Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εορτασμός Αγίου Δημητρίου .Στο Νέο Φάληρο Πειραιά

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ6Στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου ιερούργησε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο βίο του Αγίου Δημητρίου -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είχε μία αγία οικογένεια. Είχε έναν πατέρα και μία μάνα που, πραγματικά, ήταν κοινωνοί τη θείας ζ ωής και της θείας αληθείας. Είχαν μία κατ’ οίκον Εκκλησία σε εκείνα τα σκληρά, τα πέτρινα χρόνια των ρωμαϊκών διωγμών και είχαν ενσταλάξει στο παιδί τους τα ζώπυρα της πίστεως».

«Η οικογένεια είναι τΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ5 ο κύτταρο το ιερό από το οποίο πηγάζει η ανθρώπινη ποιότητα», υπογράμμισε ο ο κ. Σεραφείμ, τονίζοντας πως οι γονείς του Αγίου Δημητρίου χάρισαν στο παιδί τους το μείζον. «Σήμερα πολλοί γονείς αγωνίζονται να προσφέρουν στα παιδιά τους» πράγματα που «δεν προσφέρουν τη στοχοθεσία του αληθινού ανθρώπου», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο του κηρύγμΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ3ατός του ανέφερε πως σήμερα «τιμούμε τον μάρτυρα εκείνον ο οποίος διαχρονικά εμπνέει και οδηγεί» και μιλώντας για την σημερινή κατάσταση και πραγματικότητα, τόνισε πως «είμαστε όλοι περίλυποι και κατώδυνοι», γιατί «βλέπουμε την έκπτωση της ζωής μας, βλέπουμε την τραγωδία που εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο». «Βαλθήκαμε να ενσταλλάξουμε στα παιδιά μας το δηλητήριο της πνευματικής απομειώσεως», επεσήμανε, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η «ευθύνη μας είναι μεγάλη, τεράστια και δεν υπάρχει δικαιολογία σε κανέναν μας».

«Έρχεται σήμερα ο Μάρτυς του Χριστού, με το μαρτύριο και το αίμα του να μας κηρύξει αφύπνιση και πνευματική έγερση, γιατί ο κόσμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», είπε, ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται επιστροφή στα ζώπυρα της πίστεως» γιατί «ο αγώνας είναι πολύς και ουσιώδης» και ευχήθηκε «η μνήμη του Αγίου Δημητρίου να εμπνεύσει όλους μας για να προσδώσουμε στην νέα διάδοχη γενιά τα ζώπυρα της αληθείας και να αποβούν και αυτά ήρωες της ζωής, του αγώνος του πνευματικού και της αληθείας».

Νωρίτερα, κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Νικολαΐδη.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Ακολουθία του Αγιασμού με την ευκαιρία αποπερατώσεως του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, το οποίο με την ανέγερση του υπερσύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τους κ.κ. Υπουργούς: Κώστα Κατσαφάδο, Δόμνα Μιχαηλίδου, τους κ.κ. Βουλευτές: Χριστόφορο Μπουτσικάκη, Γιάννη Μελά, τον Πολιτευτή κ. Πέτρο Μούγιο, τον Πρόεδρο και την πρώην Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ.κ. Αλέξανδρο Νανόπουλου, Ευαγγελία Αθανασίου, τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Αράπη, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου κ. Αργυρώ Λαγκαδιανού, το Ναύαρχο Λεωνίδα Μανωλάκο, τις κυρίες και τους κυρίους, Παναγιώτη Πρεδάρη, Θανάση Γαλάτη, Κατερίνα Καραπιπέρη, Ακριβή Κάραλη – Παπαδοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *