Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών .ΓΕΜΙ 180967709000 ΜΕΤ 230474

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γενεαλογία του Ναυάρχου Κ. Κανάρη

Δήμου ΦρίξοςΥπήρχαν πολλές απορίες με την καταγωγή του ενδόξου ήρωα του 1821 Ναυάρχου Κων/νου Κανάρη, που λύθηκαν από το νέο βιβλίο του γνωστού γενεαλόγου Δημήτρη Μαυριδερού, μέλους της Εραλδικής Γενεαλογικής Εταιρίας Ελλάδος, με τίτλο «ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΑ ΑΠΟ ΑΡΡΕΝΟΓΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΝΑΡΗ (1790 – 1877).

Η επιστημονική και ενδελεχής γενεαλογική έρευνα του συγγραφέα από Ιανουάριο μέχρι Οκτώβριο του 2022 και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αυτής στο Β΄ Πανελλήνιο Συμπόσιο Γενεαλογικής και Εραλδικής Επιστήμης στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, απέδειξε πως γενάρχης του Ψαριανού πυρπολητή είναι ο Απόστολος Καλόμερος από τη Μάνη, Εμποροπλοίαρχος που εγκαταστάθηκε αργότερα μόνιμα στα Ψαρρά.

Οι μύθοι επομένως όπως οι ισχυρισμοί του ναζιστή ναυάρχου Φον Κανάρη ότι ανήκουν στο ίδιο γενεαλογικό δένδρο ή πως έχει καταγωγή από τον Μεγάλο Ναπολέοντα, θεωρούνται τουλάχιστον αστείοι!

Φρίξος Δήμου

Πλοίαρχος Ε.Ν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *