Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

δήμος Πειραιά Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος ΠειραιάΔήμος Πειραιά

Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη Τετάρτη 2-11-2022 και ώρα 16:30,

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 1. Έγκριση υποβολής πρότασης από το Δήμο Πειραιά στο Δήμο Δελφών για τη μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση του ακινήτου του Κινηματοθέατρου Καλιφόρνια (καταστημάτων και κινηματογράφου).

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά, στο Ο.Τ. 103/Τ.27 για την προσαρμογή της οικοδομικής – ρυμοτομικής γραμμής της οδού Αρχιμήδους, μεταξύ των οδών Ρεθύμνης & Χανίων στην υφιστάμενη κατάσταση.

Εισηγητής: Δημήτριος Αράπης

 

 1. Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο Ο.Τ. 29-30/Τ.21 για: α) την αυτοδίκαιη  άρση  ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης που επιβλήθηκε με το από   30-1-1931 Π.Δ. – ΦΕΚ 31Α/10-2-1931 σε τμήμα ακινήτου που βρίσκεται  επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Κανελλοπούλου,  στο Ο.Τ. 29-30/Τ.21, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 4759/20, β) την κατάργηση προκηπίου  και γ) την επιβολή εισφοράς σε γη.

Εισηγητής: Δημήτριος Αράπης

 

 1. 4. Έγκριση των επεμβάσεων βιοκλιματικής ανάπλασης που προτείνονται στο πλαίσιο της μελέτης του έργου με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση της οδού Γεωργίου Θεοτόκη στο Δήμο Πειραιά.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

 1. Έγκριση αμοιβής δικηγορικής εταιρείας με το ποσό των 3.500,00 € πλέον ΦΠΑ, για να εκπροσωπήσει το Δήμο Πειραιά στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

 

 1. 6. Απόδοση του ποσού των 5.591,60 € στο Ν.Π. Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, που αφορά επιχορήγηση για την κάλυψη δαπανών διεξαγωγής εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση.

Εισηγήτρια: Ασπασία Αλιγιζάκη

 

 1. 7. Έγκριση της αύξησης των ωρών εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης του Δήμου μας, ειδικότητας ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 

 1. Έγκριση πρακτικών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και επαναπροσδιορισμός του πίνακα κατάταξης, μετά τις εγγραφές  και διαγραφές βρεφών και νηπίων, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Λήψη απόφασης για α) απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό  Μαιζώνος μέχρι την οδό Αϊδινίου και δεξιά κατά την φορά κίνησης των οχημάτων, με εξαίρεση τα σχολικά λεωφορεία μόνο για στάση, από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 και από τη 13.00 μέχρι τις 16.00, κατά τις ημέρες λειτουργίας των Ράλλειων Πειραματικών σχολείων Π.Τ.Δ.Ε. & β) απαγόρευση της στάσης-στάθμευσης οχημάτων στην αριστερή πλευρά του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, κατά τις ως άνω μέρες και ώρες και δημιουργία διάβασης πεζών στην συμβολή με την οδό Αλεξάνδρου.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

 1. Παραχώρηση δύο (2) θέσεων αποκλειστικής στάθμευσης για οχήματα μεταφοράς χρηστών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), με τον εγκεκριμένο τίτλο ΠΑΡΕΑ ΧΑΡΑΣ, επί της οδού Ζωσιμάδων έμπροσθεν του αριθμού 34, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

 1. 11. Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 96/4-4-2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σε ότι αφορά τον καθορισμό του ετήσιου τέλους που θα καταβάλει στο δημοτικό ταμείο υπέρ του Δήμου το ξενοδοχείο ΓΚΑΛΕΡΙ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣ, ως οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση της αποκλειστικής χρήσης συγκεκριμένου τμήματος της οδού.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *