όμιλο «Αγκαλιάζω» με τον οποίο έχουμε μια στενή συνεργασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρεσβευτές της σκυταλοδρομίας, τον  Γιάννη Φουντούλη ασημένιο Ολυμπιονίκη και αθλητή πόλο του Ολυμπιακού και τον Τάσο Βαλλιανάτο, παίκτη πόλο του Εθνικού Πειραιά, τον Ολυμπιονίκη πόλο Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη, καθώς και τις αθλήτριες από το πόλο γυναικών της ΑΕΚ που ήταν σήμερα εδώ με τον προπονητή τους Μάρκο Μίσιτς και συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι εφέτος ξεπερνάει  κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην σκυταλοδρομία αγάπης και χαίρομαι, καθώς όπως εξελίσσεται είναι πολλά τα χιλιόμετρα που θα γραφτούν σήμερα. Για  μένα,  αλλά και για όλους τους συνεργάτες είναι σημαντικό που επίσημα η διοργάνωση αυτή, από εδώ και στο εξής, θα λέγεται «Βασίλης Τοκάκης», το όνομα του ανθρώπου που  το σκέφτηκε, το εμπνεύστηκε και μας έδωσε  το κίνητρο να το  κάνουμε.  Ένας άνθρωπος, ο οποίος μας έδειξε, δυστυχώς  σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τι σημαίνει να μάχεσαι, να αγαπάς τη ζωή και να αγαπάς τους ανθρώπους. Θεωρώ λοιπόν ότι σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, μία μέρα τιμής για τον φίλο μας τον Βασίλη και επίσης είναι μία μέρα ευκαιρίας να γνωρίσει ο κόσμος το ανακαινισμένο πλέον κολυμβητήριό μας».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ κα Αναστασία Πασακοπούλου, σε δήλωσή της, τόνισε: 

«Είναι η τρίτη χρονιά πού γίνεται η σκυταλοδρομία αγάπης: «κολυμπάμε για τη ζωή».  Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο μας κ. Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη  για την αγάπη του δείχνουν έμπρακτα στον όμιλό μας. Η σκυταλοδρομία αγάπης είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος είχε εμπνευστεί όλη αυτή τη δράση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν  θα δοθούν για τους σκοπούς του ομίλου».

Ο κ. Θάνος Τοκάκης, αδελφός του Βασίλη Τοκάκη, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Ο Βασίλης  οραματιζόταν. Όσοι τον ήξεραν γνωρίζουν ότι είχε μία σκέψη, η οποία ήθελε να βλέπει τα πράγματα μετά. Οραματιζόταν πράγματα πάντα και όταν γίνονταν πραγματικότητα ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι το γεγονός ότι συνεχίζεται αυτό το όραμα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμο Πειραιά, τον Ο.Π.Α.Ν. και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ που για ακόμα μία φορά τιμούν τη μνήμη του Βασίλη.  Είναι πολύ μεγάλη τιμή να βλέπω το όνομα του Βασίλη πάνω σε αυτά τα μετάλλια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *