Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά .Βράβευση εθνικής ομάδας ρομποτικής

IMG_8966 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global Challenge Greece από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Η ομάδα των παιδιών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project στην Ολυμπιάδα Καινοτομίας και Ρομποτικής στη Γενεύη, καθώς και ακόμα μια σημαντική διάκριση, το Χρυσό μετάλλιο Katherine Johnson Award για την κατηγορία Engineering Documentation. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, την περασμένη Τρίτη.

Ο Δήμος Πειραιά συνέβαλε στις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας, παραχωρώντας χώρο, όπου στήθIMG_8963ηκε αντίγραφο της αγωνιστικής πίστας και μπόρεσαν οι  μαθητές να κάνουν εντατικές προπονήσεις με το ρομπότ τους.

Σύμφωνα με το θέμα της Ολυμπιάδας, οι ομάδες κλήθηκαν να ερευνήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του CO2 στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δημιούργησε το Aethra Project συνδυάζοντας σε ένα καινοτόμο σύστημα τις αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ψύξης που χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και κατά συνέπεια την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Δήμος ΠειρIMG_9003αιά στο πλαίσιο των δράσεων για την επέκταση των καλών πρακτικών και τη «Στρατηγική Γαλάζιας Ανάπτυξης» ξεκινά πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τα παιδιά για τις σημαντικές διακρίσεις τους, όπως επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς – προπονητές τους. Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τα δύο παιδιά  του Πειραιά που συμμετείχαν, τον Κωσταντή Χρόνη από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc και τη Μαρία Χριστίνα Σπηλιοπούλου από το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων.

«Ήδη, η ρομποτική έχει μπει στη ζωή όλων μας και τα επόμενα χρόνια θα μπει ακόμη περισσότερο», σημείωσε  ο κ. Μώραλης και συνέχισε: «Στον Δήμο Πειραιά υλοποιούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κυρίως το Blue Act, που έχει σχέση με τη βιώσιμη Γαλάζια Ανάπτυξη. Είμαστε η πόλη με το σήμα της ναυτοσύνης της Ελλάδος».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της  εκπαιδευτικής ρομποτικής που ξεκινά σε σχολεία της πόλης, αξιοποιώντας το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Blue Act, το οποίο έχει να κάνει με τη Γαλάζια Οικονομία και τη Γαλάζια Ανάπτυξη, σημείωσε ότι η εκπαίδευση πρέπει να συμβαδίζει με τις τεχνολογικές εξελίξεις και ότι οι δήμοι μπορούν να έχουν ένα τέτοιο μεγάλο ρόλο και σκοπό προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, αφού συνεχάρη τα παιδιά για τα επιτεύγματά τους, ανακοίνωσε την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα σχολεία της πόλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στον χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε  τους συναδέλφους της – όπως είπε – Ολυμπιονίκες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι η παρουσία όλων στη βράβευση αποτελεί παρότρυνση στα παιδιά να συνεχίσουν να δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής κ. Αναστάσιος Κόλλιας στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Δήμο Πειραιά για την στήριξή τους, καθώς και το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη Blue Lab. «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα συνεργαστούμε το επόμενο διάστημα, ώστε να δώσουμε στα παιδιά, στα σχολεία, στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την εκπαιδευτική ρομποτική», επεσήμανε ο κ. Κόλλιας.

Μετά την ολοκλήρωση των χαιρετισμών οι μαθητές ενημέρωσαν αναλυτικά τους παρευρισκόμενους για το project της Ολυμπιάδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές βράβευσαν τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Καρύδη για την φιλοξενία της ομάδας τους.

Στην τελετή βράβευσης της Ελληνικής Ομάδας Ρομποτικής παρευρέθηκαν: οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης, οι κ.κ. Πρόεδροι: του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμίδης, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη, του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Θοδωρής Καπράλος, του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου ΑργυρώΛαγκαδιανού – Κανιούρα, της Α΄ και Β΄ Σχολικής Επιτροπής Δέσποινα Αρβανίτη, Χρήστος Μακρής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *