Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος ΠειραιάΤετάρτη 30-11-2022 και ώρα 16:30

δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (υβριδική συνεδρίαση),

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 

 1. Μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022 (9η).

Εισηγήτρια: Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου

 

 1. Συμπλήρωση της 118/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην εξαίρεση από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά και καθιέρωση λειτουργίας σε 16ωρη βάση.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Ορισμός ενός αιρετού εκπροσώπου του Δήμου μας με τον αναπληρωτή του για συγκρότηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής, για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων στον αθλητικό λιμενίσκο του Μικρολίμανου (πρώην ΕΚΙΠ), ο οποίος έχει συγχωνευθεί με το ΕΑΚΝ/ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Ορισμός τακτικών μελών καθώς και των αναπληρωτών τους, για την συγκρότηση δύο (2) Επιτροπών Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων για το έτος 2023.

Εισηγητής: Γρηγόριος Καψοκόλης

 

 1. Έγκριση των επεμβάσεων βιοκλιματικής ανάπλασης που προτείνονται στο πλαίσιο της αρχικής και της τροποποίησής της, του έργου με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση της οδού Μαρίας Χατζηκυριακού στο Δήμο Πειραιά.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

 1. Έγκριση των επεμβάσεων στο πλαίσιο μελέτης του έργου με τίτλο: Βιοκλιματική ανάπλαση πλατείας Κοραή στο Δήμο Πειραιά.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 

 

 1. Επαναφορά του θέματος για έγκριση επεμβάσεων βιοκλιματικής ανάπλασης που προτείνονται στο πλαίσιο της μελέτης του έργου: Βιοκλιματική ανάπλαση των οδών Κλεισόβης και Καρπάθου Δήμου Πειραιά.

Εισηγητής: Αλέξανδρος Αργουδέλης

 1. Έγκριση σημειακής τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Πειραιά, σε περιοχή με χρήση γης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, που βρίσκεται στο Ο.Τ. 69/Τ.25, επί της οδού Φαλήρου, μεταξύ των οδών Θηβών και Μαντώς Μαυρογένους, για την απαλοιφή της χρήσης αυτής και τον καθορισμό της ζώνης αυτής με χρήση ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 4447/2016, όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, με το άρθρο 10 του Ν. 4759/20, όπως φαίνεται στο από Οκτωβρίου 2022 Διάγραμμα, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Εισηγητής: Δημήτριος Αράπης

 

 1. Άρση της αυτοδικαίως αρθείσας ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και την εκκίνηση της διαδικασίας τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε το τμήμα του Ο.Τ.173/Τ.23 να καταστεί οικοδομήσιμο, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Εισηγητής: Δημήτριος Αράπης

 

 1. Μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση των 1) ΚΕΠ Ν. Φαλήρου 2) ΚΕΠ Δ΄ Δημ. Κοινότητας (Παλ. Κοκκινιάς) & 3) ΚΕΠ Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας (Αγ. Σοφίας).

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Έγκριση παράτασης ισχύος της σύμβασης εκπόνησης Περιβαλλοντικής Μελέτης για το κοιμητήριο Αναστάσεως Πειραιά, για έξι μήνες επιπλέον δηλ. από 1/1/23 έως και 30/6/2023.

Εισηγήτρια: Αντωνία Καρακατσάνη

 

 1. Έγκριση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου του 3ου τριμήνου έτους 2022, για το χρονικό διάστημα 1/1/2022 έως 30/9/2022.

Εισηγήτρια: Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου

 

 1. Έγκριση της διεξαγωγής των εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας 2023 από 26-05-2023 έως 04-06-2023.

Εισηγήτρια: Ανδριάνα Ζαρακέλη

 

 1. Έγκριση πρακτικών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και επαναπροσδιορισμός του πίνακα κατάταξης, μετά τις εγγραφές  και διαγραφές βρεφών και νηπίων, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Εισηγήτρια: Χαραλαμπία Ζηλάκου

 

 1. Παραχώρηση χρήσης της αίθουσας Γυμναστικής 1 στον πρώτο όροφο του κτιρίου Β’ του ΕΕΕΕΚ Πειραιά στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για ΑΜΕΑ-ΕΛΛΑΣ για την πραγματοποίηση του προγράμματος Θέρα-Παι-Ευζείν (Ταεκβοντό για άτομα με αυτισμό) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Εισηγήτρια: Ασπασία Αλιγιζάκη

 

 1. Παραχώρηση χρήσης της αίθουσας τελετών του 13ου Γενικού Λυκείου Πειραιά στο ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, για τη στέγαση των μαθημάτων παραδοσιακού χορού που οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Χορού (ΠΤΧ) Πειραιά.

Εισηγήτρια: Ασπασία Αλιγιζάκη

 

 

 1. Έγκριση κατάστασης εφημερίδων που προμηθεύεται ο Δήμος για τις ανάγκες της ενημέρωσης το 2023.

Εισηγήτρια: Ανδριάνα Ζαρακέλη

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *