H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Φιλανθρωπική συναυλία «Σμυρνέϊκο Μινόρε» Της Μητρόπολης Πειραιά στο Βεάκειο Θέατρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ1 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στην φιλανθρωπική συναυλία κατά της φτώχειας «Σμυρνέϊκο Μινόρε» που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ε.Β.Ε.Π. στο Βεάκειο θέατρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά αφιέρωσε την φιλανθρωπική της συναυλία, στα τραγικά γεγονότα του 1922ΣΥΝΑΥΛΙΑ3 και στον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός και Δημήτρης Κοντογιάννης, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους με σκοπό την ενίσχυση του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Πειραιώς κατά της φτώχειας και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης μιας και η πόλη του Πειραιά υπήρξε το λιμάνι των κατατρεγμένων και διασωθέντων Ελλήνων.

IMG_2316Την εκδήλωση παρουσίασαν η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, και δημοσιογράφος κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη και οι δημοσιογράφοι κ.κ. Μπάγια Αντωνοπούλου, Δημήτρης Αλφιέρης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, σε δήλωσή του μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Είναι μια εκδήλωση με χρυσό περιεχόμενο. Μια εκδήλωση μνήμης και ευλαβικής προσέγγισης στους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής καταστροφής. Μία γιορτή για την τρίτη και τέταρτη ηλικία για το Γηροκομείο Πειραιώς, το ίδρυμα που εμβληματικά υπάρχει στην πόλη μας από το 1890 και το οποίο έχω την τιμή να προεδρεύω μαζί με τον Δήμαρχο o οποίος είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μείζον είναι επίσης το θέμα αντιμετώπισης της ένδειας, της φτώχειας, γιατί είμαστε το μεγάλο λιμάνι και σε κάθε μεγάλο λιμάνι υπάρχει ανάγκη βοήθειας όλων όσοι προστρέχουν σε αυτά. Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στον δήμο μας, στην πόλη μας, στους πολίτες μας κάθε ευλογία και δύναμη».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: 

«Η φιλανθρωπική συναυλία είναι μία ακόμα όμορφη πρωτοβουλία της Μητρόπολης Πειραιά, με αφορμή την χρονιά μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Είναι μια εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η Μητρόπολη Πειραιά επιδεικνύει διαχρονικά σπουδαία φιλανθρωπική και κοινωνική δράση και ο Μητροπολίτης είναι ένας δραστήριος άνθρωπος κοντά στην κοινωνία, κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κοντά σε κάθε Πειραιώτη».

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Υπουργό κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τους κ.κ. Υφυπουργούς Κώστα Κατσαφάδο, Δόμνα Μιχαηλίδου, τους κ.κ. Βουλευτές, Νίκο Μανωλάκο, Γιάννη Μελά, Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, τους κ.κ. Αντιδημάρχους: Κυριακή Μπουρδάκου, Δημήτρη Καρύδη, Γρηγόρη Καψοκόλη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νικόλαο Πλατανησιώτη, τους κ.κ. Προέδρους, Βασίλη Κορκίδη του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ, Πασχάλη Συρίγο των Σικινιτών, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο Πρωτεσίλαο Κωστάτζο, τον Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής κ. Σπύρο Λάσκο, τον Αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, τον πρώην Βουλευτή κ. Πέτρο Μαντούβαλο, την Πολιτευτή κ. Μίνα Σαμαρά, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Βουρεξάκη, Βίκυ Τατσοπούλου, Στέλιο Γαϊτανάρο, Στέλλα Φωστέρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *