Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Πειραϊκής

πειραϊκήΗ ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή, ένα εμβληματικό έργο που σχεδιάσαμε ως Δημοτική Αρχή σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης μας, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο ανοίγει μια νέα σελίδα ανάπτυξης για τον Πειραιά.

Με σεβασμό στο τοπίο, στην ιστορία και στον αρχαιολογικό χώρο της Πειραϊκής, προβλέπονται μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου που θα αποδοθεί στους πεζούς και στους ποδηλάτες, με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, κατάλληλες υποδομές, οι οποίες θα εξυπηρετούν τη λειτουργία των καταστημάτων, διάδρομος στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα, ειδικός φωτισμός ανάδειξης του Τείχους, δημιουργία ραμπών για την εξασφάλιση της πρόσβασης ΑμεΑ, αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων. Κατά την κατάρτιση της μελέτης θα υπάρξει και διαβούλευση με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι όταν υπάρχει γνώση, σοβαρότητα, στρατηγική και όρεξη για δουλειά τότε όλα είναι εφικτά.

Δεν έγινε τυχαία η ανάπλαση του Μικρολίμανου μετά από δεκαετίες.

Δεν ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί το 2023 ο κοιμώμενος για περίπου 50 χρόνια Πύργος του Πειραιά από τύχη.

Δεν εντάχθηκε η για δεκαετίες θρυλούμενη και επιθυμητή από όλους ανάπλαση της Πειραϊκής στο Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 25 εκ. ευρώ από σύμπτωση.

Δεν εξασφαλίστηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά επειδή μας χαρίστηκε.

Δεν δόθηκαν 7 εκ. ευρώ στις επιχειρήσεις του Δήμου μας, γιατί κάπου τα βρήκαμε.

Δεν φιλοξενούμε πρόσφυγες οι οποίοι εντάσσονται σιγά σιγά στην κοινωνία του Πειραιά με την απαιτούμενη ηρεμία, από τύχη.

Δεν έγιναν πολλές δεκάδες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς, από τύχη.

Δεν είναι η πόλη μας κάθε χρόνο πιο καθαρή και φωτεινή, από τύχη.

Δεν μειώθηκαν, ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, τα δημοτικά τέλη, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια κατά 25 %, από τύχη.

Έχουμε κάνει αρκετά, όμως οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα βελτιώνοντας τομείς που παραμένουν προβληματικοί, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα κατοίκων εργαζομένων και επισκεπτών. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, την ίδια όρεξη και σχέδιο να αλλάζουμε τον Πειραιά  βήμα βήμα προς το καλύτερο. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη και για όλους μας.

Γιάννης Μώραλης

Δήμαρχος Πειραιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *