Εορτή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πολιούχων Κορυδαλλού
Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, εόρταζε ο ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πολιούχων Κορυδαλλού. Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 6 τελέστηκε Πανηγυρικός, Μέγας, Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθησε μεγάλη περιφορά της ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων, με συμμετοχή πλήθους πιστών. Το απόγευμα στις 6 τελέστηκε μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.
Είναι πράγματι συγκινητικό να βλέπεις και να αισθάνεσαι την δυνατή πίστη των ευλαβών προσκυνητών, που προσέρχονται και γεμίζουν τον Ναό και τους έξω χώρους, για να προσευχηθούν και να πάρουν την ευλογία των μεγάλων μας Αρχαγγέλων.
Προσήλθαμε και μεις την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ για να λάβουμε μέρος στις ιερές ακολουθίες, στις οποίες ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς και διακόνους της Μητρόπολης.
Μεγάλη ευλογία για όλους μας η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιερά ακολουθία την σε διάκονο χειροτονία τουνεαρού ευλαβούς πιστού, Θεολόγου Βόγρη, από τα κατηχητικά και τις νεανικές ομάδες της ενορίας του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, πνευματικού τέκνου του δραστήριου ιερέα και προϊσταμένου του ναού π. Ιωάννη Μαρή, και να φωνάξουμε το ΑΞΙΟΣ.
Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Βουλευτή π. Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη, την Βουλευτή κ. Νίνα Κασιμάτη, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Κορυδαλλού κ.κ. Νίκο Χουρσαλά, Γιώργο Δημόπουλο, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Διάκο, τον πρώην Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Στέφανο Χρήστου, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής, κ. Νίκο Παπαγεωργίου, τον πρώην Υπουργό κ. Γιάννη Διαμαντίδη, τους κ.κ. Πολιτευτές, Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιώργο Βρεττάκο, τον Πρόεδρο των πολυτέκνων Πειραιά και Δημοτικό Σύμβουλο Κορυδαλλού κ. Ιωάννη Πάχο, τις κυρίες και τους κυρίους, Μαρία Ταστσόγλου, Θανάση Γαλάτη, Κατερίνα Οικονομίδου, Σάββα Παπαδόπουλο.
Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Ζώρζο, και τους ανθρώπους του Ναού, για την άριστη διοργάνωση της γιορτής και την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας.