Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σεξουαλική Παρενόχληση και Κακοποίηση

Η σεξουαλική παρενόχληση στους ενήλικες, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και απασχολεί όλο και περισσότερο την κοινωνία μας. Είναι ένα σημάδι των καιρών μας και δυστυχώς όσο πάει και πολλαπλασιάζεται. Κοντεύει να γίνει μάστιγα, θα μπορούσαμε να πούμε. Πριν λίγα χρόνια πιστεύαμε ότι η σεξουαλική ζωή των ανθρώπων θα έμπαινε σε μια οριστική τάξη, με την πρόοδο του πολιτισμού. Όμως μάλλον πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας και αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Φανερώνει ότι κάπου κάνουμε λάθος. Δείχνει ότι ο άνθρωπος έχει μέσα του δυνάμεις που δεν ελέγχονται.

Το ανησυχητικό είναι ότι οι σεξουαλικές αδυναμίες των μεγάλων, που συνοδεύονται πολλές φορές και με κακοποιήσεις, έχουν επεκταθεί και σε βάρος των παιδιών. Έρχονται κάθε μέρα στο φως της δημοσιότητας τέτοια περιστατικά και είναι κάτι παρά πάνω από λυπηρά και απαράδεκτα. Οτιδήποτε έχει σχέση με κακοποίηση ανηλίκων, είτε πρόκειται για καταναγκασμό σε εργασία, είτε για μεταχείριση σαν σκεύη ηδονής, δεν είναι απλά κατακριτέο. Είναι εγκληματικό, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους. Δυστυχώς και στην Ελλάδα, δεν λείπουν τα κατά καιρούς αποτρόπαια κρούσματα της εκμετάλλευσης των παιδιών. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που επωφελούνται από την τρυφερότητα και την άγνοια των νεαρών υπάρξεων.

Το χειρότερο είναι, ότι οι άνθρωποι που επιδίδονται σε ακόλαστες ενέργειες σε βάρος των παιδιών, είναι συνήθως ευυπόληπτοι και υπεράνω κάθε υποψίας πολίτες. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα φτάνει ο ξεπεσμός της κοινωνίας μας που πολλές φορές τα παιδιά πέφτουν θύματα των ανθρώπων του άμεσου, οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Είναι πάρα πολύ λεπτό το θέμα. Βλέπουμε κάθε μέρα να συλλαμβάνονται άτομα που δεν έχουν ιερό και όσιο, που διακινούν πορνογραφικό υλικό μέσα από το διαδίκτυο, που κατασκευάζουν και κυκλοφορούν σεξουαλικού περιεχομένου βιντεοκασέτες με πρωταγωνιστές παιδιά. Και βέβαια υπάρχουν οργανωμένα μεγάλα συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τα παιδιά. Όχι δεν είναι μόνο η παιδική πορνεία. Δεν είναι μόνο η σεξουαλική παρενόχληση των ενηλίκων. Είναι η όλη κατάσταση που δημιουργείται από αυτό που ονομάζουμε πλήρη απελευθέρωση και παγκοσμιοποίηση.

Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε σε θέση, δεν έχουμε τις δυνάμεις να καταστέλλουμε στην γέννησή του ένα εγκληματικό σχέδιο. Πολλές φορές το γνωρίζουμε και κάνουμε πως το αγνοούμε. Βέβαια, μη μου πείτε ότι δεν είναι σε γνώση των αρχών, των πολιτισμένων κρατών, ότι διοργανώνονται πολυήμερες εκδρομές των πολιτών τους, στυλ σαφάρι, με στόχο την σεξουαλική εκμετάλλευση μικρών παιδιών. Μην μου πείτε ότι όλα γίνονται εν αγνεία των κοινωνιών! Δεν ξέρω πώς να ονομάσω αυτό το φαινόμενο! Ο καλός οικογενειάρχης, το πρότυπο ηθικής του αναπτυγμένου κόσμου, πηγαίνει και εκμεταλλεύεται τα παιδικά κορμάκια των κρατών του τρίτου κόσμου! Ύστερα γυρνά σπίτι του και υποδύεται και πάλι τον άγιο!

Θέλουν μεγάλη προσοχή τα φαινόμενα της παρενόχλησης και της εκμετάλλευσης. Αν δεν αναπτυχθούν υγιείς πυρήνες προστασίας, το παιχνίδι θα χαθεί. Η πολιτεία δεν μπορεί να προστατευτεί από μόνη της. Όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα καλυτερεύουν, η αλήθεια είναι άλλη. Η συνεχής εγρήγορση και η ακατάπαυστη δραστηριότητα όλων μας, θα συμβάλει αποτελεσματικά, στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *