Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της Φωνής…Μακαροναδα τσουχτή Μάνης

κατάλογοςΜακαροναδα τσουχτή ΜάνηςΥλικά: 1 πακέτο μακαρόνια νο5, 4 αυγά, Βούτυρο αγελάδας, Πιπέρι-αλάτι, Μυζήθρα ξερή (τριμμένη).

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα. Ριχνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας βούτυρο, μόλις λιώσει ρίχνουμε 6 κουτ. σουπας μυζήθρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα (όχι να καεί γιατί θα πικρίσει).

Καυτό όπως είναι το ρίχνω στα μακαρόνια και ανακατεύω απαλά.

Στο ίδιο τηγάνι ξαναρίχνω μία κουταλιά βούτυρο και τηγανίζω τα αυγά να είναι μελάτος ο κρόκος.

Σερβίρω σε πιάτο με το αυγό από πάνω ρίχνουμε έξτρα μυζήθρα λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σπάμε τον κρόκο και καλή μας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *