ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Πατέρα, δεν υπάρχουν σήμερα τέτοιοι άνδρες

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Email: jlazarakosdim@yachoo.gr

Την περασμένη βδομάδα βρέθηκα στο Γερολιμένα με εκλεκτή παρέα. Δίπλα μας τρεις άνδρες, δύο ηλικιωμένοι και ένας νέος συζητούσαν, αρκετά δυνατά που τους ακούγαμε. Ο νέος ήταν με τον πατέρα του, ο άλλος συγχωριανός τους. Απ’ όσα λεγόντουσαν έγινε κατανοητό πως ο νέος ήταν μάλλον κάπου αξιωματικός. Ο ηλικιωμένος συγχωριανός τους διηγιόταν μια ιστοριογραφία, που είχαμε δημοσιεύσει πριν δυο – τρία χρόνια στη «ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», για το πως ο Ιωάννης Μεταξάς γνώριζε από τις αρχές Οκτωβρίου την ακριβή ημέρα που θα μας επιτεθούν οι Ιταλοί. Υπενθυμίζουμε πως αυτό επιτεύχθηκε χάρη στο σχέδιο Μανιαδάκη και της γυναίκας του Πειραιώτη βιομήχανου Ρετσίνα. Πρωταγωνιστές ένας νεαρός Υπαστυνόμος της Αστυνομίας Πόλεων Πειραιά και μια πανέμορφη ιερόδουλη της Τρούμπας. Με λίγα λόγια, η κ. Ρετσίνα δεξιώθηκε τον Ιταλό Πρέσβη Τσιάνο και τον στρατιωτικό του ακόλουθο κάποιο Συνταγματάρχη και έναν άλλο Ιταλό Λοχαγό. Οι δύο Ιταλοί αξιωματικοί φλέρταραν την πανέμορφη της Τρούμπας, η οποία υποδυόταν την αρραβωνιαστικιά του Υπαστυνόμου και ο οποίος ήταν δήθεν ανιψιός της Ρετσίνα. Ο Υπαστυνόμος γνώριζε άπταιστα Ιταλικά και το οποίο οι Ιταλοί δεν γνώριζαν. Σε κάποια στιγμή των ηδονών που προσφέρουν τα μπόνο και γκούστα σινιορίτα, μπόνο μαντζάρε και μπόνο βίνο, ο Συνταγματάρχης (κατάσκοπος) είπε στο Λοχαγό του το μυστικό για την 28η Οκτωβρίου 1940. Ο Υπαστυνόμος το άρπαξε και το μετέφερε στο Μανιαδάκη και τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων. Αυτοί με τη σειρά τους στο Μεταξά. Ο τελευταίος με τους Στρατηγούς του παραπλάνησε τους Ιταλούς και ο Μπενίτο Μουσολίνι έγινε παγκοσμίως ρεντίκολο. Οι Έλληνες έγραψαν το Έπος του ΄40. Όση ώρα διηγιόταν ο συγχωριανός την ιστορία, ο γιος σερφάριζε στο κινητό του, αλλά άκουγε και την αφήγηση που όταν τελείωσε ο πατέρας του αξιωματικού θαύμασε, ενώ ο αξιωματικός γιός του, βάζοντας το χέρι στον ώμο του πατέρα του είπε: «Σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιοι άνδρες». Πιθανώς να εννοούσε το Μεταξά, το Μανιαδάκη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας Πόλεων και τον Υπαστυνόμο.

Τότε ο πατέρας του είπε: «Ούτε εσύ παιδί μου είσαι τέτοιος άνδρας;». Ο νεαρός αξιωματικός κατέβασε το κεφάλι με αμηχανία, ο συγχωριανός τους παρατηρούσε αμίλητος κι εγώ διακριτικά. Ο πατέρας συνέχισε:

«Ναι παιδί μου ούτε συ είσαι τέτοιος άνδρας. Γιατί ο πατέρας σου δεν επένδυσε σωστά, πάνω σου, τα Ιδανικά της Πίστης και της Πατρίδας. Αντίθετα όμως επένδυσε με ακρίβεια στην αναθεματισμένη ΚΑΡΙΕΡΑ. Όλα για την καριέρα. Όλα σου λέω όλα. Για την Πίστη και την Πατρίδα τα ελάχιστα σχεδόν τίποτα και ιδού τα αποτελέσματα».

«Πατέρα…» ψέλλισε ο νέος και ο πατέρας αυστηρά του λέει: «Σιώπα παιδί μου, πέτυχα ως πατέρας και απέτυχα ως Ορθόδοξος Χριστιανός και ως Έλληνας. Με λίγα λόγια απέτυχα σε όλα. Φρόντισε λοιπόν να μην αποτύχεις εσύ, αν και πολύ φοβάμαι πως εσείς δεν θα έχετε καμία ευκαιρία για να μην αποτύχετε. Είσαστε ήδη αποτυχημένοι, προς χάρη της καριέρας σας στείλαμε στον Καιάδα. Σας αφανίσαμε, αφού Πίστη και Πατρίδα πολεμιούνται λυσσαλέα από προαιώνιους εχθρούς κι εμείς φωνάζουμε ζήτω και γεια. Πόσο ανόητη, Θεέ μου, πιάστηκε η γενιά μου. Λυπήσου μας και σώσε μας».

Οι τρεις άντρες έφυγαν, ο πατέρας συνέχισε να μιλάει στο γιο του ο οποίος σερφάριζε στο κινητό του. Τι να σκεπτόταν άραγε; Ο συγχωριανός τους ακολουθούσε σιωπηλός κι εμείς σχολιάσαμε όλα όσα ακούσαμε.

Είπε λοιπόν ένας από την παρέα μας: «Είναι προφητευμένο, αν θυμάμαι καλά τόσο στην Αγία Γραφή, όσο και από Αγίους Πατέρες πως εκείνα τα χρόνια, μάλλον σ’ αυτά που ζούμε, κανείς άνθρωπος δεν θα μπορεί να αντιδράσει γιατί όλοι θα είναι δήθεν ηγέτες, δήθεν επαναστάτες, δήθεν δημοκράτες, δήθεν πατριώτες, δήθεν πιστοί, δήθεν παντογνώστες και θα βασιλεύει μια εγωιστική αναρχία της ανθρώπινης κενοδοξίας. Τότε θα φτωχύνουν οι πλούσιοι και οι φτωχοί θα αφανιστούν. Μόνο ο Θεός θα αναστρέψει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία. Όλα αυτά θα τα υποστούμε διότι γίναμε ειδωλολάτρες. Λατρεύουμε το Μαμωνά (το χρήμα) και για το λόγο αυτό ο δυστυχισμένος πατέρας αναθεμάτιζε την καριέρα. Λεφτά, λεφτά! Όλοι κυνηγάμε τα λεφτά για να απολαμβάνουμε κάθε τι που μας προσφέρει ο χυδαίος και αντίχριστος υλισμός, ακόμη και τις διαστροφές…».

Αυτή είναι μια αληθινή ιστορία που χρονογραφεί την τελευταία χρονική περίοδο του 2022. Ίσως λίγοι να προβληματιστούν και οι περισσότεροι να γελάσουν και να συνεχίσουν τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που τους απομακρύνουν συνεχώς από τα Ιερά και τα Όσια της Ρωμιοσύνης. Δηλαδή να επιζητούν την ΚΑΡΙΕΡΑ που αυτή εξασφαλίζει ΛΕΦΤΑ. Εδώ οι ιδεολογίες Δεξιών και Αριστερών εξισώνονται, καθώς επίσης και οι Χριστιανοί με όλους τους άλλους, ακόμη και με τους άθεους. Μια κοινή Συνισταμένη για όλους ΚΑΡΙΕΡΑ – ΛΕΦΤΑ και μια κοινή ψευδαίσθηση σε όλους: «Εγώ θα ζήσω εσύ θα πεθάνεις!». Αν η εξ’ αποκαλύψεως Αγία Πίστη μας είναι αληθινή, που είναι, τότε αυτοί που θα ζήσουν σ’ αυτή τη ζωή και στην αιώνια θα είναι οι λίγοι. Οι πραγματικά περιούσιοι και ευλογημένοι και όχι οι δήθεν. Κάποια στιγμή, που εμείς δεν θα ακούμε, θα μας πουν: «Πάντα ματαιότης τὰ ἀνθρώπινα…». Αν φυσικά τότε υπάρχει η η Πατρίδα μας με τις εκκλησιές της και δεν τα έχει εξαφανίσει η ΚΑΡΙΕΡΑ, δηλαδή η ΑΝΤΙΝΟΗΣΗ με τις ΣΕΙΡΗΝΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *