Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής..Κρεμμυδόσουπα με νηστίσιμο τυρί

ΚρεμμυδόσουπαΥλικά:1 κιλό κρεμμύδια κόκκινα μεγάλα, κομμένα σε φέτες, 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο, 2 φύλλα δάφνης, 150 ml λευκό κρασί, 1 κουταλάκι θυμάρι, 2 κουταλάκια μαργαρίνη ή νηστίσιμο βούτυρο, 2 λίτρα ζωμός λαχανικών, 5-6 φέτες από μπαγκέτα, 5-6 φέτες τυρί νηστίσιμο.

Εκτέλεση: Τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδο και τ’ αφήνουμε μέχρι να κάψει το λάδι και να μαραθούν τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά μιας και θέλουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν τα κρεμμύδια να καραμελώνουν. Προσθέτουμε τις κουταλιές αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά, ώστε να μη σβολιάσει.

Ρίχνουμε το λευκό κρασί και τ’ αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τα μυρωδικά της προτίμησής μας. Σ’ αυτήν τη συνταγή, έχουμε χρησιμοποιήσει φύλλα δάφνης και θυμάρι.

Μόλις δέσει η σούπα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και πάνω σε κάθε μία τοποθετούμε μια φέτα νηστίσιμο τυρί. Τοποθετούμε τις φέτες στο φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν και να λιώσει το τυρί.

Σ’ ένα βαθύ πιάτο, σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα. Μέσα σε κάθε πιάτο, τοποθετούμε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί με τυρί και πασπαλίζουμε λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *