Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

π. Χρυσόστομος Καράμπελας Αργυρό Ιωβιλαίο 25 χρόνια ιερωσύνης

15Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καράμπελας στις 11 Οκτωβρίου, στο Χατζηκυριάκειο, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, εόρτασε το Αργυρό Ιωβιλαίο του, τα 25 χρόνια της σεμνής και διακριτικής υπηρεσίας του στους κόλπους της Εκκλησίας μας όπου επέλεξε να είναι.

Ο π. Χρυσόστομος είναι εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας Πειραιώς, παράλληλα είναι ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

13Πριν ενταχθεί στον Ορθόδοξο Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είχε υπηρετήσει για 18 χρόνια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας.

Ως πνευματικός πατέρας έχει αναπτύξει σημαντική ποιμαντική και ανθρωπιστική δράση προσφέροντας πνευματική και υλική συμπαράσταση στους συνανθρώπους του. Όμως η σημαντική δράση του δεν μένει μόνο στα σύνορα της χώρας μας αλλά επεκτείνεται και πέρα από αυτά, όπως σε Ιεραποστολές στην Αφρική του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

IMG_3750Για το έργο του έχει τιμηθεί από τον Αυτοκρατορικό Οίκο των Αψβούργων με τον Σταυρό Περιλαιμίου, του Χρυσού Αστέρος και της Ταινίας Μεγαλοσταύρου του Παράσημου Παραδοσιακών Αξιών του Αυτοκρατορικού Οίκου της Αυστρίας, του οποίου η ίδρυση ανάγεται στον Αυτοκράτορα της Αυστρίας και Βασιλέα της Ουγγαρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ Α’ κατά το έτος 1877.

Έχει στο ενεργητικό του αρκετά βιβλία όπως το «Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Δ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ», το «Εκκλησία και Κόσμος», «Κοιτάξτε το απορριφθέν παιδί» (“A LOOK AT THE REJECTED CHILD”) μεταφρασμένο και στα αγγλικά, όπως και όλα τα βιβλία του.

Στην Τιμητική αυτή εκδήλωση, του Αργυρού Ιωβιλαίου του είχε ενταxθεί πανηγυρικός εσπερινός όπου συμμετείχαν 12 Αρχιμανδρίτες, και όχι μόνο, αρτοκλασία, καθ’ όσον η Ορθόδοξος Εκκλησία μας εόρταζε τον Άγιο Συμεών το Νέο Θεολόγο στις 12 Οκτωβρίου.

Το εορταστικό κομμάτι συνεχίστηκε με την δεξίωση που παρατέθηκε στην ΕΥΣΤΡΑΤΕΙΟ αίθουσα του Χατζηκυριακείου, όπου παρευρέθησαν πολλοί προσκεκλημένοι, αγαπημένοι φίλοι, ενορίτες και πνευματικά τέκνα του τιμώμενου.

Μεταξύ των προσελθόντων διακρίναμε, εκτός άλλων και: τον Μητροπολίτη πρώην Τυάνων κ. Παϊσιο, τον Πρωτοσύγκελος της ΙΜΠ, π. Νήφωνα Καπογιάννη, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Βουλκανιωτίσσης Μεσσηνίας, π. Προκόπιος Σμυρνή, τον Πρόεδρος, τον Αντιπρόεδρο και τον Ταμία του ΔΣ του Χατζηκυριακείου κ.κ. Φίλιππο Σκαραμαγκά, Γιώργο Μπακούρη, Πέτρο Χατζηϊωάννου, τον καθηγητή Πανεπιστημίου Δρ. Βασίλειος Γαϊτάνη, τον καθηγητή Δρ Τόνυ Μπράϊντελ – Χατζηδημητρίου, Διευθυντή του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου LOGOS των Ηνωμένων Εθνών, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, τον Πτέραρχο ΠΑ (εα) κ. Θωμά Χατζηαθανασίου, τον επιχειρηματία και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Πυγμαχίας κ. Χάρη Μαριόλη, τον δημοσιογράφος κ. Γεώργιο Πιέρρο, τον μουσικοσυνθέτη κ. Ευάγγελο Πιτσιλαδή, τον εικαστικό και μαέστρο Δρ Ιωάννη Βλαζάκη, τον επιχειρηματίας στο Τέξας-ΗΠΑ, κ. Ρον Σμίθ και την κόρη του Χριστίνα, τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Δημήτριο Μουζακίτη, τους πολιτευτές κ.κ. Παναγιώτη Ευαγγελίου, Κατερίνα Βουρεξάκη, τους επιχειρηματίες κ.κ. Χάρη Σαμιόγλου, Κωνσταντίνο Αλεξίου, Χρήστο Δαρζέντα, τον κ. Ευστάθιο Κούρο, από το Τμήμα Ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ, την Πρόεδρο της Εαιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά κ. Σοφία Παυλάκου, την κ. Ρούσσα Γερογιάννη, τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Βρόντο

Εξαιρετικός ο χορός των ιεροψαλτών υπό τον πρωτοψάλτη κ. Σταμάτη Ρήτο.

Ο Πρόεδρος του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος κ. Φίλιππος Σκαραμαγκάς δώρισε συλλεκτική εικόνα στον εορτάζοντα π. Χρυσόστομο, ευχόμενος να είναι πάντα υγιής και να διακονεί με αγάπη στο Ναό του Ιδρύματος Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *