Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπουργείο Ναυτιλίας..Βραβεύτηκαν οι Διασώστες – Ήρωες των Κυθήρων

ΒΡΑΒΕΥΣΗ1Τελετή βράβευσης όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Διακόφτι Κυθήρων κατά την οποία διασώθηκαν 80 άνθρωποι πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, το μεσημέρι στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη και του ΥΦΥΝΑΝΠ Κώστα Κατσαφάδου.

Στην διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν εθελοντές κάτοικοι των Κυθήρων, ο Δήμαρχος του νησιού καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και Νήσων, τοπικών φορέων και οργανώσεων, αλλά και στελέχη του Λ.Σ, της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. ΠλακιΒΡΑΒΕΥΣΗ2ωτάκης στην διάρκεια σύντομου χαιρετισμού του υπογράμμισε ότι «αυτό που έγινε στο Διακόφτι των Κυθήρων, αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα αλληλεγγύης και θάρρους. Ανθρωπιάς και δύναμης της ανθρώπινης θέλησης. Συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Χάρη σε αυτά», τόνισε, «διασώθηκαν 80 συνάνθρωποι μας, τους οποίους τα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, για μία ακόμη φορά, έστειλαν προς τον θάνατο.

Ο κ. Πλακιωτάκης με αφορμή την τελετή βράβευσης υπογράμμισε τα :

«Είναι σήμερα η πιο κατάλληλη στιγμή, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Πρώτον. ΒΡΑΒΕΥΣΗ3Η χώρα μας πράττει το αυτονόητο. Προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της. Ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Όσο και αν σε κάποιους αυτό δεν αρέσει, αυτό θα συνεχιστεί.

Δεύτερον. Η Ελλάδα σώζει ζωές, που οι αδίστακτοι διακινητές με την ανοχή της Τουρκίας θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο. Η ανοχή, είναι συνενοχή.

Τρίτον, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι απλοί πολίτες, με τόλμη και γενναιότητα, συνδράμουν το Λιμενικό Σώμα, συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και συντρέχουν τους μετανάστες».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος σε χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να βραβεύω ανθρώπους που συνεχίζουν να σώζουν ζωές την ώρα που κάποιοι από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου τους στέλνουν στο θάνατο.

Στο πρόσωπό σας τιμούμε όλους αυτούς τους πολίτες και φυσικά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛ.Α.Σ και της Πυροσβεστικής που παραδίδουν μαθήματα αυτοθυσίας και ανθρωπιάς.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί οι πολίτες και στα Κύθηρα έδειξαν ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα πολιτισμού, ανθρωπιάς που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της θάλασσας».

Αναλυτικά στην διάρκεια της τελετής για την συνεισφορά τους στην επιχείρηση διάσωσης των 80 συνανθρώπων μας, βραβεύθηκαν:

-Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

-Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

-Η Διοικητής του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κυθήρων, Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Νίκη Γιαννακοπούλου, η οποία και παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Κυθήρων καθώς και ο Λιμενοφύλακας Κωνσταντίνος Καμπανόπουλος που υπηρετεί στη Λιμενική Αρχή Κυθήρων.

-Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, Πυραγός Σπυρίδων Φουντουλάκης, ο οποίος παρέλαβε και τα βραβεία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων καθώς και των Εθελοντών Πυροσβεστών.

-Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων, Υπαστυνόμος Α΄ Τριαντάφυλλος – Αντώνιος Πηλίκος, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο του Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων Ανθυπαστυνόμου Κουτσοκώστα Νικόλαου.

-Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων «Τριφύλειο», Γεώργιος Μεγαλοκονόμου.

-Ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Ευστράτιος Αθανασόπουλος.

-Η νοσηλεύτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων, Μαρία Κοντολέων – Καλλιγέρου.

-Ο Βρεττός Σκλάβος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

-Ο Γεώργιος Σκλάβος, μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σκαφών.

-Οι Μιχαήλ Πρωτοψάλτης, Δημήτριος Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Πρωτοψάλτης, Σπυρίδων Κασιμάτης και Χρήστος Τζουάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *